Третиноин/Ретин-А/Ретиноидна киселина, Ретинол, Ретиноиди - 7

• 53 575
  • 798
  •   1
Отговори
# 750
Аз имам втория лосион, но ми идва малко тънък. По принцип кожата ми е суха и сега се изсуши още повече. Затова ползвам тази поредност - гел с алое на Холика на принципа на воден сандвич, после въпросният лосион, после нощен крем и накрая запечатвам с масло. Сутрин гел, лосион, дневен крем, слънцезащита.

# 751
Алое и аз ползвам, но смесвам с лосиона. Тънък е, да, но това ми харесва. Отдавна съм забелязала, че няма никаква връзка между "тежестта" на продукта и степента на хидратация. Чела съм го и на много места. Тежките и плътни кремове само ми запушват порите. През лятото ползвам дори гелове. Пак да кажа, че съм с изключително суха кожа.

# 752
Ами аз използвам определението не в смисъл, че не е плътен, а че все още чувствам кожата си леко опъната и недостатъчно подхранена след него, ако не ползвам и крем примерно. Възможно е да е и от сезона, но много ми се засуши кожата след този ретинол.

# 753
Момичета,  мазах трет 0,1 6 месеца и нищо.....
Реших да посменя. Взех Roc Retinol Correxion Eye cream, и Roc Correxion deep wrinkle night.
Някой случайно са ги е ползвал?

# 754
kalina_malina80, ако наистина не си усетила никакъв резултат от всекидневно ползване на трет 0.1 за 6 месеца (тежката артилерия), то не смятам, че ще усетиш такъв от тези кремчета - залъгалки. Не казвам, че са лоши - не съм ги използвала. Може и да са приятни, но със сигурност не са по-ефективни.

# 755
За 6 месеца може и да няма резултат от третиноин, аз даже не бих очаквала такъв, но от подобни кремчета с ретинол, резултатът може да е само изхарчени пари.

# 756
Околоочния крем е пълен с парабени.
Ретинолът е почти накрая в състава, което означава, че концентрацията е нищожна.

Странно ми е, че не сте усетила нищо от третиноин и то 0.1%.
Аз от едно мазане и на следващата сутрин съм като змия. Цялата се беля.

Редактирам се: сега видях и състава на нощния крем - отново парабени, консерванти и парфюм.
Ретинолът пак е почти накрая в състава.
 Не бих ползвала нито околоочния, нито нощния.

# 757
Момичета,  мазах трет 0,1 6 месеца и нищо.....
Реших да посменя. Взех Roc Retinol Correxion Eye cream, и Roc Correxion deep wrinkle night.
Някой случайно са ги е ползвал?
Скрит текст:

Аз съм ползвала, но не видях някакъв ефект. Тогава ми идваше и скъп тоя крем, та не съм ползвала повече от една опаковка, но за сметка на това ползвах един серум на Рок, в шише с помпичка и опаковка в синьо. Той определено имаше видим ефект, но тогава нямах проблем с възрастта, а по-скоро с черните точки и мазна кожа и като казвам имаше ефект, то той беше върху тези проблеми.
Въпреки това, ефектът му не може да се сравнява с този на трет.

Ако от третиноин не виждаш ефект, от този крем надали.
Някак ми е трудно да повярвам, че няма никакъв ефект от 6 месеца редовно ползване на 0,1% третиноин. Все трябва да има нещо. Понякожа се забелязва само на снимки или пък трябва да мине по-голям период от време и забелязваш като се сравниш със ссътояноето по-преди.

Аз например, за пръв път видях разлика като се огледах в черното стъкло на шофьорската кабина в автобуса. В истинско огледало не се виждаше толкова ясно.

# 758
Момичета, аз все още не разбирам. Ретиноидите главно за акне ли се ползват или за бръчки? Другото, което не разбирам - те нали изсушават кожата, как така действат на бръчките, кожата като се изсуши, няма ли да се засилят бръчките?

# 759
Ретиноидите действат и на пъпки и на фини линии (на вече формирани бръчки, не толкова - там само скалпел). Та ретиноидите и третиноин по-специално, стимулират производството на колаген и еластин в дълбоките слоеве на кожата, като същевременно засилва производството на нови, здрави кожни клетки и така тя се уплътнява и изпъва.
Това в общи линии е начина им на действие като противостареещо. Бръчки и фини линии не се получават от самото изсушаване на кожата, просто котаго тя е суха, изглежда по-нагъната. При овлажняването ѝ, този "ефект" изчезва или става по-незабележим.

