Модни консултации - 48

• 44 726
  • 789
  •   1
Отговори
# 555
Michael Kors напълно изгубиха ексклузивността си в Германия, особено като ги пуснаха за продажба в Lidl online.
Hmmm, в Лидл?

И Корс, както и всеки друг бранд си има бюджетнa/бридж линия...
https://www.therobinreport.com/michael-kors-a-tale-of-two-brands/
https://en.wikipedia.org/wiki/Diffusion_line

Много хубава статия. Също отбелязват, нещо, което забелязвам от известно време, че чантите на МК, особено най-популярните модели, а гледам вече и обувки, са копия на по-скъпи марки. Което, за все пак не ниските им цени и претенциите на Майкъл Корс като дизайнер, е доста тъпо.

Последна редакция: вт, 13 окт 2020, 18:20 от tuali

# 556
Е, какво да кажем за Вюитон в такъв случай?
Аз бих казала същото. Но всичко е въпрос на личен вкус и възприятия. Умишлено избягвам определени марки точно заради позивите за повръщане, които ми докарват ментетата им, с които са накипрени масово. До такава степен са ми опротивяли, че дори да вляза в магазин на конкретната марка, нищо няма да ми хареса, защото в главата ми тяхното лого ми прави асоциации с мургави девойки от Столипиново. Същото е и с пчелата на Гучи.

# 557
... отбелязват, нещо, което забелязвам от известно време, че чантите на МК, особено най-популярните модели, а гледам вече и обувки, са копия на по-скъпи марки. Което, за все пак не ниските им цени и претенциите на Майкъл Корс като дизайнер, е доста тъпо.
Аз мисля, че всичките им чанти до една са (леко модифицирани) копия на легендарни модели на по-по-най марките на върха на пирамидата. Но лично аз не мога да си позволя цените от върха на пирамидата и предпочитам да платя 10-20-30 пъти по-малко за прилично качество на средна цена. Също аз лично не се сещам за нито една популярна марка от ниския и среден сегмент (особено пък fast fashion), които да правят нещо, което да е оригинално и авторско.

Последна редакция: вт, 13 окт 2020, 18:26 от Agent Provocateur

# 558
Е, какво да кажем за Вюитон в такъв случай?

За жалост, някои чанти на Вютон добиха същата печална (парвенюшка) слава, следствие на многото ментета (особено на Neverfull и Speedy) и заради това, че всякакви типажи почнаха да ги носят, с което им падна ексклузивността. Все още са си класики, но...
Малко като Бърбери, с небеизвестния им кариран принт, който беше добил направо лоша слава и почти повод за подигравки заради британските Chavs. Чак в последните години възвърнаха престиж с освежени дизайни.

Агентче, така е. Ама имам чувството, че дори Зара влага повече оригиналност като краде чужди дизайни. МК сигурно са качествени, но наистина при тия цени, очаквам малко повече. Рядко ги заглеждам даже, нищо не ми грабнало окото чак толкова. Може би на някоя супер разпродажба да си струват, но иначе - не мисля.

# 559
  • Виена
Аз много се забавлявам как Фурла копира големите шарени канвас чанти на Диор.

# 560
То не остана марка да не изкара такава канвас чанта с принтче, наистина 😂

# 561
100% съгласна, Туали! Абсолютно всички до един копират и си го продават в техният си ценови рейндж. И всяка си прави сметката Диор ли иска или Прада или ще спести и ще си вземе Фурла или МК (ама да не е на ишлеме) или ще им тегли една майна и ще си купи откровено китайско менте, най добре от мургавите левенти дето ги размятат на едни бели чаршафи по туристическите места в Париж и ще си го носи няколко месеца преди да го изхвърли с чиста съвест, но ще има готин спомен. Тези социални мрежи много ни промиха мозъците Wink

PS Аз съм виждала Валентино, Прада и Селин в американски ТJ Maxx, а до тях козметика на La Prairie. Вярно, че и кварталчето наоколо си го бива - цените на къщята тръгват от 1.5М++

Последна редакция: вт, 13 окт 2020, 18:47 от Agent Provocateur

# 562
Хахаха, според квартала и дискаунт сергията, велико! Ами не е зле 😂
Сега се сетих, че много дълго време пазих едно менте на Бърбери чантичка. Много малко съм я носила, но я пазех сума години, защото моята приятелка удари голям и театрален  пазарлък точно с един мургавел в Милано. Накрая я взехме за 5 Евро, примерно 😂😂😂 И я пазех ей така, от умиление по веселата случка и спомени, свързани с нея 😂 Ама сме били на по 20г...

