Керем Бюрсин в Почукай на вратата ми. Преди, сега и бъдеще /Тема 39/

• 35 970
  • 754
  •   1
Отговори
# 180
  • Яко в Матрицата...
Блу Hug, “Sen soylu kağan asılzade”, аз бих го превела така: “Ти си хан от знатен род, аристократ”.

Диди, благодаря за темата! Blue Heart

Вчера не смогвах да ви чета Grinning Продължавайте все така Blue Heart

# 181
  • София
Любими мои (вече смело мога да ви нарека так), добро утро! Nature Sun With Face Толкова много ме развълнуваха снощи Серкан и Еда, че ги сънувах, разбира се. И аз участвах в съня, с моя си живот и моите проблеми. Все още се опитвам да го разгадая, защото се имтересувам от сънища и значението им. Но усмивката е все така широка на лицето ми и ме е завладяла любовна тръпка отвсякъде. Да имате един прекрасен ден и не сваляйте розовите очила!!! Flowers Cherry Blossom

# 182
За следващия епизод подгответе огромен киносалон за всички. Вчера, с превода на Севги, си беше истинско преживяване ❤

# 183
Скрит текст:
Селин изобщо и не заслужава любов със Серкан. Защото се отнася към нея като към договор - изброени плюсовете и минусите, разпределени задачите и седим и чакаме Серкан Болат да разпише. Щото това е мантъклъ, видите ли. И понеже договора не е влязъл в сила, ще го оставим сам като куче с температурата и тревогите му. Седим и чакаме някой /мама Айдан или Еда/ да каже на Серкан, че ни обича. Същия, който е казал на нас, че обичаме Серкан.
Докато Еда не чака никой и никого, просто прави това, което счита за правилно даже и за недолюбваните си познати. Как можа Айдан, след всичко, което получи от Еда да й забие нож в сърцето с това "не връщай пръстена, за да не му напомня за теб". Сякаш образа запечатан в сърцето и душата се нуждае от веществено проявление.
Най-романтичното и интересно разболяване на ГГ и лекуване от ГГ-ня дадоха в този сериал. Гадаенето по Малкия принц беше разкошно, а целия момент невероятно мил.
Целувката беше украсена по страхотен начин от физиономията на Серкан със сбръчкването на устните - "Какво направи с мен Еда Йълдъз".
А пък фрага ... хич може и нищо повече да снимат и да дават. Този фраг ми стига!

За мен има и още нещо ценно в този сериал и тази двойка. Усещането за приятелство, партньорство и добре свършена работа, което витае около тях.
Както  ви казах няколко пъти - гледах РП от самото й начало, седмица след седмица. От двойката Джан Яман Демет Йоздемир хвърчеше направо любовно електричество, друг тип енергия - на по-първично, сексуално ниво.
Докато Ханде и Керем са хармонични, химични, но по друг начин. За тях не се питам дали са двойка в реала, нямам нужда да бъдат. Имат сякаш нещо по-вече и по-здраво, което им помага да играят и да ни накарат да вярваме на героите им, но не ги въвлича лично. Малко сложно се получи като обяснение, но е едно вътрешно чувство към двете двойки, което трудно обличам с думи. За мен емоцията и към актьорите е важна, толкова, колкото и към героите им за цялостното възприемане на филма.
[/quote]
Hands Clap Hands Clap Hands Clap

# 184
RENI_BG, благодаря ти за корекцията. Hug Поправих го.
Гости, твоят превод е по-поетичен Kissing HeartHug В рекламната пауза, и опитвайки се да ви чета междувременно, не можах да сътворя повече. Но пък на мен по принцип поезията по-добре ми върви на четене. В писането ѝ хич ме няма. BlushHug

Последна редакция: чт, 24 сеп 2020, 15:12 от blue`

# 185
dariVale, по прекрасен обрисувала си с думи всичко, което си мисля. ❤

# 186
Добро утро и от мен Flowers Hibiscus снощи спах от 4 часа Joy не помня да съм сънувала нещо , но от сутринта в главата ми са разни фрази от сериала , сериозен щам на вирус съм хванала Confounded Joy

Песента на Пърл е страхотна, чак сега , благодарение  на нея разбрах защо заглавието е такова Simple Smile "почукай на вратата ми" в смисъл на "опитай  , разкрий чувствата си, ако ти отворя , значи са взаимни Heart Eyes "

