208 бърборани на дистанция. НЕМСКАТА тема.

• 26 342
  • 763
  •   1
Отговори
# 600
Имам опит с брашно от елда.
Правила съм палачинки и кюфтета. Също и в зеленчукови запеканки, например, като заливка с яйца.
Добавям го като част от останалите съставки. То е по- лепкаво,  има малко по- различен аромат.
С оризово брашно нямам опит.

# 601
  • Германия
В момента съм в София и ми съобщиха, че съм болен от ковид, понеже нося маската със синьото навън. Това било таен код, болните да се познаваме. Обяснявам, че маските СЕ носят със синьото навън. Станах ковид терорист без да искам. Ковид акбар!
Боже! Значи,  ако искам повече социална дистанция ще слагам от утре маската със синьото навън. Днес видях маски по 40 стотинки и се снабдих с цяла кутия. Сутринта докато снова напред назад до ветеринар, видях доста хора с маски навън и то правилно поставени.  Да не вярва човек чак...

# 602
От едека купувам 50бр за 22€. В центършопа имало на същата компания 50бр за 9,99€. Това една касиерка ми го каза, в едека. 3 пластови, за еднократна употреба.

Било код в България - неболните обръщали маските на обратно и ги носели с бялото навън. 🤣🤣🤣🤣 как знаят че са неболни без да са си правили тестове...

Не разбирам от производство на маски, но според мен има причина последният външен слой да е син - не за да боядисат в синьо бели парчета, за фън.

# 603
  • Варна
Момичета,приготвяли ли сте нещо с оризово или брашно от елда! Днес ми попаднаха пред погледа й купих,без да знам въобще за какво са ми! Joy
Брашното е дефицитна стока. Пази го за черни дни Simple Smile

# 604
  • Немция
В момента съм в София и ми съобщиха, че съм болен от ковид, понеже нося маската със синьото навън. Това било таен код, болните да се познаваме. Обяснявам, че маските СЕ носят със синьото навън. Станах ковид терорист без да искам. Ковид акбар!
Какви бисери! Grinning Тайният език на болните от ковид...

А откъде знаете, че маските се носят със синьото навън?
Аз рядко нося еднократни маски, но не знаех, че се носело със синьото отвън, една приятелка ме светна. Но на описанието към маските няма такова условие, специално го четох.

# 605
  • Германия
Аз питах медицинска сестра,  тя рече- няма значение!

# 606
  • Берлин
Катерица, може ли повече инфо за тези тестове какво-що? Синът ми изкара нещо в Бг (според лекаря, корона, но не направи тест). Ще е добре да знаем. Аз имам подозрения за себе си, та...

# 607
Какви бисери! Grinning Тайният език на болните от ковид...

А откъде знаете, че маските се носят със синьото навън?
Аз рядко нося еднократни маски, но не знаех, че се носело със синьото отвън, една приятелка ме светна. Но на описанието към маските няма такова условие, специално го четох.

Работил съм с няколко дома за възрастни хора преди години и служителите така ги носеха. По тях съдя, че синьото е навън.

На моята кутия “човекът” носи маската със синьото навън. Явно като са многопластови, има разлика в пластовете?

Ето и 3 минутно видео на английски, в което се обяснява защо.

https://www.youtube.com/watch?v=y0W7VtrD07U

Последна редакция: сб, 24 окт 2020, 00:24 от Анонимен

# 608
По тази логика в Германия масово се разхождат болни от Ковид със сини еднократни маски. Аз човек с обърната маска не съм видяла

Гея,
Ако това ще те успокои малко, не сме се прибирали в България от миналото лято 2019 г. Ние само лятото пътуваме. Тази година бях купила билети и в последния момент се отказахме - тъкмо започнаха протестите и пикът в София средата на юли. Сега дори не си мисля да пътуваме, майка ми и баща ми са високорискови, зет ми пък така се е паникьосал, че дори лятото не искаше да се срещаме с тях при ниските числа, сега вече съвсем.

# 609
  • Германия
Гугъл изкара резултати, че синьото е навън.

# 610
  • Немция
И ние не си ходихме до България през лятото, зимата също няма да е. Ще го изтърпим някакси.

Ей това намерих в Нет-а, защо маските се носят със цветната лента навън- синя, зелена...

GRUNDLAGEN DER OP-Masken.
OP-Masken sind aus drei Schichten:

extern (in der Regel blau oder grün gefärbt), undurchlässig
Inter, antibakterielle Filter
intern, zu absorbieren Feuchtigkeit

Не разбирам защо го няма това описание към пакета с маски. А излиза, че е важно.

# 611
Сега да се посмеете малко: Винаги съм смятала, че еднократните маски се носят със синята част навън, защото връзките са закрепени от вътрешната страна. По моята логика естетически не е издържано връзките да са лепнати отвън, трябва отвътре, за да изглежда завършено и красиво. Stuck Out Tongue Winking Eye
Еднократни маски нямам, просто наблюдавам хората. Но в една от темите за ковид имаше някакви разяснения, как се носят маските и там обясняваха, че ако си болен със синьото навън, ако си здрав обратно, защото, забележете, синята част е филтърът да те предпази от вируса. Предполагам оттам е тръгнала тази идея.Mask

# 612
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Оризовото брашно е чисто нишесте: за кремчета става.
Може и масленки.

Брашно от елда не е за всеки. Най-вкусно е на блини, смесено с нормално.
Иначе аз и шпецле правя с него, но аз не консумирам глутен, та нямам избор.

# 613
Ама вместо да се уговорят и да ни пуснат по 2 евро в банковите сметки, да станем милионери за една вечер, те гледат как си носим маските...

# 614
  • Немция
Елдата има специфичен вкус, не ми хареса, а не съм капризна, ям всичко кажи-речи.
Пробвах я преди няколко години, може сега да съм на друго мнение, но нямам желание да купувам и после да хвърлям.

В Реал другият четвъртък до събота ще има изгодни маски - 50 бройки за 19.50.
Само се чудя дали ниската цена е показателна за качеството.... Thinking

Общи условия

Активация на акаунт