Предстои ми лапароскопия - тема 11

• 56 035
  • 764
  •   2
Отговори
# 390
Здравейте на всички, съжалявам, ако въпросите ми се повтарят, но операцията ми е скоро и нямам време да чете всички теми назад.

Предстои ми лапаро за премахване на ингвинална херния. Ще се оперирам при доктор Теодор Атанасов в Софиямед. Ще се радвам на отзиви.

Притесненията ми са следните - имам две стари операции по традиционния начин на ингвинални хернии (двустранно), но тъй като съм била много малка, не е поставяно платно. Също така имам и секцио преди 4 месеца.
По време на бременността се появи въпросната трета херния, която сега ще оперираме и най-накрая ще се постави платно, защото очевидно имам слаба съединителна тъкан и само то е удачно решение.

Не мога да чакам повече з аоперация, защото хернията ту илиза, тук се прибира и вече доста боли.

Има ли други от вас с толкова стари коремни операции, правени с рязане, които след това са преминали лапаро? На места ми казваха "щом си рязанеюа, трябва пак да те режем", на места ми казваха "това е глупост, ще направим лапаро, за да ти спрестим 4то рязане" и съм малко объркана. Етсествено, предпочитам лапарото, предвид че ще се възстановя много по-бързо, а имам малко бебче за гледане.

Благодаря предварително за отговорите Simple Smile

# 391
Момичета, колко време след лапароскопия сте ходили на плаж, и по - точно  сте влизали в морето?

# 392
Няма проблем да влизаш в морето, ако са ти махнали конците и раните са зараснали.

# 393
Момичета, колко време след лапароскопия сте ходили на плаж, и по - точно  сте влизали в морето?
12 дена Simple Smile

# 394
На мен два месеца след лапароскопията док. ми позволи да отида на плаж, но не и да влизам в морето или в басейн. Вероятно зависи какво е правено, така че най-добре си питайте лекаря.

# 395
Момичета, колко време след лапароскопия сте ходили на плаж, и по - точно  сте влизали в морето?
На мен ми казаха да не влизам в море/басейн 2 седмици.

# 396
Благодаря много на всички за отговорите. Дадохте ми кураж!  Моята операция е назначена за 16ти Спетември. Стискайте ми палци всичко да мине добре! Simple Smile

# 397
Здравейте момичета,
Предстои ми лапароскопия и на мен.
Имам един въпрос. Трябва ли да си сваля гел лака на ноктите. Извинявайте ако въпроса е тъп, но все пак е операция с пълна упойка и се чудех. Забравих да попитам лекаря.

# 398
По принцип е хубаво да нямаш лак нито на ръцете нито на краката.

# 399
И аз така си мислех. Благодаря🙂

# 400
Здравейте,
Направих цветна снимка на тръбите и след това три консултации при специалисти. Единият каза, задължително лапаро за прекъсване на едната тръба, защото според него шанса тръбата да прави депо и да събира токсична течност е много голяма. Другите двама казаха, че не е необходимо, тъй като никъде на снимката не се вижда такова нещо, а само, че е запушена. Ще се ходи на още мнения то е ясно, но се чудя кой е прав и кой е крив. Някой да има с подобен проблем, да ме насочи към специалист?

# 401
По принцип във случай като вашия, лапароскопската започва като диагностична и ако се потвърди, че има проблем минават към оперативна. При мен беше така, казаха ми че ще отворят и ще видят дали може да се направи пластика и да се спаси някоя от тръбите, но се оказаха и двете с хидросалпингс и ми ги махнаха.

# 402
Мен изрично ме предупредиха, че трябва да нямам.

# 403
Ако имаш лак няма да те върнат, но просто ще затрудниш работата на анестезиолозите.

# 404
Здравейте , минах на 16.07 лапаро за махане на кисти на двата яйчника.
Всичко мина добре и нямам никакви оплаквания , но от 4-5 дни усещам лека болка в пъпа , и то при ставане или сядане иначе не ме боли.
Няма зачервено, подуто ,гной , секрети или други неща.
Мисля да отида и при гинеколожката ми да го види, но чак в понеделник или вторник.
Нормално ли е да боли така ?

Общи условия

Активация на акаунт