За следващите седмици  очаквам всички лъжи , които каза Еда на Селин за тяхната връзка във втори епизод , да станат истина , например как си говорили по телефона до сутринта, как я завел в Лондон с частния самолет.. Heart Eyes

Относно Алптекин, аз не виждам каква толкова голяма  е вината му , наел е подизпълнител, той е сгрешил нещо при изпълнението на проекта или проектът не е бил правилен,  тогава вече вината  ще е негова Thinking

Смъртта на родителите на Еда и тази на брата на Серкан наистина са станали по едно и също време или +- една година , може да имат нещо общо Thinking но тогава пък много ще задълбаят в драмата , а не ми се иска Grinning

# 187
# 188
Целувки... Най-накрая. Страхотна игра на Ханде и Керем. Все едно са си двойка и в реалността. Много са хубави и истински. Новият фраг е бомба. Не мога да спра да го гледам.
Предполагам, че сватба между Селин и Ферит ще има и едно голямо отмъщение с бонус - Мардинската баба, която може да има вина за смъртта на брата на Серкан....Знае ли човек...

# 189
Рейтингът от снощи:

# 190
Епизодът с английски суб. го има в тази страница
https://www.facebook.com/youknockonmydoor/

Аз започнах да го гледам , усещам че много колажи ще направя GrinningHeart Eyes

Последна редакция: чт, 24 сеп 2020, 10:39 от mikipoli

# 191
Да споделя набързо две неща:
- когато момичетата си споделяха всичките тайни само Фифи мълча и гледа настрани.
Май ще се потвърди версията че е агент на Баба Марин.
- Енгин ми е много странен и се опитвам да изнамеря в ума си житейски аналози. Люшка се като махало от Джерен към Пъръл и обратно. Познавате ли такива чешити? Логично е да свърши паднал по дупе, ама да видим.
- Дали няма да върнат Каан по-късно в играта. Явно баща му е направил не просто гаф, ами явна измама.

# 192
  • Плевен / София
blue` не исках да правя буквален превод, защо при песните не звучи добре....дано съм предала вярно смисъла на песента. Grinning
И тъй като днес не съм в офиса...си позволих да се насладя на серията този път с руски превод....
Още веднъж искам да благодаря за прекрасната вечер на всички в темата…
Много е трудно да коментираш, когато това, което виждаш и чуваш те хваща за гърлото, а сърцето ти се свива, но ще опитам…
Както и снощи казах Серкан даде отговора си веднага по характерен  за него начин…хвана ръката на Еда и не просто я хвана, а преплете пръсти с нейните така, че да не могат да бъдат лесно разделени…Чудя се обаче, дали говорейки със Селин, той не видя Еда и затова не каза, а показа….
Прави ми впечатление, че и двамата се пазят да разкрият какво чувстват, от страх да не бъдат отново наранени…..спомените и преживяното в детството си казва думата.
Обожавам този похват на СЦ с паралелните разговори и отговорите които дават Еда и Серкан. Колкото и да не разбира от жени Енгин е прав, че когато си влюбен не трябва много да анализираш и мислиш логически, а да чувстваш и слушаш сърцето си.
Страхотна беше сцената, когато всеки гледаше нещо свързано с другия и заспаха с него на възглавницата….дребни детайли, но много завладяващи и карайки те да очакваш още и още….
Не знаех обаче, че на работна среща се ходи по къси панталонки и сако…явно това е нов дрес код. Stuck Out Tongue Winking Eye
Прекрасна история разказа Серкан….но отново не разбра, че не може с предложения за работа да накара Еда да остане….тя иска друго да чуе и макар, че роботите също имат сърца, явно и на тях не им е лесно да говорят…..
И дойдохме до другата голяма питанка за мен… как Енгин, който от години познава Пъръл не знае, че тя не обича букети цветя….
Другият ми любим момент е потушаването на кризата в офиса….и знаете ли….критерият на Серкан за „криза“ е коренно различен…..сега за него понятието криза се покрива с факта, че Еда заминава….както си казва внимавай какво си пожелаваш…..как тръгна Серкан в отношението си към Еда и до къде стигна…Енгин да и предложи своето място във фирмата….направо паднах от стола когато го чух….Както се казва обстоятелствата налагат крути мерки….
Голямо разочарование за мен в тази серия са родителите на Серкан….майка му, защото въпреки всичко, което Еда направи за нея и виждайки какво чувства сина и не спря да го тика в ръцете на Селин, а баща му, защото не е поел отговорност за случилото с родителите на Еда…..Колкото и подизпълнители да има един строеж , отговорността е на главният изпълнител и той трябва да осъществява контрол върху изпълнението. Нещо, което бащата на Серкан не е направил...
Много бих се радвала, ако Енгин преглътне гордостта си и бъде с Джерен, защото макар и богата, Джерен е прихванала нещо от Еда….и те двамата биха подкрепяли Серкан и Еда…
Любовта променя хората …така е…или ги въздига или ги унищожава.
Много пъти ме е било яд на Серкан, но когато захвърли всичко в офиса и се прибра в къщи да ближе рани ми стана жал, защото видях в него отново малкото момче, което е било насила отделено от родителите си така бързо след загубата на брат си….Сега го е страх да обича и губи Еда…как да не се разболееш и да получиш паник атака….
За някои болести няма лекарства, а трябва нечие присъствие и много любов…а когато това е недостижимо….Взимаш спешни мерки, като да гониш такси и на крайбрежната да заявиш в очите на любимото момиче, че си влюбен до лудост.
Като приказка нали…обичам такива с щастлив край….надявам се да не ме разочароват  СЦ.
Знам, че прекрасният фраг е глътка въздух, преди да почнат гадостите от хората около Еда и Серкан, защото няма нищо по лошо от отхвърлена жена/Селин/ и пренебрегнат мъж /Ферит/.
Надявам се само държейки се заедно ръка за ръка Серкан и Еда да ги преодолеят и да съхранят любовта си…

