Третиноин/Ретин-А/Ретиноидна киселина, Ретинол, Ретиноиди - 7

• 53 569
  • 798
  •   1
Отговори
# 780
Твърде невероятно звучи да е от олиото, щом се измива след това, по-скоро проблемът е другаде, включително може да е персонална реакция.
Както писах по-рано на мен подкожни злодейки спряха да ми излизат от известно време. Съмнявам се обаче трет да има нещо общо, защото първите година-две си ми излизаха чат-пат. Не повече от нормалното, но си се появяваха. Не знам точно от колко време не са ми се появявали такива, ама сега като заховорихте и ми направи впечатление, че не съм виждала подобни "индивиди" на сурата си скоро.
Аз диетата си смених много драстично последните 2 години. Може и това да има отношение, а може и да е съвкупност от фактори.

# 781
Е момичета!!!!!! Аз на трет и разните ретиноли разчитах за бръчките под очитей а то излиза, че става по-зле!!!!!
Ми защо ги мажем тия неща тогава?

# 782
Защото има някои щастливки, на които не им излизат бръчки под очите Simple Smile

# 783
Момичета, рициновото масло много омекотява и заглажда фините бръчици около очите,опитайте се да го включите вечерно време.

# 784
Е момичета!!!!!! Аз на трет и разните ретиноли разчитах за бръчките под очитей а то излиза, че става по-зле!!!!!
Ми защо ги мажем тия неща тогава?
А моите фини линии се редуцираха и торбичките под очите ми се прибраха леко и люспестата кожа под очите която ми се беше появила последните години, стана отново нормална.

# 785
Момичета, рициновото масло много омекотява и заглажда фините бръчици около очите,опитайте се да го включите вечерно време.
Това за първи път го чувам.

# 786
  • пустинята Гоби
От маслото може да се подуят очите. Освен това за мазна кожа мисля, че не е подходящо.

# 787
Това за първи път го чувам.
О, да! Рициновото масло за очите е супер! Но е тежко за несуха кожа, особено за долната част на лицето! Аз съм с много суха кожа и мажа навсякъде и  въпреки това внимавам около брадата.

# 788
Ползите за кожата от рициновото масло не са научно доказани, затова пък страничните ефекти са.

Скрит текст:
While castor oil has a range of promising properties, it is important to note that the scientific evidence supporting many of these claims is not conclusive, and much of the evidence tends to be anecdotal rather than scientific.

This means that most studies are about one particular instance in which treatment with castor oil was successful, rather than providing wide-ranging and accurate data.

These are often reports that relate to allergic reactions, such as:

skin rashes
swelling
itching
Anyone who experiences an allergic reaction to castor oil should seek medical attention immediately.

Skin irritation and the development of rashes are the most commonly reported side effects.

https://www.medicalnewstoday.com/articles/319844#side-effects

# 789
Момичета, може ли съвет? Според вас мога ли да мажа с третиноин под очите, като количеството ще е минимално? Имам милеуми точно под очите и ми се иска да опитам!

# 790
Принципно можеш, но как ще реагира кожата е индивидуално. Аз лично нямам проблем с тази зона, други имат та... Само много внимавай да не попадне крем в очите, че може беля голяма да си докараш.

# 791
Принципно можеш, но как ще реагира кожата е индивидуално. Аз лично нямам проблем с тази зона, други имат та... Само много внимавай да не попадне крем в очите, че може беля голяма да си докараш.

Какво може да се случи при попадане в очите?

# 792
Възпаление - не е приятно, случва ми се на два пъти леко, хем винаги съм внимавала. Явно съм мазала прекалено близо до ръба на окото.

# 793
  • Нидерландия
А при мен крайчетата на устните ми изсъхват много и се цепят и не се затварят, особено  пастата за зъби много дразни. Мажех  ги със вазелин вечер преди нанасянето на коремчето с ретинол но трябваше да спра да го ползвам за 2 седмици и мина. Предполагам че това може да се случи и със ъгълчето на очите, тъй като кожата и там е много суха и чувствителна.

# 794
  • пустинята Гоби
И при мен се случи така с крайчетата на устата в началото. Обелиха се и вече нямам проблем. Като цяло ми се струва, че кожата привиква с третиноина и първоначалните раздразнения минават.

Общи условия

Активация на акаунт