Модни консултации - 48

• 44 768
  • 789
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Момичета, срещали ли сте някакъв симпатичен дълъг елек, до коляното или дори под. Да не е космат, да има нещо обаче, което да го прави готин, да има заигравка. Попадам офлайн само на странни промазани шушлякови материи, или едни като бризент. Разцветките също не ме кефят, явно пазара е наводнен с китайшъни, и всички са еднакви.

# 466
Мишчица,виж тези

На мен лично са ми страшно удобни за ежедневието, особено за есента! Стават и за топъл зимен ден.

# 467
  • София
Сивото е страхотно ❤️. От къде ги придобиваш, сякаш не съм срещала в тази дължина. На мен това ми е и основното изискване де, да е под коляното.

# 468
Моите са от минали години. Дори не са известни марки,а най-обикновена конфекция (гръцки са) .
 Сега намерих това, хвърли му едно око
https://www.ebay.com.au/itm/Women-Casual-Sleeveless-Long-Duster- … oat-/372066874935

# 469
  • София
Любимата ми тема с тези митични ишлемета. Много марки шият в България, но платовете идват разкроени, конци, копчета, ципчета - сметнати. Фирмите си искат и брака. Дрехи ишлемета може да срещате, но са от откраднати модели и зашити с други материали. Помислете малко, ако се отчита толкова брак, колкото има по магазините, коя марка ще работи с тези заводи при такава загуба. За чантите пък съвсем, всички в София знаят за Фурлите по 200 лв Grinning с кожи и цветове, които марката никога не е произвеждала, да не говорим за Диор или Живанши за 400. Голяма част от бръмчалките и чалгаджийките ходят с ментета и стига с тази по-хубаво звучаща дума - реплика, не, това са ментета, фалшиви стоки, за хора, които се опитват да си купят престиж...

# 470
  • Бургас
Оу, доста са приятни тези показаните елеци.Sparkling Heart

# 471
  • Някъде там
Момичета, имам въпрос към вас.
Когато се поръча нещо от фешън дейс имаше ли тест и преглед за обувки, чанти и дрехи се интересувам.

# 472
  • Виена
Малко за ишлемето - платовете не идват разкроени, не е рентабилност да се крои на едно място и шие на друго. Буфер за брак има, копчетата и ципченцата не са с едно повече, особено ако става въпрос за ишлеме с комисиониране на място. Но е факт, че остават много малко бройки и масово по наличните кройки се шие същия модел от друг цвят и плат или с напълно/ частично подменени хастар, копчета, ципове, конци. Има фирми, които за ишлеме доставят наистина много ограничен буфер материали, има и доста щедри. Аз потвърждавам, че от заводи в България съм купувала стока още преди да се появи в търговската мрежа в Европа. Но достъпът е силно ограничен. Колкото до загубите от бройки, създадени от буферния материал - в първоначалната калкулация на артикула се вземат предвид и буферните материали. Затова и на производителите пък ишлемето им излиза много евтино, материалите са им безплатни

Последна редакция: нд, 11 окт 2020, 12:59 от bombolino

# 473
Любимата ми тема с тези митични ишлемета. Много марки шият в България, но платовете идват разкроени, конци, копчета, ципчета - сметнати. Фирмите си искат и брака. Дрехи ишлемета може да срещате, но са от откраднати модели и зашити с други материали. Помислете малко, ако се отчита толкова брак, колкото има по магазините, коя марка ще работи с тези заводи при такава загуба. За чантите пък съвсем, всички в София знаят за Фурлите по 200 лв Grinning с кожи и цветове, които марката никога не е произвеждала, да не говорим за Диор или Живанши за 400. Голяма част от бръмчалките и чалгаджийките ходят с ментета и стига с тази по-хубаво звучаща дума - реплика, не, това са ментета, фалшиви стоки, за хора, които се опитват да си купят престиж...

Тъкмо напоследък пак гледах по разни ФБ страници такива чанти на много "изгодни" цени. И като им посочиш, че точно такъв модел марката няма, скачат и се сърдят, че едва ли не ги хейтиш. Все са някакви модели "предназначени за други пазари" 😂. Да, пазара под масата.

Последна редакция: нд, 11 окт 2020, 13:03 от tuali

# 474
Vikute, надали някой в БГ държи да се облича с Maje или Sandro например, защото тези марки не са особено познати на нашия пазар най-вече заради липсата на физически магазини. Та няма особена логика да се влага ресурс в това да направиш нещо, което не е известно, не е качествено и съответно няма да е много търсено... 🙄
Аз лично виждам разлика в това да сложа рокля на Maje и рокля на Reserved. Едната се мачка и ме запарва, а другата не. Едната я нося непрестанно, пера и обличам всяка седмица и изглежда като нова, а другата на третото пране прилича на парцал. Та нека да си ходя с фалшивите материи. Може да има различен цип, но съм склонна да направя такъв компромис.
Имам чанта Фурла, произведена в БГ, купена от магазина в Мол Сердика. Фурли има и китайски.
Във въпросните магазини съм виждала и разни имитации, естествено и там подбирам и оглеждам стоките.
Сравнявала съм дрехите и в реалните магазини по Европа...

Последна редакция: нд, 11 окт 2020, 13:04 от Анонимен

# 475
Оо, Заи:), не споменавай Фурла-та (да се свети името й марково...) 😝
Последната ми, поръчана от офишъл сайта (съпортът им е тотал щета) е мейд ин БГ. Колежка ми е споделяла, че се снабдява с Фурли от ишлеме, но бяха реално единични бройки. Не знам, нейната беше ОК.

# 476
Хаха 😂
Повече чанта Фурла няма да си купя, без значение къде е произведена. Моята се скапа супер бързо. Все още я нося, защото моделът ми е много удобен, но прилича на боклук. Кожата се нацепи и обели, разши се парчето с клипса. И това още на първия месец. За 700 или 800 лв очаквах да ме издържи по-дълго време.

Харесвам много чантите на Wittchen.

# 477
Добре де, какъв е шанса точно модел, който наистина харесваш, да изпадне от ишлеме? Ако се взима нещо само заради марката (както струва ми се е по-честия случай, когато пуснат за продажба такава чанта) , не го разбирам това.

# 478
Момичета, имам въпрос към вас.
Когато се поръча нещо от фешън дейс имаше ли тест и преглед за обувки, чанти и дрехи се интересувам.
Имаш право да върнеш стоката до 30 дена от получаването. Можеш спокойно да си ги пробваш у вас и ако решиш да ги върнеш, през профила си в сайта попълваш заявка за връщане и обикновено на другия ден идва куриер на Еконт и я взима.

# 479
Tuali, по-скоро идеята е, ако нещо, което е заредено, ти допадне и се впише в гардероба ти.

Последна редакция: нд, 11 окт 2020, 14:55 от Анонимен

Общи условия

Активация на акаунт