208 бърборани на дистанция. НЕМСКАТА тема.

• 26 344
  • 763
  •   1
Отговори
# 630
  • Варна
Много благодаря момичета.

# 631
  • в сърцето на един мъж...
Дени, да ти кажа хич не ме успокоява тоя факт Sad Другите пътувания не са ми толкова проблем, в смисъл мога да оцелея и без тях, обаче това, че не мога да се прибера много ме натоварва Sad
Многоезични актове от гражданско състояние в общината вършат много добра работа, те са на 3 езика.

# 632
  • Берлин
Момичета,подготвям колет за Бг. Племенникът ми си поръча топъл шоколад за пиене. Никога не съм купувала такова нещо и не знам какво да търся. Дайте жокер, моля. Благодаря

# 633
Аз рядко купувам, но ако взимам е биото от Алди или Дм. Ползвам за тирамису, но става и за пиене.

# 634
Папурче, аз като един истински шокоманиак да се изкажа.  Може да вземеш от този на клечка - https://www.berliner-kaffeeroesterei.de/coppeneur-tchocolat-trin … de-sal-50-bio-35g , получава се доста плътен вкус или да  вземеш кутия на прах - https://www.berliner-kaffeeroesterei.de/dolfin-trinkschokolade-flocken-60-200g. На тази марка Dolfin е може би един от най-добрите шоколади за пиене. Иначе Trinkschokolade има във всички хранителни магазини, намират се при кафетата и чайовете. Аз бих заложила на Coppeneur или Dolfin, по-скъпи са от масовите марки като милка, нестле и др., но разликата във вкусът е огромна, пък и ги няма в България.

# 635
  • Берлин
Emelie, точно в целта- да е хубаво, специално и да не е масовка. Имам Реве и Пенис до работата- ще мина сутринта. Благодаря

# 636
Момичета,подготвям колет за Бг. Племенникът ми си поръча топъл шоколад за пиене. Никога не съм купувала такова нещо и не знам какво да търся. Дайте жокер, моля. Благодаря
Ако ще бъде подарък за Коледа, може би ще е му е приятно да получи Шоко-коледна  картичка.
Предишна Коледа бях взела за колежките. Оказа се много сполучлив подарък.
Schokokarten Trinkschokolade се казват. Отпред е красива картинка, отзад можеш да я надпишеш като картичка. Има даже място за марка и адрес.
Има с разкошни Коледни мотиви.
ето например:
https://www.stielwerkstatt.de/themenwelt/geschenke/karten/schokokarten/

# 637
  • Берлин
Катерица, много благодаря за идеята. За Коледа ще направя всичко възможно да сме си в Бг.
Пращам колети ей така, когато ми се иска. Хобито ми е да подготвям подаръци и изненади

# 638
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Папурче, добре, че е Фройд не е активен, телефонът ти щеше да бъде ново ти подсъзнание 🤣
А ако и сложиш ударението на Реве като на български “реве” и става мътна и кървава.
Сори, смях се на твой гръб 🤪

Имам Реве и Пенис до работата- ще мина сутринта.

Най-хубавия течен шоколад го пих в Испания, по-гъст е и е идеален да се топят сладки. Те топяха чурос, мммм как ми липсват.  Марка не помня.
Но и споменатите не съм пробвала.
Аз си пия какао с топла вода, захар и малко сметана.

Днес бях с децата в гората, има там и скулптури и кафене най-горе.
Препълнено! Дистанция трудно се спазва, пътеките са тесни на някои места.

# 639
И ние бяхме в планината днес. Паркингите бяха пълни. Народ колкото щеш. Ние си избрахме по-непопулярен маршрут и нямаше много хора. 16 км навъртяхме. Половинката рече, че е малко. Следващия път поне 20 трябвало.

Аз бих отишла в някой специализиран магазин за шоколад, но от тези по-немасовите, с по-отбрани шоколади и там бих избрала. В Берлин със сигурност има много такива. Моят абсолютен фаворит досега (а немалко шоколади съм опитала) е Bonnat. Имат и Trinkschokolade. Zotter имат интересни видове Trinkschokolade. Coppeneur също са добри, да. Изобщо продължавам да недоумявам защо швейцарците и белгийците се славят с добър шоколад. Французите, немците, италианците, испанците и австрийците имат в пъти по-добри!

# 640
  • Берлин
И аз си се кискам, Ася🐎

# 641
  • в сърцето на един мъж...
Аз съм вземала бял и кафяв от делукс серията на лидъл, много ми харесват, а племеничките умират за него.

# 642
  • Немция
Ние имаме покана от Уотсепп-групата да се включим в информационна онлайн конференция от родителския съюз на провинцията ни(НРВ) на тема "дистанционно обучение". За Грундшулето става дума.
Нещо май ни подготвят.... Thinking

# 643
Мдаа всички са в очакване.
Бяхме коментирали проветряването. Получихме имейл от директорката. Имало издадени препоръки от Umweltschutzministerium които остават засега, на всеки 20 мин проветряване за 5 мин (май) и в паузите през цялото време.
В нашето у-ще за да избегнат постоянното проветряване са инсталирали във всички класни стаи и тази на учителите CO2 Melder. Били ги тествали вече и са доволни. Ще проветряват само когато машинката запищи. Интересно ми е колко често ще е това, но изглежда добро решение.

# 644
  • Немция
Гледах предаване за насищане на класна стая с СО2 и изводът беше, че сравнително бързо кислородът се изчерпва. Горе-долу на 20-25 минути се налага проветряване, тоест както се налага и при епидемията.

Това пищене няма ли да доведе до разконцентриране на учениците... Може би не е силен звук.

Общи условия

Активация на акаунт