208 бърборани на дистанция. НЕМСКАТА тема.

• 26 303
  • 763
  •   1
Отговори
# 690
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Сега се видях с една приятелка, гимназиална учителка. Не вярва да изкарат без Zwischenfälle. Раздали са им Fft2 маски, при карантина са като болни, ще ги замества колега. Тя каза, че не вижда обаче как това може да стане в началното, те сега едвам закърпвани от към учители.
В нашата община Evidenzzahl e 110.  
Аз от училището нямам никаква информация, но съм спокойна, защото класовете не се събират или срещат. Зараза само от външни контакти може да дойде, т.е само един клас минава в карантина. Виж , ако е учител, ще е тегаво, но и те са хора, не са от желязо, всичко може да се случи.

Бибит, сладкишът е по-вкусен, ако отлежи. Поне едно денонощие, с всяко следващо е по-вкусен. Аз го правя в по-голяма форма, за да не стане много висок, че доста засища. Обаче се разрязва напречно по-трудно като е тънък.

# 691
  • Германия
При нас в Грундшулето са разделени на А и Б групи, още септември началото получихме мейл кои деца са А и кои Б. Вчера беше първи ден след ваканцията, имаме бележка за алтернатива през седмица. Скоро ще е.
Аз за училище не се притеснявам толкова, криво ляво ще учат, ще ходят, но да не затворят Китите, че малкия какво ще прави по цял ден не знам. Той така тежко преживя пролетта без Кита и приятелчета, а и сега е последна година, предучилищна, ще му е много мъчно и трудно...

# 692
  • в сърцето на един мъж...
Асе, не знам защо е тоя натиск в гимназиите, като те до 4 клас не ги обучават как да учат, после в пети ги натискат и им стопяват лагерите. И като дойде една такава ситуация като тази и лъсва къде какво има като проблеми.
Ох, новите заповеди са леко странни, не знам вече ще ни затварят ли, ще ни умарят ли...
Мони, дано всичко е минало добре!
Веч, дано теста е отрицателен!

# 693
Гея, ти нали беше в Байерн? Мислех си, че при вас поне образованието е на ниво.
Сега ме отчайваш.🤪

Моята приятелка-учителка, откак детето й е тръгнало на училище, го взима в 12.30 и работи с него.
Няма Betreuung , няма дявол. Май там е ключето! Ама тя е педагог, аз - не!

# 694
  • Берлин
Току-що ми звънна зъболекарят ни. Сестрата, която беше в кабинета при посещението ми в четвъртък, е с положителен ковид тест. Практиката е в карантина от днес за 14 дни. Та...така. Иначе си взех термин за ноември. Не ми е страшно, но не ми е и смешно

# 695
PAPURCHE MEHURCHE, ако сестрата е била надалеч и с маска, едва ли има риск за теб🙏. А и все пак, са минали вече 7 дена, казват, че средно на 5 - я ден се появяват симптоми, ако е налице заразяване.

colibri, и при нас в мейла нямаше имена, но децата всичко разконспирираха днес.
.
И аз чакам Вечерница да ни зарадва с отрицателен тест🙂

# 696
В нашето у-ще на занималня никой нищо не обучава, пишат домашни дето никой не проверява. Детето е 3 клас и още пише грешно, не знам как ще я караме...
Иначе ми докладва, че CO2 уреда два пъти издал аларма днес. Аз му дадох шапка, шал, суитчър за стаята, а той даже му било топло и се съблякал.

# 697
  • Germany
Аз пък да се похваля от нашата занималня (бетроюнг или ганц таг шуле, не знам как точно се нарича 😉 ). Страхотно учене на новичките думи по латински. Някакви игри им разиграват всеки ден и така уж се забавляват, но и си научават думите за следващия ден. Направо не съм очаквала, че толкова сериозно ще се занимават. Само за това не искам ДО, защото нито аз, нито мъжът ми имаме представа от латински и се притеснявам как ще е 😏

# 698
За кой клас става въпрос? Лятински се учи тъй или иначе в гимназията, форкентнисе е хубаво, но не задължително

# 699
  • Germany
Reina, за 5 клас в Гимназия става въпрос ( с доста латински).

# 700
U1 ли беше европейския формуляр, който удостоверява трудов стаж при даден работодател? Кой го издава? Работодателя или НОИ?

# 701
При нас преди корона имаше АГта и тези за домашното си бяха с проверка и помощ, ако има нужда.
Сега са на самотек, детето решава дали да пише домашни там, аз проверявам. Но е до 13ч, т.е за занималня и дума не може да става.

Латински не искам да уча, за да преподавам. Мисля, че предпочитам китайски! Въобще си мисля, че короната е перфектният повод да по опростят учебната програма и да съкратят годините.
Аз изкарах гимназия до 11кл и после в унито тук учех алгебра, която в Бг решавахме в 10 и 11кл... тези от Bayern и BW също я бяха учили, другите гледаха тъпо.

# 702
Аз да се похваля с негативен тест след завръщане в ДЕ от София-град. Карантината отпада, утре ще търся на кого трябва да се обадя и дали въобще трябва, да съобщя че тестът ми е негативен (правен е тук, на летището)

# 703
  • Немция
Аз изкарах гимназия до 11кл и после в унито тук учех алгебра, която в Бг решавахме в 10 и 11кл... тези от Bayern и BW също я бяха учили, другите гледаха тъпо.
То и аз, където следвах, имаше неща, в които бях по-подготвена, но пък в други не бях в крачка... Трябваше да се напасвам с тукашните изисквания и представи. Това, което е било важно в България, се оказа, че тук не е от голяма стойност.

От занималнята нямам големи очаквания. Тяхната основна задача е да контролират писането на домашните за определен срок. Много деца после вкъщи дописват, довършват. Често са с доста домашни, поне в нашето Грундшуле.
Някои деца ги спират от занималня - който има тази възможност.

Pea Pink, много рано сте почнали с латинския. В гимназията на големия втори език е чак от 7ми клас, обаче той е Г9.
Но пък имат предмета политика  от 5ти клас, между другото е интересно.

Папурче, дано не си се заразила! Водиш ли се контактна, трябва ли да си в карантина?
Мен тези зъболекарски посещения ме притесняват, а покрай децата през последните месеци сме или на зъболекар, или на ортодонт. Вдругиден пак, че новата шина на малкия му е дискомфортна. Тъкмо ни бяха дали час чак за януари и сега пак ни се отваря ново ходене, офф.

Катеричке, какво стана с училището?
Оказа се, че в класа на дребния имало дете, чийто баща бил с положителен тест. За щастие имахме 2 седмици ваканция и всичко това се е случило в този период. Така че до карантиниране на класа няма да се стигне.

# 704
  • Germany
И ние все сме на ортодонт, вчера и зъболекар.
Аз много неща не разбирам в немското образование, латинския е едно от тях...,но като сме на “гости” тук ще се съобразяваме, няма как. Бибит,  хуманитарна гимназия е това. Латински ударно още в началото, за отскок 🙄 Политика е много интересно, но в 5 клас отбират ли нещо от това?

Общи условия

Активация на акаунт