208 бърборани на дистанция. НЕМСКАТА тема.

• 26 340
  • 763
  •   1
Отговори
# 615
Надали. Ако става дума за еднократни... в центършопа ще отида следващата седмица да ги видя тези от 10€ Дали са като тези на едека за 22€. Касиерката твърдеше, че да.

# 616
Катерица, може ли повече инфо за тези тестове какво-що? Синът ми изкара нещо в Бг (според лекаря, корона, но не направи тест). Ще е добре да знаем. Аз имам подозрения за себе си, та...
За този тест става дума:
https://www.dm.de/cerascreen-coronavirus-antikoerper-test-p4251620705158.html

Поръчва се он лайн- праща се ( получаваш го) по пощата- правиш си го по  инструкцията, регистрираш се в специален сайт, в който се попълва кратък въпросник-изпращаш пробата на адрес-чакаш резултата.
В нета има доста инфо за него, препоръчва се за собствена ориентация/профилактика. Евентуално наличие на антителата не гарантира имунитет срещу Ковид.
Ето например една статия, в която се обяснява:
https://www.computerbild.de/artikel/cb-News-Freizeit-Corona-Anti … art-29168891.html

# 617
  • Немция
Надали. Ако става дума за еднократни... в центършопа ще отида следващата седмица да ги видя тези от 10€ Дали са като тези на едека за 22€. Касиерката твърдеше, че да.
Имам у нас два варианта на еднократни с различна плътност. Едните са по-тънки.
Сравнявала съм ги и с еднократни хирургически от болница- болничните дори бяха още по-плътни(впечатленията са ми отскоро , не преди години).
Затова и си мисля, че има различно качество, което повлиява цената.

# 618
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Бибит, ако си яла от кафявата, тя е гадна...

Сега се сетих става и хубава полента 1:1 царевичен и елден грис ( аз брашно слагам). Това е от Северна Италия.
Също в Южен Тирол имат един разкошен сладкиш Sarazinkuchen. И той е с елда.
Чак ми се дояде... 🤪

# 619
Имам у нас два варианта на еднократни с различна плътност. Едните са по-тънки.
Сравнявала съм ги и с еднократни хирургически от болница- болничните дори бяха още по-плътни(впечатленията са ми отскоро , не преди години).
Затова и си мисля, че има различно качество, което повлиява цената.

Различни пластове са. В едека, които взимам, са 3пластови. Касиерката ми каза, че дъщите са в центършоп на 10€, а не на 22€, както при тях. Дори кутията била една и съща.

Аз съм с платнени от работата, тях си нося в ДЕ, но за летищата и Бг взех еднократни, защото така няма нужда да пера И гладя, а просто изхвърлям. Когато на летището и в самолета ми стане топло под нослето, просто свалям и слагам нова. 😂😜

# 620
Аз не съм си ходила от декември 2018,  също имах билет за юли този година и се отказах. Сега съжалявам. Не знам с какъв акъл се надявах сега ваканцията да се прибера. Вече ме хващат лудите.
Аз често нося от еднократните маски, само че нося със седмици една и съща..но със синята част навън и пише, че е медицинска, 10 броя за 10 евро . Поне това е правилно. С тази от плат се задушавам, но и нея нося по много пъти.
С брашно от ориз ставали хубави оризови бисквитки, все се каня да пробвам.

# 621
  • Немция
Бибит, ако си яла от кафявата, тя е гадна...
Да, кафявата съм яла .

# 622
Моето брашно от ориз е по-скоро ситен грис. Слагам го за сгъстяване в разни смеси, където нещо трябва да попие водата. Само с него преди години съм правила ябълков сладкиш, хубав беше станал, но естествено малко ронлив.
Има едни френски палачинки с брашно от елда - Galettes Bretonnes, аз правя и обикновени, и само с брашно и вода и след това пъжени в пречистено масло на чугунения тиган. Правила съм и Dutsch baby само с брашно от елда. Сещам се и за един вкусен италиански сладкиш - Torta di grano saraceno.

# 623
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Синьо, това е същия сладкиш, който и аз препоръчвам. 🤣
https://www.genusslandsuedtirol.it/i/recipe/i106_1.jpg
 И рецептата: https://www.genusslandsuedtirol.it/de/cmspre/buchweizentorte/cms … ecipe-106,46.html
Добре, че ми напомни за галет-а

Една приятелка ми каза, че изварява в тенджерка еднократните, сини маски.
Незнам от къде ги купува.

# 624
  • Берлин
Аз по грешка изпрах две еднократни, били са в някой джоб явно. Извадих ги от сушилнятас другото пране. Не знам какви са им медицинските качества, но изглеждат като нови

# 625
  • Наблизо
При нас разпространиха информация,че може да се перат еднократните.

Коледа като гледам ще си я караме в камерен състав Sad

# 626
Да, може да се перат, но ограничен брой пъти. Един или два макс.

# 627
  • Варна
Здравейте момичета. Включвам се във вашата тема с въпрос. Съпругът ми е в Германия от 2м.Иска да му изпратя свидетелството за брак, за да не му спират ергенски данък. Питането ми е. Трябва ли да е преведен при преводач с апостил или може от общината многоезично удостоверение за семейно положение. И ще му върнат ли данъка за 2м.Благодаря.

# 628
Мисля, че многоезичното удостоверение е достатъчно, на нас ни свърши работа.

# 629
  • Deutschland/HE
Многоезичният акт за брак върши работа, ние шест години само него показваме пред институциите, както и многоезични удостоверения за раждане.
Да данъка, няма да му го върнат сега, а при подаване на годишната данъчна декларация, в нея би трябвало да му приспаднат и разходите по преместването от България в Германия (данъчните консултанти са запознати).

Общи условия

Активация на акаунт