208 бърборани на дистанция. НЕМСКАТА тема.

• 26 378
  • 763
  •   1
Отговори
# 450
  • Немция
Дени, не вярвам това да е основната причина.
Мъжът ми има колега, който се беше заредил с 300 ролки тоалетна хартия Grinning, за неговото семейство и за възрастната му майка, която не било желателно много да се мотае по магазините.
Живее в къща, има голямо помещение за складиране.

# 451
  • Hamburg
Дени, не вярвам това да е основната причина.
Мъжът ми има колега, който се беше заредил с 300 ролки тоалетна хартия Grinning, за неговото семейство и за възрастната му майка, която не било желателно много да се мотае по магазините.
Живее в къща, има голямо помещение за складиране.

Срам не срам, но и аз пазарувам така. Щом тоалетната хартия, олиото или доматените консерви тръгнат да свършват, купувам на едро, независимо от епидемиологичната обстановка 😆

# 452
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Пролетта чух/прочетах някъде, че по Фройд аналната фаза се свързва с контрол 😉
Пасва на немците, подсъзнателно не искат да губят контрол.

Аз изначално съм си хамстер ( Виденовата зима много ме беляза) и по принцип се запасявам, доколкото малкото свободно пространство позволява.

# 453
  • München, Deutschland
Ееее, Бибитче, все бях чувала, ама 300 ролки не бях! За храна ли я ползват тази хартия... Flushed Аз купувам по един пакет от ДМ, там са 12 или 16 ролки, различно, предостатъчно са. При нас не съм видяла да се запасяват хората, нямаше празни рафтове, последно минах набързо през Кауфланд в петък.

Рейна, редовно започвам с покупките на коледни подаръци от октомври без да съм немец. Сега съм се спряла на едни продукти, чиито Lieferketten още имат затруднения покрай короната и отсега пише, че ще трае 2-3-4 седмици, докато се пратят. Т.е. ако поръчам началото на ноември, те ще пратят малко преди първи адвент и ще ги получа началото-средата на декември, ако всичко върви по план. Като си сложа и объркване на пощи или да се окаже нещо doch неналично и евентуално да трябва да поръчвам от чужбина, и ето ти как стана Коледа.

Ако подаръкът беше пуловер, няма защо да бързам, няма да се изчерпат, но при по-особени продукти е добре да поръчваш отрано...

# 454
Въпрос към кулинарките, познаващи подробно немската кухня.
Дъщеря ми ме врънка да й направя зелен боб и карфиол, каквито им дават в училищния стол. Sunglasses Много били вкусни. Не като моите. А сега де! Аз мисля, че за нещо като гарнитура говори.

# 455
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Не знам какво сервират в стола, но предполагам са замразени и после сварени. Май с масло с подправки се сервират.
Свеки прави така зеленчуци, аз въобще не ги харесвам така, защото са кашави и нямат вкус на нищо. 🤪

Я споделете какво сте измислили за коледни подаръци?
Детето го подпитах, няма идеи.

# 456
  • München, Deutschland
Почти нищо не съм измислила, само за приятеля ми - нова, по-готина електрическа китара, заедно с разни неща към нея - усилватели, интерфейси, ефект педали. Ще добавя гийкърски тениски, ако харесам нещо, че станаха много in, последната за рд много се одобри и си я носеше лятото. Той отдавна иска термокамера, която се закрепва към телефона - технологията още е много скъпа и не са хубави плащаемите, но от няколко години иска, така че ще му взема. Тази година няма хубави нови PS игри, така че тук ще пасувам... Друго засега нямам "в ръкава".

Имаме годишнина ноември - взела съм му вече едно голямо менгеме, той харесва всякакви инструменти и си ги ползва, така че ще го одобри. 😃

За нашите и сестра ми още нямам нищо за Коледа.

