Предстои ми лапароскопия - тема 11

• 55 901
  • 764
  •   1
Отговори
# 555
Здравейте, може ли да споделите след лапаро колко болничен ви дадоха от болницата? Моята операция беше на 23ти май, като ме изписаха в болничния ми пишеше 20дни( 3болн.престой + 17 домашен), но чен още доста ме наболяват местата на операцията и ме иска още малко дни да взема, за да мине. Моля, ако сте взимали допълнително болничен, как се процедира?

# 556
Лека болка не е проблем, не може да седиш и да чакаш да изчезне напълно Simple Smile.

# 557
След 20 дена още те боли?! Flushed
Принципно до 30 дена могат да ти дадат.

Здравейте, може ли да споделите след лапаро колко болничен ви дадоха от болницата? Моята операция беше на 23ти май, като ме изписаха в болничния ми пишеше 20дни( 3болн.престой + 17 домашен), но чен още доста ме наболяват местата на операцията и ме иска още малко дни да взема, за да мине. Моля, ако сте взимали допълнително болничен, как се процедира?

# 558
Да, особено от лявата страна. Мислех си, че за толкова време вече изобщо няма да усещам, но най-вече като сядам и ставам, и като вървя, на моменти имам като пробождане и тежест, незнам точно как да обясня.
След 20 дена още те боли?! Flushed
Принципно до 30 дена могат да ти дадат.

# 559
Можеш да отидеш на ЛКК и да ти дадат още 30 дни. Говори с опериращия те и си носи картона.

# 560
Аз съм оперирана на 27.05 и ми дадоха 30 дни болнични..

# 561
Отивате при личния лекар и му казвате че искате да се явите на ЛКК за продължаване на болничния. Той ще ви даде документите, с които записвате час за специалист, който работи с ЛКК и гледайте да не е платена, така ще платите само потребителска такса. След прегледа ще преценят дали и с колко да ви удължат болничния. На мен от болницата ми дадоха 30 дни и от ЛКК взех за още 30 дни.

# 562
Здравейте, момичета! Имам махната маточна тръба преди почти 2 години с крайна диагноза-хроничен фиброзиращ ендомиосалпингит. Другата тръба пропускаше под налягане. Шест месеца след операцията направих цветна снимка и се оказа, че тръбата е запушена. Направих три инвитро процедури и нямам нито една имплантация. Сега ми предстои нова лапароскопия и се чудя дали тръбата да бъде клампирана или напълно отстранена. Четох, че не е добре да се отстрани цялата тръба, за да не се нарушащи кръвоснабдяването на яйчника. Има ли някоя от вас в същата ситуация?

# 563
Аз бях в същата дилема, но моя лекар ми обясни, че мястото на което се срязва тръбата е различно от мястото на кръвоснабдяване на яйчника. Каза че само неопитен лекар би допуснал подобна грешка, показа ми всичко на макет и наистина видях че има почти 2-3 см разстояние. Аз ги махнах и двете и имам успешен първи опит свеж трансфер.

# 564
Аз бях в същата дилема, но моя лекар ми обясни, че мястото на което се срязва тръбата е различно от мястото на кръвоснабдяване на яйчника. Каза че само неопитен лекар би допуснал подобна грешка, показа ми всичко на макет и наистина видях че има почти 2-3 см разстояние. Аз ги махнах и двете и имам успешен първи опит свеж трансфер.
Много благодаря за информацията!😊 Хидросалпингс ли имахте или просто бяха запушени. Просто при мен не остана друга причина за неуспех и много се надявам наистина това да е разковничето. Моята тръба е просто запушена, не е хидросалпингс, но пък се предполага, че има скрита инфекция, защото ендометриумът реагира.

# 565
Много, много запушени и двете, с бонус хидросалпингс.

# 566
Мислиш ли, че жената не знае? Няма смисъл да и го натякваме.

# 567
Много, много запушени и двете, с бонус хидросалпингс.
Благодаря още веднъж за информацията и много се радвам на положителния развой при Вас! ❤️❤️❤️
G.Savova, имало е изтрит коментар ли, на който отговаряте?

# 568
Здравейте, мили момичета!
Нова съм, и съм адски притеснена от случващото се. Вече две години и повече правим опити за бебче, но са неуспешни. Спермограмата на ММ изглежда добре. Проблемът е в мен. Имам висок пролактин, който в момента коригирам с бромокриптин. Правих ЯМР , всичко е наред. Правих цветна снимка на тръби и се оказа, че имам хидсросалпингс. Лекарят ми предложи да направим лапаро, за да се премахне едната тръба. Не знам при кого да си направя лапарото, не знам и в кой град. Приемам всякакви мнения. Благодаря много. Просто съм адски притеснена. Прикачвам снимка от ХСГ.

# 569
Препоръчвам да отидете в София. Токуда или Надежда. И в двете болници има достатъчно добри специалисти. Аз съм с лапаро за премахване на двете тръби (и двете бяха с хидросалпингс). Не е страшно, а при нас вече има резултат Simple Smile даже в момента ми спи на рамото.

Общи условия

Активация на акаунт