Предстои ми лапароскопия - тема 11

• 56 072
  • 764
  •   1
Отговори
# 300
  • София
Привет отново. Мина и моята лапароскопия при Попов. Вече съм вкъщи, в четвъртък ще ми махат конците и тогава ще разбера кога ще започвам със Золадекс. Попов каза след операцията,  че три месеца ще трябва да слагам инжекциите.  При мен освен кистата, която се оказа 5см., а не 6,5 см. както се предполагаше първоначално,  съм имала страшно много сраствания в корема, на матката към коремната стена, по червата, сложна е била операцията по думите на лекаря.  Искам да кажа, на тези които се колебаят дали да се оперира при този лекар, че съм много доволна от отношението, внимателен е, обяснява и отговаря на въпросите, които му се задават.
Да попитам за лепенките - махате ли ги вкъщи, че аз не смея, стоя си с тях откакто ми ги смениха в болницата преди изписването. Трябва ли да ги махна и да се мажат със спирт раните, нищо не ми казаха за това, а и аз забравих да попитам.

# 301
m_jov, здравей! Лепенките не се махат и раната не се пипа докато не отидеш да ти махнат конците. Д-р Попов ще ги отлепи, ще ти махне конците и ще залепи отново лепенки ако сметне, че е необходимо. След като ми махнаха конците, само на два разреза, от общо четири, сложи пак лепенки, които ми каза сама да махна след седмица. Можеш спокойно да се къпеш с тях, водоустойчиви са.

Последна редакция: вт, 01 юни 2021, 14:55 от _Runaway_

# 302
  • София
m_jov, здравей! Лепенките не се махат и раната не се пипа докато не отидеш да ти махнат конците. Д-р Попове ще ги отлепи, ще ти махне конците и ще залепи отново лепенки ако сметне, че е необходимо. Можеш спокойно да се къпеш с тях, водоустойчиви са.

Мерси за инфото, къпя се с тях няма проблем за това. А боли ли самото махане на конците?

# 303
Не бих казала, че боли много ... На 2 разреза абсолютно нищо не усетих, на другите 2 усетих, но докато разбера какво става доктора вече беше издърпал конците 😁
Цяла лапароскопия си минала конците изобщо не ги мисли.

# 304
  • до най-прекрасния мъж
След моята лапароскопия, като ме изписаха на следващия ден ми казаха така: Къпя се спокойно с лепенките, те не са водоустойчиви, но на раните им няма нищо, ако се намокрят. След баня свалям лепенките, почиствам раните, всяка с отделен памук, с минимум 70 градусов спирт и слагам нови лепенки. След седмица ми свалиха конците и ми казаха, че раните са ОК и вече може да не нося лепенки. Аз ги слагах още 10тина дни, че ме беше страх без. Но лекарят, при който правих стимулация (20 дни след операцията), ми се скара незабавно да ги сваля, защото така мястото заздравявало по-трудно.

# 305
След лапароскопията при мен, сложиха четири водоустойчиви лепенки. Казаха след 5 дни да отида за конци. През тези 5 дни да се къпя спокойно и да не ги махам. След вадането на конците останах без лепенки и само след баня почиствах със 70% спирт. Нямах никакви проблеми и всичко зарастна бързо.

# 306
След моята лапаро на изписването ми сложиха 4 дишащи лепенки. Казаха ми да ги сменям на макс 3 дни и да не ги мокря. На всяко къпане ( тоест всеки ден слагах водоустойчива докато се къпя и после промивам с йодасепт и слагам нови дишащи. Всичко зарастна без проблем. Моето лапаро беше преди 22 дни