Вуйчо ми си завърши апартамента и за него мисля да нарисувам с пирограф една дъска за рязане и едни дървени лъжица и шпатула, ще е някакво лично послание, но веселяшко. Хем ще му подаря и нещо за новата къща така. 😃

# 457
  • DE
Аз понеже ви прочетох и вчера реших да купя 2 пакета брашно ей така да има, обаче беше свършило, погледнах и за всеки случай тоалетната хартия и тя свършила но нея поне веднага заредиха Grinning

# 458
Роднините са в България. Пращаме им Коледни картички, подаръци за племенниците от Хиполенд онлайн и това е. Моите деца също получават подаръци през Амазон от баби, дядовци, чичовци и лели. Ние - не. Тези работи ги поръчвам началото на декември, винаги пристигат навреме. Вкъщи си подаряваме по 1 голям подарък и лакомства, които се избират в магазина, ако затворят магазините, просто ще се чака, когато дойдат. Лакомствата се купуват от хранителните магазини. Коледните календари-също или Росман, ДМ, Реве и т.н. Просто повече от 15 евро за календар с вещи, а не бонбони не давам. Така че ми е широко около врата до декември.

# 459
  • Берлин
Аз отдавна затворих коледната тема. Подаръците ми са готови, опаковани и подредени в кашони в средата на август и при ходенето в Бг към края на август си ги транспортираме. Всяка година съм така. От 1ви декември до празника постя и правя всеки ден по една добрина на непознат. Мисля за украси, декорации ииии лакомства.

# 460
  • Немция
Гея, зеленчуците ги правя на пара и после може с Kräuterbutter.
Ако искате по-хрупкав зелен боб, тогава става с бланширане.
Аз станах фен на така приготвени зеленчуци, откакто съм в Германия. Обикновено ми е достатъчно само с масло и сол.

С коледните подаръци още не съм почнала, но децата се замислят вече какво искат за Коледа. Сменят си често мнението и изчаквам.
Но за Адвентскалендерите са категорични. Големият смята, че щом миналата година е имало домашен Адвентскалендер, тази година е ред на купен и то специален на някаква тема. И без това нямало да ходим много по коледни базари, поне Адвентскалендерът да е по-така. Grinning

# 461
  • в сърцето на един мъж...
Бибит, не съм питала, ама щом казваш, ще се възползвам Sweat Smile

# 462
В работата винаги подарявам дребен персонален подарък на екипа, с който работя. Тази година мисля да са лъжички за чай/ кафе с Коледен мотив, заедно с някаква Коледна шоколадова фигурка.
На близките в България пращам колети с лакомства, дрехи, играчки, сувенири.
Вкъщи си избираме заедно подаръците , заедно ги слагаме под елхата и на Бъдни вечер ги отваряме. Винаги добавяме нещо изненадващо. За тази година все още нямам идея какво да подарявам. Мисля, че Короната ми влияе и е опустошила част от мисловните ми способности.

# 463
  • Berlin
Тъкмо днес харесах един интересен календар за приятели в България, ще им го изпратя тези дни, също и за сестра ми. Подаръци поръчвам и пращам онлайн, от Амазон или от български онлайн магазин, различно. Пращам и коледни картички към България, всяка година се получават по най-най-различно време. Рекордът май е февруари месец, дали не беше и март, забравила съм. Laughing За нас ще поръчам отново подаръци, за децата календари, но може би само сладки. Миналата година за големия намерих хубав календар с мини игри, много приятен, ама радостта беше кратка и още ми се разхвърлят разни части насам-натам, та мисля да не е календар с играчки. Малкият ми е голямо бебе, 1ви клас, но желанията му са кола, линейка, автобус или полицейска станция, да не казвам, че имаме коли и мотори всякакви и много.

# 464
Катерица с какво ги пращаш колетите с подаръци? Имам вече доста накупени неща и се чудя ще го отворят ли пакета и окрадат...
Иначе тази седмица ще подаря подаръците които накупих за една приятелка. Не живее в моя град и ако обстановката се влоши ще спра да се виждам с други хора изцяло. Коледните пазари ми липсват, миналата пропуснах, а тази няма да има.
За децата не знам, зарити сме с играчки и като цяло ми е писнало от материални неща и вещи. Искам да хвана и хвърлям докато не поопразня в нас. Дразнят ме многото вещи.

Общи условия

Активация на акаунт