Фотоепилатори – въпроси и отговори – № 3

• 55 166
  • 933
  •   1
Отговори
# 645
В инструкциите на моя епилатор не пише нищо такова, освен да ползваш добра слънцезащита, което и без фотоепилация правя. Аз ползвам къде по-рискови неща относно слънцето, като ежедневна употреба на третиноин и маска с лампи със синя и червена светлина.
Нямам никакво намерение да спирам процедурите през лятото, но тогава моите ще са на един месец.

# 646
В инструкциите на моя епилатор не пише нищо такова, освен да ползваш добра слънцезащита, което и без фотоепилация правя. Аз ползвам къде по-рискови неща относно слънцето, като ежедневна употреба на третиноин и маска с лампи със синя и червена светлина.
Нямам никакво намерение да спирам процедурите през лятото, но тогава моите ще са на един месец.

Аз също използвам Аерол, което е на същия принцип, със същата съставка и за същата цел, предполагам. Но много си пазя лицето от слънце. Изгаряния няма да има, но работата, която върши крема, слънцето я "убива".

Сега слънцето не е силно и се случва няколно дни след процедури с фотоепилатор да съм на басейна и да хващам тен. На краката не забелязвам реакция, но ръцете почервенянват точно по третираната зона. Не е като изгаряне, просто някаква реакция ,която отшумява след няколко часа. Така че,ако просто има слънце, а не събирате упорито тен на плажа, не мисля че ще е фатално. Но това е мое мнение. И на мен не ми се иска да спирам нито с фотоепилатора, нито с тен процедурите. Nature Sunny

# 647
Здравейте взех си фотоепилатора и разбира се снощи трябваше да го пробвам,та въпроса ми е снощи направих към 5 щраквания на едната си ръка за видя видя как е,днес или утре обмислям да започна цялото тяло,проблем ли ще е да мина пак на същата ръка ?

# 648
Не би трябвало да е проблем.

# 649
Колко време преди процедура се бръснете? На стария ми фотоепилатор пишеше 24часа. На новия филипс нещо не откривам.

# 650
Какво е мнението ви за този епилатор? Обмислям да го купя тези дни.

https://www.technomarket.bg/fotoepilatori/philips-sc1998-00-09167769#reviews

# 651
Тази седмица в Кауфланд Филипс Лумеа 1997 е на цена 399лв, ако някой търси.

# 652
Колко време преди процедура се бръснете? На стария ми фотоепилатор пишеше 24часа. На новия филипс нещо не откривам.

Предния или същия ден, непосредствено преди да се светкам.

# 653
Аз пък се чудя, дали за деца на 12 г става да се ползва фотоепилатор?

За обратна връзка мога да кажа, че ... И аз имам един фотоепилатор от няколко години и след втората година областта на краката е без косми, като напоследък виждам че са се появили малки тънки косъмчета тук-там. Така че съм наистина много доволна. На ръцете пък минах с 2 - 3 процедури (обичайно не бях си махала космите от там) и сега са с малки тъкни косъмчета на места (едва забележими), а на повечето места няма нищо. При лицето ми е по-сложно, защото не искам да го обезкосмявам цялото, а само където имам косми и за това все още се боря, но поне там космите също станаха по-тънки. При подмишниците нещата са по-бавни, но и там имам области на които не растат косми, но има и такива, които се окосмяват постарому.

Забелязах, че на първата страница пише, че се минава човек с фотоепилатор, след като си е премахнал космите 2-3 дни след премахването на космите, за да са се появили малко! Много странно...! Ако правилно съм разбрала инструкциите на моя уред, това не е добре за лампата му. Не съм го правила, а ефекта е постигнат на 100% и за ръцете и за краката. Винаги си махам космите с бръснач и след това още същия или най-късно на следващия ден с епилатора!

Относно излагането на слънце смятам че също трябва да се излага човек на слънце с цел получаване на тен поне една седмица (в упътването ми е дори 2) след процедурата (частите които са минати с уреда). Може да се получи раздразване на кожата. За това по мое мнение не е препоръчително да се ползват летния сезон.

Интересен факт е, че никъде не е написано да се пазят очите от присветването. На мен това ми изглежда като нещо, което не е много добро за тях и гледам да използвам или слънчеви очила, когато правя процедурата или да си ги затварям в момента на присветването.

Надявам се да съм била полезна с информацията, която съм дала според моите опити с уреда.
Благодаря предварително за отговора на зададения от мен въпрос!

# 654
За деца пише в упътванвто,че не е добре да се ползва най-вече заради нестабилния хормонален фон.Очаква се, че няма да има ефект.

# 655
  • София
Здравейте, вчера си купих SC1998 от Технополис за 399лв. Цената ми се стори добра, предвид , че по другите вериги е около 600.
Смятам днес да се избръсна и утре да си мина зоните / надявам се, че това е правилната инструкция/.  Още не ми е ясно, за лицето как ще става бръсненето, но не е спешно. Моята книжка с инструкция нещо не ми харесва. Има ли клип за правилна употреба?

# 656
Смятам днес да се избръсна и утре да си мина зоните / надявам се, че това е правилната инструкция/.  Още не ми е ясно, за лицето как ще става бръсненето, но не е спешно. Моята книжка с инструкция нещо не ми харесва. Има ли клип за правилна употреба?

Не мисля, че е задължително да бъде бръснене. Прикачам скрийн шот с насоки от мобилния ап:

Аз над горна устна ползвах пинсета. Продължих да го правя, като с времето ползването й стана излишно.

# 657
И аз с пинсета действам по лицето и за два месеца не остана какво да махам. Дъщеря ми под бакенбардите минава с тример и после с епилатора. След 3-4 процедури нищо не расте, макар и да беше светъл мъх. И аз щях да го правя, но докато махах капачката на тримера се плъзна и така жестоко се порязах, че се отказах.

# 658
  • София
Момичета, един сложен въпрос.. С фотоепилатора минава ли се по меките части на дупето? Имам мъх, но гледам, че е потъмнял и ми се иска, но не мога да предцена дали тази област попада в зоните за третиране.

# 659
Здравейте, момичета!
От вчера и аз се сдобих с фотоепилатор, но липсва упътване.. Dizzy Face
Та, може да се сетите, че го гледам като голям камък Joy
Четох упътвания в интернет, но никъде не намерих подробно инфо за "чалъмите" на това занятие.
Включих го да го изпробвам, но не ми подава импулси. Някъде прочетох нещо за загряване- дали след като го включа и настроя на съотвентното ниво, трябва да изчакам някакво определено време за това? Има ли някаква друга тънкост, която може би е проблема? Или просто моят фотоепилатор е дефектен?
Много ще съм благодарна на всякакви съвети, надявам се не ми се смеете много хихи

Общи условия

Активация на акаунт