Негативно отношение на майки в парка. Съвети?

• 7 546
  • 102
  •   1
Отговори
# 60
И на мен ми се случи подобна случка с две простакеси. Засичахме се в квартала, където живеех тогава и се поздравявахме, но моето дете беше по-голямо от тяхното. И аз усетих едно негативно отношение от двете веднъж и спряхме да се поздравяваме.
Иначе винаги излизам сама да си разходя детето и ходим по площадките. Хич не се бутам при никой, понякога си разменям по някоя дума с някоя майка и толкова. Май с децата им си говоря повече. Smile Така ми е супер.
Гледам си детето, то си играе с децата и всичко е наред.

# 61
  • София
Аз пък се чудя, че има изобщо хора, които се впечатляват от дрехи и подобни. Никога не съм робувала на марки, а гледам да ми е удобно. Особено в парка, защото ние живеем до 1 голям парк и няколко градинки и ходим там по няколко пъти на ден - с кучета, с деца, да тичаме, да играем тенис на маса, федербал, да караме колело. Даже наскоро разбрах от една комшийка, че якето на съпруга ми било "много марково", защото го намъкнах набързо да сляза за хляба. Аз даже не бях чувала фирмата. Явно си живея като кон с капаци.

# 62
Това с дрехите на децата е малко лепкава тема за разговор, защото моите впечатления са, че много малко майки, особено на съвсем малки деца, имат време да обръщат внимание на чуждите и да се втренчват с какво са облечени.

# 63
  • Mediterraneo
Прочетох първия пост до частта с хубавите дрехи. Там ме загуби.

# 64
Сетих се и друго. Аз лично се дразня когато някоя майка започне да ми налага мнение. По всякакви теми. Примерно : "о, аз само хомеопатия ползвам, моето дете не е пила антибиотик, а е на 3!"
или "о, ама вие сте още с памперс?! Ние го махнахме на годинка!"
...."как ще я пускаш на ясла,та те там не ги гледат!"

и т.н.
ех такива майки и аз ги отбягвам. Предпочитам да си говорим за филми, книги, вино или мъже от колкото за коя колко по супер майка е.

ох, това със по супер мега майката май го играем всички постоянно. То чак си е като сценарий - раждане, кърмене, захранване, прохождане, проговаряне и тн и падат големите съвети. А колко по-добре ще е за всички да осъзнаят, че не са майки на чуждите деца и е все тази какво мислят. Аз затова вече избягвам да говоря на тези теми, само ако приятелка конкретно ме попита за мнение го давам, толкова. Като се замисля, то дори не е само сравняването на децата, което ме отвръщава наистина, ами и съзтезанието - наскоро една позната буквално беше решила всяка седмица да ми казва нейното дете колко повече пюре ядяло от моето и пречее глупости. Еми отписах я, не ми допадат такива хора.

Към авторката, разбирам те, и аз доста анализирах кой какво и как, сега осъзнах, че просто няма смисъл, гледай си детето, ходи си в парка, като се срещнете - просто поздрави и толкова. Не се напрягай с тези дами, по-скоро канализирай тази енергия в мъника Simple Smile

# 65
  • Пловдив
Как пък не им било приятно, че детето носело хубави дрехи. А техните в дрипи ли са? Нещо не разбрах...Как разбрахте, по това, че се заглеждат в дрехите ли, какво лошо има да оглеждат дрехите, ако са ги впечатлили?

# 66
Как пък не им било приятно, че детето носело хубави дрехи. А техните в дрипи ли са? Нещо не разбрах...Как разбрахте, по това, че се заглеждат в дрехите ли, какво лошо има да оглеждат дрехите, ако са ги впечатлили?

Не казвам  това, но си мисля така , защото самата майка често подчертава, че понеже е с 2 деца е ограничила разходи до минимум и гледа да пести от всичко, а реално не са на прага на бедността. Явно това да сме все пред очите и я дразни .  Освен това без да я питам аз, тя поглеждайки детето ми , започва да обяснява, че и тя искала да купи такива дънки, ама нз си какво.Така си го обяснявам пък може и да греша.