# 307
Привет отново. Мина и моята лапароскопия при Попов. Вече съм вкъщи, в четвъртък ще ми махат конците и тогава ще разбера кога ще започвам със Золадекс. Попов каза след операцията,  че три месеца ще трябва да слагам инжекциите.  При мен освен кистата, която се оказа 5см., а не 6,5 см. както се предполагаше първоначално,  съм имала страшно много сраствания в корема, на матката към коремната стена, по червата, сложна е била операцията по думите на лекаря.  Искам да кажа, на тези които се колебаят дали да се оперира при този лекар, че съм много доволна от отношението, внимателен е, обяснява и отговаря на въпросите, които му се задават.
Да попитам за лепенките - махате ли ги вкъщи, че аз не смея, стоя си с тях откакто ми ги смениха в болницата преди изписването. Трябва ли да ги махна и да се мажат със спирт раните, нищо не ми казаха за това, а и аз забравих да попитам.
Аз се оперирах в Белгия, но може да съм ти полезна. Купих с от аптеката специални лепенки за след операция,  които са водоустойчиви. Лекарят ми каза, че е много важно да се почиства мястото, за да не стане инфекция.  Купих си нещо подобно на йод и тъй като ме беше страх да гледам, мъжът ми почистваше всеки ден раната с йод и сменяше лепенките. Така зарадваха добре и избегнахме инфекция.

# 308
Предстои ми операция и на мен. Тъй като до момента не съм ползвала болнични, Личната амбулаторна карта, която трябва да представя в болницата, сама ли трябва да попълня преди да я занеса на личната? И дали ще е проблем при постъпването, че не си знам кръвната група? Предполагам на изследванията, които се правят предходния ден и това го установяват, но все пак.. И последно питане какъв номер трябва да ми даде личната, за самата операция или на самия картон?

# 309
Аз сама си попълних личните данни на корицата, понеже не исках да пиша работодател с една бележка с кламерче си описах каквото е нужно като данни за текущия ми работодател.
Не е проблем за кръвната група, аз също не я знаех, никой не ме е питал, явно си ги изследват те в болницата.
Личната лекарка дава пореден номер на картона от нейна изходяща номерация и слага печат, това означава че картата е заверена.
За самата операция ако сте по каса ви трябва направление за хоспитализация издава се или от личния (моя отказа) или от АГ който ви я е назначил.

# 310
Здравейте! Вчера мина моята лапароскопия при доктор Матев в Селена! Изключително съм благодарна на blue.angel за съветите, които ми даде. Операцията мина леко, даже вече съм си вкъщи и готвих Simple Smile. За всички момичета, които се чудят дали си заслужава не се колебайте! 3 години се опитвам да забременея и нищо не ставаше, въпреки, че имам едно детенце! Съжалявам, че не го направих по рано! Дерзайте и се борете за мечтите си!

# 311
Моята лапароскопия за киста на яйчник е планирана за 2 дни преди датата на цикъла... по принцип ми е редовен, но от притеснение не е изключено и да ме изненада неприятно. В такава ситуация предлагам че трябва да се изчака?

# 312
Да. И моята беше за 4 дни преди цикъла и ми казаха, че ще изчакаме ако ми подрани. Не ми подрани, оперираха ме и след това си ми дойде нормално.

# 313
Здравейте момичета. Моята лапароскопия за премахване на киста премина в петък. Раните са добре нямам болки,движа се . От вчера обаче при движение имам главоболие. След прием на парацетамол отминава. Вкарах се във филма ,че правя тромбози и някакви такива неща и днес си пуснах кръв и д димера ми е завишен. При норма 0.55 моя е 1.35.  Веднага изпратих изследванията на доктора и обясних и той каза ,че всичко е наред и да приемам парацетамол и ако и след него не отшумява болката да му се обадя пак. Въпроса ми е има ли някой със сходни симптоми и след лапароскопия приемали ли сте антикоагуланти. Предварително благодаря. Операцията е правена в Селена при д-р Ставрев

# 314
  • до най-прекрасния мъж
В болницата трябва да са ти били антикоагуланти. На мен ми сложиха на 2 пъти - след операцията вечерта и на следващия ден сутринта. Познах ги по оранжевите спринцовки, а и аз питах всеки път какво ми слагат, за да знам. Не се е налагало повече да ми слагат. Виж как ти е кръвното, на мен ми прилошаваше няколко дни след операцията, ако постоя повече време права или се движа и повече лежах. След 10 дни бях вече добре и поработвах от вкъщи. Преди това имах неразположения - или ми прилошаваше, или нещо ми подпираше под ребрата, или имах тежест в корема.
И мен ме оперира Ставрев, но моята беше диагностична с проверка на проходимост на тръби.

Общи условия

Активация на акаунт