Третиноин/Ретин-А/Ретиноидна киселина, Ретинол, Ретиноиди - 7

• 55 363
  • 798
  •   1
Отговори
# 75
Дермаролер бяха тия малките "валячета" с иглите? Каква е идеята? Първо да се надупчиш и после да се намажеш, за да вкараш третиноина по-дълбоко?
Не само.Чрез малките наранявания на кожата в караш да се самолекува бързо, като по този начин тя се бори да вкарва в раните повече кръв, образува колаген и така се постига антиейдж грижа

# 76
Да, точно както каза ДХ3.
Чрез микронаранявания се стимулират жизнените процеси в кожата, само че ако не се прави както трябва, има риск от по-сериозни наранявания, а аз не съм толкова смела явно.

# 77
  • София
Аз имам много лош спомен от дермаролер, писала съм преди време. Брутална инфекция си направих на лицето, стана бързорастяща мокра рана от която течеше течност и не зарастваше. Хем спазвах всичките му изисквания за дезинфекция, почистване, киснене и т.н. Имайте си едно на ум.

# 78
Леле, Мишчица, ужас, добре, че си се оправила все пак.

Дермаролинга би трябвало да прави кожата много гладка и хубава, но наистина трябва много да се внимава. Досега веднъж съм се ролвала с 0,5 и нямаше проблеми, то и без това след 5-6 пъти трябва да се сменят, та ще си го ползвам още малко, пък после не е сигурно дали ще купувам нов или ще се готвя за третиноин. Честно казано като чета, май само третиноинът наистина е това, което може да направи най-много за кожата, ако успее човек да го вкара правилно и да му понесе.

В този ред на мисли, колкот и клипчета да гледам за третиноина в Ютюб на момичета, всички показват снимки и разказват за 2-месечно прочистване със супер много избиващи пъпки и казват, че първо кожата трябва да стане по-зле, преди да стане по-добре.

Чудя се дали при всички е така - вие като започвахте в началото имахте ли такова опъпчване или все пак всичко е индивидуално и не е задължително да избият?

# 79
  • Бургас
Аз не се изпъпчих изобщо, нямах и раздразнения по лицето. На шията и деколтето кожата беше раздразнена, червена и сърбяща, наложи се да мажа с Фенистил. После разредих мазането на тези места и ползвах по-ниска концентрация, но като цяло много трудно се получават там нещата. На лицето нямам никаква промяна, дори леко засушаване не се получи при мен, но пък много се беля и реших да продължа само с 0,025%, ако намеря от къде да се снабдя.  Ползвам трет от около 2 години, като това лято прекъснах и мисля да започна след две седмици.

# 80
Леле, Мишчица, ужас, добре, че си се оправила все пак.

Дермаролинга би трябвало да прави кожата много гладка и хубава, но наистина трябва много да се внимава. Досега веднъж съм се ролвала с 0,5 и нямаше проблеми, то и без това след 5-6 пъти трябва да се сменят, та ще си го ползвам още малко, пък после не е сигурно дали ще купувам нов или ще се готвя за третиноин. Честно казано като чета, май само третиноинът наистина е това, което може да направи най-много за кожата, ако успее човек да го вкара правилно и да му понесе.

В този ред на мисли, колкот и клипчета да гледам за третиноина в Ютюб на момичета, всички показват снимки и разказват за 2-месечно прочистване със супер много избиващи пъпки и казват, че първо кожата трябва да стане по-зле, преди да стане по-добре.

Чудя се дали при всички е така - вие като започвахте в началото имахте ли такова опъпчване или все пак всичко е индивидуално и не е задължително да избият?
Аз не съм се опъпчвала, но и първоначално не стартирах с пъпки. При мен проблемът бяха черните точки.

# 81
А тези, които го използвате вече по една-две години, виждате ли тази промяна в кожата, за която говорят всички - изчистване на фини линии, едва ли не бебешка кожа, подмладяване?

# 82
При мен и аше известен “лош
период”, нямаше много белене в началото.Лицето лесно свикна, без околоочния контур(не бързо!!!), шия и деколте не.
После почна великото белене и спрях накрая.
Имах известно стягане на кожата и изчистване на тена, но петната не се махнаха , може би на 50%.
Сега мажа чат-пат, шията е ок, там ми понася вече без проблем

# 83
А тези, които го използвате вече по една-две години, виждате ли тази промяна в кожата, за която говорят всички - изчистване на фини линии, едва ли не бебешка кожа, подмладяване?
Мдаа, за това продължавам да го ползвам.
Бебешка кожата не ми е, но е значително по-добре сега, отколкото преди 3 години. Цялостната структура е подобрена, изчезнаха надигнатите бели точки, от тези приличащи на милиуми, но не са милиуми, а запушени пори по брадичката, торбичките под очите се поприбраха и една такава люспеста беше започнала да ми става кожата под очите по очните орбити (не знам дали разбирате какво искам да кажа) си възръвна нормалната структура.
Малките бенки, които имах по лицето се стопиха.
При спокойно от мимики изражение, нямам видими фини линии, освен две леки над веждите, които преди бяха една по цялото чело.
По-млада надали изглеждам, но в най-добрия вид за възраста си, определено.

# 84
  • пустинята Гоби
При всеки е индивидуално, аз съм имала сумарно 5 пъпки максимум за 1 година, раздразнение нулево, шията ми понася третиноина прекрасно. За съжаление не виждам голям резултат, относно вида на кожата ( черни точки и пори имам доволно), иначе фини линии нямам, по-скоро отпускане на кожата, ама там май няма как да има подобрение. Петната ми изобщо не се повлияха, седят си и май няма да се махнат нивга Angry .

# 85
Благодаря на всички! И аз като Миоки имам голям проблем с белите надигнати запушени пори - с нищо не се махат и като не издържа и стисна някоя, за да излезе и после 3 седмици червена пъпка на това място, тъкмо завяхне и се изкуша за следващия бял връх. Отделно и черни точки по носа.

Тук гледах резултати след 5 години използване и се впечатлих Simple Smile

Снимки преди и след от минута 6.04 нататък

# 86
Драсни ми на лични, ще ти пратя мои снимки да видиш. Аз нямам никакви други процедури правени, само трет и хидрохинон за петната.

# 87
Въпросната дама (Hot and Flashy) има много добри резултати, но не крие, че е слагала и ботокс и до колкото помня е правила и някакви други процедури. Не е чак толкова вълшебен третиноинът, че да изчезват толкова дълбоки бръчки от него (според мен).
Вдлъбнати белези със сигурност не се повлияват - лично изпробвано. След прекарана варицела с много белези по лицето, прочетох сумати изследвания и на някои места пишеше, че пресни вдлъбнати белези можело да се повлияят от третиноин. От части заради това започнах. Уви, нула успех по този параграф.
Аз и като цяло нямам някакви впечатляващи резултати, с които да се похваля след почти година мазане, но си продължавам.

Последна редакция: чт, 01 окт 2020, 22:34 от Superficial

# 88
За съжаление не е вълшебно кремчето и не при всички резултатите са уау, за това всеки който иска опитва и преценява дали да продължи мазането, колко да се маже и т.н.

# 89
Аз лично прецених да продължа с цел превенция, а и като цяло кожата ми е някак по-предвидима откакто използвам третиноин - няма някакви видими влошавания и временни подобрения, както преди това. Също стана и доста по-балансирана от преди (имам мазна, дебела, пореста кожа). Та, аз за себе си виждам смисъл, но погледнато отстрани, не мисля, че има някаква много видима промяна, като свиване на пори, изчезване на белези, бръчки и т.н.

Общи условия

Активация на акаунт