# 67
Айде стига с тия дрехи. Голямо чудо, едни дънки. Те пък са толкова неудобни на малчуганите да тичат, пързалят, люлеят.
И като виждаш, че нямат жените финанси, не коментирай дрехи и цени. Ако искаш да те приемат.
Отделно, майките с 2-ро обичат да са по знаещи и можещи от тези с първото.
Остави ги да имат това удоволствие.Simple Smile

# 68
Аз пък мисля, че има доста майки, които оглеждат и завиждат. Лично ми се е случвало да ме питат от къде купувам дрехите на детето ми. Точно от този тип майки, като въпросните от темата. Доста пъти са ми подхвърляли ехидно как мога да пръскам толкова пари за дрехи.... и много подобни случай. Съвсем не е така, че не гледат и това ги кара да завиждат и това също е една от причнините да ти изиграят кофти номер. Просто не искат да дружат с теб, защото ти завиждат и не могат да го преглътнат. Така по-този начин описан от авторката искат да я унижат и принизят. Пълно е с такива селтачки !
Естественно да и стане тъпо и гадно, че си бил добронамерен с някого, а той те е излъгал и поставил в кофти ситуация.
От друга страна поне си разбрала, че не са стока и по-добре без тях. Изключително неприятно е и от факта, че ще ги среща ежедневно.
Пълно е с завистливи и жалки душички, все повече са и искат да те уязвят.
Аз след като попаднах на няколко такива, започнах да си излизам сама с детето и да си ходим където си искаме.

# 69
Айде стига с тия дрехи. Голямо чудо, едни дънки. Те пък са толкова неудобни на малчуганите да тичат, пързалят, люлеят.
И като виждаш, че нямат жените финанси, не коментирай дрехи и цени. Ако искаш да те приемат.
Отделно, майките с 2-ро обичат да са по знаещи и можещи от тези с първото.
Остави ги да имат това удоволствие.Simple Smile

Ти явно не си ме прочела внимателно, защото изрично подчертах, че никога не съм коментирала пред някого външен вид на моето или на друго дете. Нито пък цени за каквото и да е. Нямам подобни навици.

Черна орхидея- знаеш ли, мисля  да  водя детето предимно в друг парк,  където ще е приятно и за двама ни. Във всеки парк има деца, с които моето може да си играе. В смисъл- на детето му харесва навсякъде, в случая просто ще направя услуга на себе си. Понякога мога да ги редувам за разнообразие  и това е.  И вбъдеще спирам с очакванията от познати, непознати или майки в парка и пр.

# 70

Ти явно не си ме прочела внимателно, защото изрично подчертах, че никога не съм коментирала пред някого външен вид на моето или на друго дете. Нито пък цени за каквото и да е. Нямам подобни навици.

Изрично подчерта, че детето ти е облечено еди как си, и майките кометират това.

# 71

Изрично подчерта, че детето ти е облечено еди как си, и майките кометират това.

Напротив, казах, че оглеждат детето ми ,а не че аз или някой е коментирал нечий външен вид.

# 72
В този парк само една площадка ли има, че се засичате непрекъснато с другите майки? Аз под парк разбирам алеи с пейки, площадки и т.н. Като не искаш на едната площадка, отиваш на другата.

# 73

Напротив, казах, че оглеждат детето ми ,а не че аз или някой е коментирал нечий външен вид.
Ясно. Ти мислиш, че оглеждат дрехите на детето ти. Което значи, че майките може би просто гледат детенцето, а ти влизаш в някакви филми за дрехи.
Щом са ти скроили номер, определно имат нещо против да излизат с теб. Освен да продължиш на пред, и да не се вглъбяваш повече в това, друго не мисля че може да се направи.

# 74
Не знам на себе си или на тях правиш услуга като им освободиш парка. Аз бих стояла в този парк. Ей така, да им стане неудобно. И всеки път бих ги питала какво стана онзи път, в който ти направиха среща в друг парк и не дойдоха. Ей така, да има стане неудобно.

А за оглеждането, оглеждат и злорадстват и крадат и подхвърлят ехидни коментари не пред детето а на детето. Но това е за друга тема.

Общи условия

Активация на акаунт