А и рейтинга показва, че не само ние сме харесали серията, а и преситеният откъм сериали турски зрител.
Хубав ден на всички в темата.

# 193
Още от рейтинга снощи

Да сложа и причината за резултата Wink Cupid Gift Heart

Последна редакция: чт, 24 сеп 2020, 11:13 от mi_si

# 194
И аз не мога да спра да гледам новия трейлър. Супер много се радвам, че най-после Серкан и Еда си признават чувствата. Искам да ги гледам все така влюбени и щастливи. Revolving HeartsRevolving Hearts
Дано поне още няколко епизода да се радваме на тази идилия.

Струва ми се, че и Айдан и Айфер ще продължават да са против връзка между Серкан и Еда.

Селин е направо съсипана. Broken Heart
С други дрехи е, верочтно на следващия ден, явно преди това не е дочакала Серкан.

В епизода Айфер като разглеждаше албума със снимките на Еда, на една страница имаше изрезки от вестници от новината за смъртта на родителите на Еда, подобни изрезки донесе новият партньор. Чудя се дали той няма връзка с бабата, знае за случая и иска гаранции, че подобно нещо няма да се случи пак.

И на мен ми мина през ума, че изчезването на брата на Серкан има връзка със смъртта на родителите на Еда.
Случаят е бил потулен. Алптекин не е поел отговорност.
Може би бабата е решила да отмъсти на Алптекин "око за око, зъб за зъб, син за син".

Което ме навежда на мисълта, че братът може и да е жив, само да е бил отвлечен. От кошмара на Серкан не става ясно къде е и какво се е случило.

Чудя се Айфер дали знае кой е виновен за смъртта на родителите на Еда. Изпраща двойни сигнали.
1) Първоначално беше в шок от снимката с целувката, в шок от новината за годежа и беше много притеснена
2) После реши да даде шанс на Серкан
3) Сега като разбра за договора побесня и думите, които каза на Айдан ми направиха много силно впечатление - разкритикува и Айдан и Алптекин

Надявам се наистина бащата на Каан да е бил подизпълнителя и да е бил виновен за инцидента. Надявам се и бабата да е проучила това и да знае, как Алптекин го е "потопил". За да няма лошо отношение.
Но драма ще има когато Еда и Серкан разберат всичко.
Друга бомба е и евентуалната реакция на Серкан, когато разбере, че Еда е богата - направо си го представих като гледах Енгин и Джерен.

Искам да ги гледам ръка за ръка как преодоляват всички трудности заедно въпреки всички, а не да ги разделят.

Общи условия

Активация на акаунт