Последна редакция: вт, 13 окт 2020, 18:47 от tuali

# 563
Помня как си купих една чанта, защото се влюбих в нея. Изкуствена кожа, българско производство, но доста добре изработена според тогавашните ми разбирания. И в един момент една позната, която живее в Испания я вижда и възкликва " Я, реплика на Прада, Живанши, Гучи!“ ( не помня коя беше марката). Като чух и ми прилоша, повече не я носих тая чанта. Мислех, че е някакъв си модел просто, не менте на нещо. Толкова мразя ментета, че предпочитам да нося китайска блуза от 5 лева, вместо менте за 100.

Ей я, още я пазя, пълна е с боклуц
Скрит текст:

Последна редакция: вт, 13 окт 2020, 18:53 от Стрина Калина

# 564
Grinning Стрино Калино, да знаеш, че си ходила с превъплъщение на Hermes Birkin Bag. Оригиналчето е има няма 20++ хиляди долара ново, а втора ръка старо и парцаливо според Гугъл е само 6++ хилки Grinning

И не се притеснявай - няма фирма, която прави чанти, която да не е направила "реплика" или чанта, вдъхновена от този модел. Не е "менте" защото не претендира, че е Birkin.

Хахаха, според квартала и дискаунт сергията, велико! Ами не е зле 😂
О, абсолютно! Платежоспособността на пазаруващия определя и какво му се предлага и на каква цена! В скъпите райони/квартали една и съща стока може да е на двойна и тройна цена спрямо абсолютно същата в по-евтин такъв. Мое любимо френско козе сирене варира така от супермаркет до супермаркет. Като му погледна цената мога да кажа какъв е средният год. доход на пазаруващите без да съм им видяла колите. Ово е пазарна икономика! Wink

# 565
Ако е било преди повече от 4-5г., аз залагам, че е било чанта, вдъхновена от Живанши Антигона. Мисля, че няма жена, която да не е имала подобен модел 😀 Беше голям хит по едно време. И все още си съществува наоколо във всякакви вариации..  Добрите дизайни просто са обречени да бъдат интерпретирани/копирани до безкрай. В която няма лошо, ако е направено с вкус и не е лепнато фалшиво лого отпред.

# 566
Grinning Стрино Калино, да знаеш, че си ходила с превъплъщение на Hermes Birkin Bag. Оригиналчето е има няма 20++ хиляди долара ново, а втора ръка старо и парцаливо според Гугъл е само 6++ хилки Grinning
А аз се чудех що така категорично заяви, че е менте! Ми може пък да е оригинална, ама-ха! 😂😂😂😂😂

Бях много, ама много боса в марките преди. То и сега не съм навътре, но тогава съвсем. Например, преди години излязоха едни ботуши Касадей, голям хит! И аз си ги купих, щото тва Касадей ни го бях чула, ни видяла, мислех, че е нещо като Мат Стар. Село, селооооо! А как недоумяващо гледах като ми обясняваха за марки като Napapijri, Liu Jo, Antony Morato, Dirk Bikkembergs и прочие, не бях ги и чувала. Аз малко гледах хората с недоверие кво ми говорят и поглед тип " Ку неЙ Гучи, нИ ми гУ Фали!", не че някога съм виждала истински Гучи де. 😂
Отделно, че мислех  Peek & Cloppenburg за някаква немска верига тип ТСМ преди да стъпя за пръв път в него. До такава степен съм била над нещата. Знаех Гучи, Валентино, Бърбъри, Долче и Габана и още там десетина масово известни марки.

# 567
  • Бургас
Не харесвам парфюмите на Ермес, но тази чанта не бих я отказала.Satisfied

# 568
  • София
Не смятам, че трябва толкова да се драматизира. Всичко вървежно се копира веднага щом се пусне на пазара, ако не и преди това. Те големите марки си копират една друга, какво остава за малките безизвестни производства.
Ако  някой все си търси модели без реплики, трябва гол да ходи.

Гигантски щампи и лога и на самите оригинали не правят добро впечатление.

И аз разнасях едно такова "вдъхновено от Ерме" чанте около 20-те ми, чак после изгледах Секса и градът и разбрах що е то. Сега след 10 години тия чанти с къси дръжки за на лакътя ми се струват подходящи за по-възрастни дами.  Въобще за много от нещата, които съм носила на 20, ми се струва че трябва да поостарея, за да нося пак. Joy

И сега по скучния въпрос, за който влезнах в темата - ползвате ли органайзери за бельо и откъде ги купувате? Трябва ми физически магазин или бг сайт. Алиекспес са ясни, но съм планирала този уикенд да правя основно пренареждане/разчистване на гардероби и шкафове, и са ми спешни.

Последна редакция: вт, 13 окт 2020, 21:03 от ~Étoile~

# 569
Не можах да не споделя...

Само на мен ли ми прилича на шина за счупен глезен???

Общи условия

Активация на акаунт