ЛЯТОТО СИ ОТИВА ВЕЧЕ,ПРОГОВАРЯ МАЙСКОТО ЧОВЕЧЕ! (76)

• 8 059
  • 283
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Тиа, вие докато вали ли се разхождате?

Моят юнак го държа вътре...в резултат днес го заведох в едно детско клубче в квартала, защото от сутринта през 10мин отива с ключовете до вратата, мрънка и като му кажа, че не може се тръшка. Нищо, че му обяснявах, че вали, извеждах го да го навали...нъцки. Нулев ефект, все едно не вали...
И миличкото вчера и днес имаше сблъсък с двама батковци, не от най-добрите...Знам, че живота е такъв, че трябва да свиква, че нататък ще се случва по-често, но някак не мога да търпя да гледам, как някое момче ми блъска детенцето...Вчера онова му дърпаше играчките от ръцете (неговите си лопатка и гребло) за да си играе то. Когато дадох на Любака неговата лопатка, то си я взе (барабар с нашите неща) и му ритна кофичката. После мина покрай него и го бутна с рамо (нарочно) и Любачето падна...и при всяко действие аз му се карам. Баба му си седи и само гледа безучастно...Накрая си тръгнахме, защото Любачето много се разстрои. Стои и гледа миличкото и не мърда. С тези големи очи натъжени...толкова ми стана жал...
Днес пък в клубчето друг батко нарочно минаваше и го блъскаше по гърдичките и Любачето все падаше по гръб...пак си тръгнахме. Защо има толкова лоши дечица...кое ги кара да блъскат малките бебоци, не знам...А Любачето си дава играчките, гали ги по главичката и толкова странно гледа, когато получава съвсем различно отношение. Такова добро момченце е, че се замислям, дали един ден няма насила да го отучвам от това, на което го уча- да не удря (не е и посягал, де), да гали, да обича, да си дава играчките, да не взима от ръцете нещо без да е попитал...не знам. Много съм разстроена и загрижена какво да правя. Някак детето ми не се вписва в обстановката и рядко успява да попадне на себеподобни

А, Дидка, за удрянето не знам, дали сега ще успееш да го отучиш. Четох в някаква тема за една майка, която чак към 2г успяла да го отучи, като обяснявала, че я боли, че е сърдита и т.н. При нас имаше такъв период, но с рязко не и страшен поглед спря.

# 271
Диана, и ние имаме подобни случки, за щастие - рядко. И ми е ужасно мъчно за дечко. Той гледа милия и недоумява какво става, защо му взимат играчките от ръцете. Понякога се опитва да се защитава и си грабва играчката и не я пуска, но обикновенно го "надвиват". Още са много малки, няма да са вечно така беззащитни пред по-големите. А че има много лоши деца - така е Confused

Ние все още сме с хрема и разстройство. Уж поне разстройството беше започнало до минава, но днес отново ака на водичка. И хремата ни се задълбочи. Кажете някое ефикасно средство против хрема  newsm78 Опитахме с Стеримар, Виброцил, лучени капки, едно мехлемче, ама резултат не само че няма, ама и се влошава положението. Не може да спи, милото - дави се и не може да диша Sad

# 272
  • София
Сиска,на нас много ни помага Низита мехлемчето.Когато Калоян е с много запушен нос го мажа по 3 пъти на ден и отпушва почти веднага.Не знам дали сте го пробвали newsm78

Диана,такива дечица има навсякъде.При нас лошото ,че Калоян много попива от тях и започва и той да прави така.Блъска,удря,хапе,шамаросва-и нас с баща си включително Tired

Моето чаве напоследък започва да става неконтролируемо SadПрави ужасно много бели и не разбира,когато му се карам.Защо така?А белите стават опасни вече-сваля предпазителите на контактите/как го прави,не ме питайте.Толкова здраво са закрепени,че аз не мога да ги сваля Crossing Arms/,отваря шкафовете с чашите.Онзи ден докато го видя,отворил вратата на кухнята,извадил ми тавите и удари в земята една огромна йенска тава.Навсякъде около него се разхвърчаха стъкла,а аз щях да умра от уплаха.На него не му трепна окото TiredКакво ще го правя ткъв непокорен,не знам newsm78

# 273
  • София
Да взема и да се похваля,след оплакванията Mr. Green
Вече окончателно махнахме бибата.Снощи заспа веднага,след като изпи млякото.Днес на обед беше малко по-трудно,десетина минути се въртя и мрънка,но пак заспа накрая.Много съм доволна.Но заслугата затова е изцяло на тати-той взе нещата в ръце и за 4 дена вече няма биба Laughing

Днес времето е много гадно.Мислех да го изведа след като се наспи,но пак започва да гърми.Голяма буря се задава тук Sad

# 274
Diana_T   не разбира се - след като се навали, но локвите не изчезват със спирането на дъжда, а Калоян им е луд фен и или трябва да не го извеждам или трябва да го пусна да си цопка из тях. Обикновенно съм единствената така ларж майка, и все ние разваляме дисциплината, но иначе се започва едно гонене, не-некане, пищене от негова страна и болки в ченето от стискане на зъби от моя....
От вчера за следдъждовна разходка и хавлия си нося - да бърша пързалката от водата - иди обясни на дребния, че е мокро и не може да се пързаля.... като спор с радиото е.

