Третиноин/Ретин-А/Ретиноидна киселина, Ретинол, Ретиноиди - 7

• 55 373
  • 798
  •   1
Отговори
# 90
  • Бургас
Най-вероятно зависи от какво изходно положени се стартира.  Аз имам дебела, мазна и плътна кожа, нямам бръчки с изключение на една, две фини линии под очите. Вярвам, че забавям признаците на стареене, но при мен видим ефект няма никакъв и след като установих, че с ниска концентрация не се беля и не ми пречи да нося грим, мисля да продължа да го използвам.

# 91
Така е, изходното положение, очакванията ни и конкретните проблеми с които се борим имат голямо значение. Също така типа кожа и как тя реагира е от значение, за това и варират резултатите, а те от своя страна най-добре се виждат като се сравняват снимки през различни периоди.
Ако не бях правила, щях да кажа, че има подобрение, но не е нещо кой знае какво, но като видя снимките правени през една година и разликите са очеизвадни.

# 92
Драсни ми на лични, ще ти пратя мои снимки да видиш. Аз нямам никакви други процедури правени, само трет и хидрохинон за петната.
Покажи ни се на всички де... Може да ги позамаскираш и после да ги изтриеш, но съм сигурна, че на всички ни е интересно. Hands V

# 93
Показвам само някои, по-изрязани. Който иска по-драматична разлика, да свирка.
Светлината не е 1:1 правени са на прозорец на сутрешна дневна светлина, с един и същ фотоапарат и настройки на апарата.
Тъмните петна са третирани с хидрохинон, но цялостното изсветляване на лицето е само от трет.
Скрит текст:

# 94
И под очите, и около устата - видима разлика в състоянието на кожата!

# 95
Ето и челото. Вижда се и избледнялата бенка на клепача, вече я няма тотално.
Скрит текст:

# 96
Бомба! Всички тия резултати са след като си минала на всекидневно мазане?

# 97
За времево ориентиране -  започнах юни 2017г с 0,05%. Първия месец не мажех всяка вечер, след първия минах на ежевечерно, защото кожата ми се държеше добре и нямах сериозни затруднения - мазна и дебела. Карах на 0,05% до декември 2017 и след това плавно, за около 2 седмици преминах на 0,1% и от тогава съм с тази концентрация ежевечерно.
Някъде след година и половина редовно мазане спрях да забелязвам продължаващи подобрения и от тогава си стоя горе-долу на едно и също ниво. Не съм снимала скоро, защото смених жилището и тук не мога да намеря подходящо място за снимки, а и ме мързи чесно казано.

Така че да отговоря на въпроса, да, ежевечерно мазане е това.
Черните точки, които не се виждат на снимки се повлияха много по-бързо от фините линии, но изчезнаха окончателно на 0,1%. Не знам, ако бях останала на 0,05% дали щяха да изчезнат изцяло, но не твърдя и че нямаше - просто не знам.

# 98
  • Бургас
Миоки, резултатът при теб е впечатляващ. Имам същите линии под очите, както е при теб през 2017 и започнах да обмислям да мажа трет като околоочен в по-висока концентрация. Между другото при мен в тази зона няма никаква негативна реакция и дискомфорт дори и от 0,1%, но беленето в останалата част на лицето ме отказа. Дали наистина е вариант 0,1% около очи и 0,025% на цяло лице, как мислите?

# 99
Да се включа за беленето - при мен изчезна след около 2 години мазане с третиноин, като поне от 1 година съм на 0,1%.
Освен това не съм спирала през зимните месеци да правя микронийдълинг и пилинги с киселина при козметик. В останалото време ползвам червения пилинг на ТО веднъж седмично. От месеци нямам никакво белене и раздразнение от трета, но ако усетя дори най-леко засушаване на кожата, веднага мажа Бепантен за 2-3-4 дни.
Миналият петък даже направих лазер CO2, коричките ми паднаха за около 5-6 дни. За сега мисля 2 седмици да се въздържам от третиноина и после пак да го включа като внимавам как ще ми реагира кожата.

При Миоки резултатът е впечатляващ, аз имам също добър ефект, но не е получен само от третиноина, имах нужда от допълнителни процедури. Черни точки нямам, но порите едва забележимо са се свили и то чак след лазера се забелязва повече.

# 100
Алекс, как комбинираш червения пилинг на ТО и трета - като правиш пилинга веднъж седмично, деня преди и след него слагаш ли трет - каква ти е схемата?
Както и за микронийдълинга - колко време преди и след процедурата спираш червения пилинг и трета?

# 101
tiriti, преди пилинга на ТО и микронийдълинг не спирам третиноина. След пилинга не мажа 1 или 2 вечери, след микронийдълинга - поне 3-4 вечери, всъщност докато я усетя, че не е раздразнена и е изчезнало всякакво зачервяване. Червен пилинг не правя в седмицата на микронийдълинга. Общо взето по състоянието на кожата се водя. Ако я усетя леко опъваща, изобщо не чакам да видя какво ще стане, спирам за момент всичко дразнещо, измивам само с някакво олио или бебещки продукт и слагам щедро бепантен. В зимните месеци, когато правя процедури ползвам за слънцезащита това: .То си е и грижа за кожата, освен слънцезащита.

# 102
Здравейте, искам да споделя и аз проблемната си кожа. След много мазила и хапчета едни от които са Роакутан ,кожата ми е в почти трагично състояние и не от пъпки , а от белезите и петната от тях и то предимно по бузите само. За сега нямам дълбоки пъпки,но много червени петна и комедони и затова се спрях на Айрол 0.05% .Попринцип кожата на бузите ми е много чувствителна и само там остават петна ,никъде другаде не остават такива петна и белези. Преди ползвах акне бп и си мисля дали не е подобен на айрола, защото доколкото чета има горе долу същия ефект с излизането на комедоните като пъпки,което не искам да се получава.. моля някой да сподели мнение

# 103
...
Отделно тук UK, предлагат вече две онлайн клиники абонамен и ползвам и тях. Цената е доста по-висока, но ми е сигурен източника и ми изпращат 15мл тубичка 0,1% през няколко месеца за скромната сума от £22. Имам и заредени няколко тубички Аирол 0,05% които сестра ми ми донесе след почивка в Гърция миналата година с годност до 2023г за по 3 евро и редувам с тях в момента.
...

Миоки, как ги редуваш?  В някаква комбинация от дни /през ден-два-три/ или по месеци? Аз току-що стигнах с охлювена скорост до пълно въвеждане на 0.1, но имам няколко тубички 0.5, които ми се иска да измажа и се чудя как да ги съчетая. Може би е разумно няколко месеца да карам само на 0.1 и после да мисля за редуване?

# 104
През ден мажа единия, през ден другия. Понякога слагам и две поредни вечери от един и същ.

Ако си достигнала успешно пълно въвеждане на 0,1%, може да помажеш само него известно време и после да започнеш да редуваш, за да си използваш по-ниската концентрация. Аз така бих направила или пък ако ти пресуши по някое време, да мажеш няколко вечери 0,05% и после пак да си продължиш с 0,1%.

Общи условия

Активация на акаунт