Третиноин/Ретин-А/Ретиноидна киселина, Ретинол, Ретиноиди - 7

• 55 487
  • 798
  •   1
Отговори
# 105
Скрит текст:
През ден мажа единия, през ден другия. Понякога слагам и две поредни вечери от един и същ.

Ако си достигнала успешно пълно въвеждане на 0,1%, може да помажеш само него известно време и после да започнеш да редуваш, за да си използваш по-ниската концентрация. Аз така бих направила или пък ако ти пресуши по някое време, да мажеш няколко вечери 0,05% и после пак да си продължиш с 0,1%.

Благодаря!

# 106
  • Варна
Днес ми предстои второ нанасяне на Акнелиз 0,025% (бях решила първия месец да нанасям само веднъж седмично), но пък след първия път въпреки, че си ми е предимно суха кожата по принцип, нямам никакви НР, като изсушаване, белене и пр. Тааа много се изкушавам дали да не зачестя употребата до два пъти седмично например? Flushed

# 107
Аз не бих бързала толкова, нанеси още 1 път веднъж седмично и после дай по-често

# 108
Съгласна с ДХ3, не бързай. Поне още веднъж нанеси преди да минеш на два пъти седмично.

# 109
Има ли проблем да се маже крем богат на ниацинамид върху третиноина (след като хубаво е попил поне половин/един час)?

# 110
Не, общо взето можеш да мажеш всичко без киселини.

# 111
  • Варна
Добре, имах нужда някой да ме вразуми Grinning
Не боря някакъв конкретен проблем, нямам акне (с изключение на някоя пъпка около месечният цикъл), на 28 съм и го включих като анти ейджинг продукт. А колко дни след трет мога да си ползвам серума с витЦ т.к го спрях а преди го ползвах ежедневно?

# 112
Докато нямаш раздразнения, ползвай си го сутрин, най-добре за всеки случай в деня след вечерното мазане с трет пропускай. После вече ще нагласяш според реакциите на кожата ти. На 28 и без осочбени кожни проблеми, имаш преее-достатъчно време да градиш толерантност към трет Simple Smile

# 113
Аз да споделя също - снабдих се с Аирол 0,05 от олх, но точно привърших слънцезащитата и понеже не ми се рискува трет без СЗ, поръчах от един бг сайт (cocolis).
По-мазно нещо през живота си не съм слагала на лицето си, супер gross, напълно неизползваем Sad
Което означава, че засега ще изчакам моя си слънцезащитен (който е от yesstyle и сигурно поне 3 седмици доставка)... греда абсолютна Sad много ме сърбят ръцете да започна...
Някой беше писал за отпускане на кожата - аз ползвам nuface устройството от 3-4 месеца (редовно по-скоро от 1). Не мога да покажа преди-след защото при мен е по-скоро превантивно, нямах видимо отпускане, но някак го усещах... Ще се следя (имам снимки "преди", които направих заради аирола, да имам отправна точка).

# 114
На някой случвало ли му се е да се опъпчи в началото на използване на ретинол. Преди 5 години бях получила тежко акне от крем на лореал с ретинол. Сега от 2 години почти ползвах ретиноидната емулсия на ординари, нямах проблем, но исках нещо по-силно тъй като годините напредват. Имам наченки отстрани на бузите на запушени комедони и подутинки (наченки на пъпки). Имали ли сте такива периоди на така нареченото изчистване в началото на използването на ретинол и това дали е изчистване или постоянен приближаващ проблем.

# 115
Аз не съм, но то си е до кожа вероятно.

# 116
  • волно калдъръмче
Аз се изпъпчих от Аирола. Малки безобидни пъпки по мазните участъци. Към момента около цикъл ми се появяват подкожни, но вече не са толкова дълбоки и болезнени и се прибират сами. Добавям само, че кожата ми е зряла.

# 117
От месец съм на Аирол и в последната седмица изскочиха пъпки за цяла година 😬 почна се чистенето, да видим колко ще продължи...
Откакто ползвам ретиноли, не съм имала сериозно акне повече от веднъж на два месеца, единични и смешни пъпки.
Не съм имала purge с каквито и да е ретиноли, само лека сухота първите дни. Това сега обаче е брутално.
Но пък е напълно в реда на нещата при склонни към акне кожи - аз си повтарям, че каквото се появява, е щяло да се появи така или иначе.

# 118
Момичета, как се справяте с боядисването и контура на косата? Онзи ден за пръв път се боядисах (блондинка съм) откакто се мажа с третиноин и тази нова, чувствителна кожа (контур чело и слепоочия) направо изгоря...

# 119
Интересен въпрос. И мен ме чака това, като знам как се цапам по челото с боята....
Ами ако контура се намаже с вазелин преди боядисване може да предпази кожата?

Общи условия

Активация на акаунт