По темата с невъзпитаните деца  - нямам думи просто... и защо заради такива работи моето трябва да страда? Обикновенно правя забележка на самото детенце, достатъчно високо, за да чуе придружителя му и ако не хване декиш (както се казва), се отнасям с малко по-гневен тон към майката/бабата/детегледачката. Като цяло съм на щтрек около такива деца, за да не стане някой фал, но тактиката да си тръгнем и моето дете да плаче, заради това че друго не е възпитавано като хората.... тц  Naughty .

# 275
Ние все още сме с хрема и разстройство. Уж поне разстройството беше започнало до минава, но днес отново ака на водичка. И хремата ни се задълбочи. Не може да спи, милото - дави се и не може да диша Sad
уф, Сиска, съчувствам ти! и ние сме така (без разстойството, де, засега  Praynig). Аз давам вит. Ц (по 2 ампулки от 200мл на ден), топло чайче от шипка (то май запича даже  Simple Smile), осцилококцинум, панадол, ако Т е над 38,5. ако с това не мине за ден-два, тогава при педката (или предпочитам хомеопатката, но да не става нужда). Сигурно се кърмите по много, което е много полезно във вашето положение  Peace За лекарства за хремата не мога да дам съвет!  Embarassed

# 276
zdravei Kuki-Nade- strahotna novina. Da ti e jivo i zdravo sincheto i vi chakame v parka
 Mama Roni  na Yasen

# 277
Честито на Куки, да я радва много малкия Филип! Heart Eyes

Диана, и аз много се разстройвам от такива случки Confused И Миша е една такава любвеобилна, все ги гони децата да ги прегръща, да си играе с тях, много ми става мъчно като те се отнасят лошо с нея. Освен да я доведа при Любчо, ще се гушкат и няма да се карат Heart Eyes Wink

Сиска, съчувствам ти за хремата, знам какво е да не може да спи от нея. Ние с Коларгол обикновено я борехме.

# 278
Ние се извеждам в Патиланци.Сутрин таткото я извежда.
Има доста лоши деца, старая се като видя такива да се по далеч от тях.

# 279
Сиска, не мога да те посъветвам за хремата Sad, като е от настинка май просто чакате да отмине, но за облекчаване наистина помага кремчето Nisita, нашия педиатър изписва и капки за нос Резоксим 0,01%. За разстройството МНОГО начесто му давай да пие вода, най-добре с разтворено хидратиращо прахче - на нас много добре ни подейства Хидратин Алфа, препоръчвало се от СЗО, това ми го каза д-р Мангъров, най-добрия детски инфекционист в София. Пламен се дехидратира много рязко, за половин ден, но не му давах вода буквално през 5мин. и ето докъде се бяхме докарали - устничките му се напукаха, дъхът му замириса на ацетон, буквално за часове се видя, че е дехидратиран. Sad
Диана, и аз съм се замислила като теб. Пламен е кротък, понякога като му взимат от ръцете някоя играчка и той само замрънка или ревне, някой път и в повечето случаи напоследък с тръшкане, ми става едно такова гадно. Той никога не се държи агресивно с децата, е, взима и той играчки от тях, но не проявява агресия, някак кротичко го прави.  Grinning А някои агресивни деца направо не ги търпя, много ме дразнят, то не е блъскане, то не е хапане и щипане Twisted Evil. То при тях си е етап от израстването, ама майките къде блеят и допускат децата им да удрят другите! Като видя такова просто не допускам Пламен до него или него до Пламен. Naughty

# 280
Да кажа само едно добро утро,
бързо оздравяване на болничките , незнам как е при вас но тук се очертава един мрачен и дъждовен четвъртък. Въпреки това ви желая един хубав ден Heart Eyes

# 281
Добро утро и от нас.По кафенце...  food010 kaffeetrmker_2 Coffeeи по  food002.
Отивам да се трудя  comp03,лек ден  Nature Sunny

# 282
  • София
Добро утро Grinning
Тук пече слънчице и се очертава един хубав есенен ден.И по случай,че вчера си стояхме цял ден в къщи,днес изчезваме рано-рано WinkХич не ми се стои в къщи,за детето да не говорим.

Ние от другия месец се отказваме от кухнята.Дечко вече мина изцяло на обща храна и кухнята вече не ни върши работа.Расте детето,започва да става човек Laughing

Относно нашият проблем,нещата се пооправиха малко.То по отношение на здравето не може да се направи кой знае какво от наша страна,но на този етап ни успокоиха.Сега трябва много стискане на палци всичко да се оправи Praynig Praynig Praynig

# 283
Привет!

Ками, радвам се, че нещата при вас се оправят Simple Smile

Тук пък е гадно времето - влажно, облачно, мъгливо, ще вали отново....вече цяла седмица е така. Пък и не смея в това време много да го държа навън, че нали е настинал, та основно вкъщи си стоим...много ни е скучно Tired

Благодаря за съветите за хремата, купих вчера и Низита-та, дано ни помогне Praynig

Пускам нова тема

Общи условия

Активация на акаунт