Третиноин/Ретин-А/Ретиноидна киселина, Ретинол, Ретиноиди - 7

• 54 260
  • 798
  •   1
Отговори
# 600
Аз го ползвам целогодишно по един и същ начин.
Слънцезащитата подновявам на 2 часа, ако съм на силно слънце, иначе около 3 пъти дневно или преди излагане.
Пигментиране винаги има риск да се получи, но на мен не ми се е случвало нищо драматично.

# 601
  • пустинята Гоби
Относно подновяването на третиноина наесен, да кажа, че въпреки че лятото изобщо не ползвах, не го въведох плавно, а бих казала ударно. Но кожата ми позволява, все пак я следих.

Последна редакция: вт, 12 яну 2021, 13:56 от Mimi Rose

# 602
Препоръчайте ми крем за шията и деколтето!
Вие четете, разбирате от съставки и т.н......
купих си хиалуроновата киселина на ТО за да хидратирам. Не съм доволна! Запечатва кожата отгоре и се бели на фитили. Предпочитам крем.
В момента съм без крем. Снощи мазах арганово олио, но то не хидратира. Толкова кремове има на пазара, че се чудя какъв да взема.

# 603
Препоръчайте ми крем за шията и деколтето!
Вие четете, разбирате от съставки и т.н......
купих си хиалуроновата киселина на ТО за да хидратирам. Не съм доволна! Запечатва кожата отгоре и се бели на фитили. Предпочитам крем.
В момента съм без крем. Снощи мазах арганово олио, но то не хидратира. Толкова кремове има на пазара, че се чудя какъв да взема.

За да не се бели ХК трябва да я нанесете на влажна кожа, дори мокра.

# 604
Аз три години  си мазах с ХК но ТО и овлажняване така и не видях.

Писах по-назад, че съм много доволна от овлажнителя на CeraVe. Много популярен продукт е и наистина овлажнява. През деня го смесва с алое гел, вечер с масло, но и без тях овлажнява. Няма парфюми, парабени, етерични масла и подобни. Купих го от Амазон.

https://www.google.de/search?q=cerave+moisturizing+lotion&ie … amp;client=safari

# 605
Аз съм писала и друг път, използвам прости кремове - Юсерин с урея, Авино с овес и Бепантен (не за бебешки дупета).
С Бепантен ще ми е май трудно да се снабдявам вече за съжаление, ще трябва да търся вариант, защото той ми е основния.

# 606
  • Чукарландия
Защо трудно, Миоки? При вас няма ли го?
Аз се запасих от Турция, там се казва Bepanthol Sensiderm.

Само, че си взех 50 мл-ови тубички.

# 607
Няма го, само този за бебешки дупета има. Поръчвах от Амазон туби 100гр, които идваха от Гърция. За сега има 30гр ама на цената на стограмовата, но не се знае до кога или дали няма да му вдигнат още цената.

# 608
За този Бепантен ли става дума, че има още няколко вида?

# 609
Да, този, Сенсидерм.

# 610
  • София
А вие момичета го ползвате, за хидратация така ли? Моят хидратиращ на Биодерма, започва да посвършва, харесва ми много, но бих пробвала и този.

# 611
Аз го ползвам за основен и го съчетавам с някой от другите изброени. "Тънък"е, но добре хидратира и е много подходящ за мазна и смесена кожа според мен.

# 612
  • София
Аз го ползвам за основен и го съчетавам с някой от другите изброени. "Тънък"е, но добре хидратира и е много подходящ за мазна и смесена кожа според мен.

Благодаря Миоки, но пак нещо не съм разбрала. В какъв смисъл основен? Сутрин аз слагам хидратиращ Биодерма, и малко по късно слънцезащитен. Понякога, ако не си чувствам кожата да опъва, слагам директно слънцезащитния, който също е хидратиращ.
Вечер, след като си измия лицето с масло, слагам същия хидратиращ на Биодерма, и след това трет. Понякога пропускам хидратиращите, и ползвам само трет.
Мисълта ми, кога ги въртите различните хидратиращи кремове? И защо ги сменяте, един и същи сутрин и вечер, не е ли ок?

# 613
Имам предвид, че го мажа винаги, веднага след почистване на кожата, че иначе много ми опъва, дори след миене с масло. Първо него слагам и след малко слагам някой от другите отгоре.

# 614
  • Чукарландия
Сенсидерм аз го ползвам само вечер, половин час преди трета.

Общи условия

Активация на акаунт