Това изсушаване се получава, заради усиленото излющване на най-горния рогов слой, който освен загрозяваща функция, има и предпазваща, наред с всичко, от трансепидермална загуба на вода. С други думи, редуцирана е една от бариерите спираща изпаряването на влагата през кожата - от там и визуално по-сухия и нагънат вид и нуждата да се ползват продукти, които да компенсират тази загуба. Има и друг момент, третиноин регулира мастната секреция (пак не знам по какъв механизъм, но вероятно има връзка и с действието му върху акне). Това, също може да има участие в по-сухия вид на кожата.

На пъпките не съм сигурна какъв точно е механизмът на действие. Свързан е с вит.А и действието му върху кожата, но третиноин първо е разработван като лекарство за лечение на акне. По-късно се е забелязал противостареещия ефект като страничен такъв.

# 760
Балансът да се ползва трет и да се поддържа кожата хидратирана е толкова труден, поне за мен. Определено мога да кажа, че кожата под очите силно ми се влоши след 4 месеца 0,05 трет и не знам дали ще се оправи изобщо.

Скрит текст:

Не знам дали се вижда на снимките, но това увисване/линията под окото от лявата страна на снимката, изобщо го нямах преди, както и линиите под другото. Увисването мисля, че е резултат от опита ми да хидратирам, както и преди писах - без много хидратация, линиите стават бръчки, а с много хидратация, увисват и съм в омагьосан кръг.

Другото, което е - не знам как мигрира това нещо, но от 2 месеца поне мажа единствено челото, долна част на бузи и брадичка. На горната част на бузите и край очите мажа крем и вазелин, за да спра трета, но въпреки това на сутрини след трет бузите са ми червени, което означава, че е стигнал до тях въпреки далечното слагане и опита да ги предпазя.

В момента се опитвам все пак да намаля козметиката под очите, че тия торбички ме правят да изглеждам като болна или плакала цяла нощ - и гледам просто на влажна кожа да запечатвам с крем 2 пъти на ден. Торбичките намаляха сякаш, но пък си усещам околоочната зона суха и опъната и ме притеснява да не задълбаят съвсем линиите и да си станат перманенто дълбоки...

Като цяло по 10 пъти на ден си казвам, че май трябва да спра с трет, след това пък изведнъж започва да ми се струва, че все пак някакви части на лицето изглеждат по-добре отпреди и си казвам - стигнах дотук, ще му дам още шанс....

# 761
Ами аз го спрях след 2г ползване.При мен негативите бяха повече
от видимите ползи.
Сега си взех 0,25% да пробвам, по-скоро за петната и пъпките, които имам.

# 762
А като го спря, възвърна ли ти се предишното състояние на кожата, т.е. негативите изчезнаха ли? Ако е имало белене и дразнене, сигурно, по-скоро ме интересува ако си имала и ти нови фини линии, дали изчезнаха?

# 763
А като го спря, възвърна ли ти се предишното състояние на кожата, т.е. негативите изчезнаха ли? Ако е имало белене и дразнене, сигурно, по-скоро ме интересува ако си имала и ти нови фини линии, дали изчезнаха?
Под очите да.Аз главно заради беленето спрях. То беше непрестанно, а аз се гримирам и нямаше как да продължа.
Имай предвид, че на мен шията много време ми се опъваше на трет, повече
от 6м , около очите също.

# 764
Момичета, аз като Ви че та, че трета ви задълбочил бръчките и започнах да се плаша.

Искам да попитам нещо също - с моята приятелка започнахме да се мажем едновременно с Акнелиз 0.1 %. Въведохме плавно, първоначално едно намазване седмично първия месец, втория минахме на 2 пъти в седмицата. Аз вече минах на 3 дни в седмицата мазане с трет. Интересно, че тя се бели цялата, а аз не, имам един участък съвсем леко залющен и червен и до там. Нормално ли е това, съвсем да не се изсуша. Само да отбележа, че съм с изключително суха кожа, освен това атопична, в момента в ремисия.

Общи условия

Активация на акаунт