Как да му обясня, че искам да сме самостоятелни?!

• 10 091
  • 185
  •   1
Отговори
# 135
Цитат на: strahlivata
И как да се?Аз ако откажа да ида там ,значи раздяла той се е заинатил че не иска другаде .
Това му е втълпено от родителите му!
[/quote
Значи всичко опира до твоя избор. Дали ще отидеш или ще се разделите.

# 136
Абе, до вчера рева, че ще го зарязваш, щото не си била достойна за него, днес ново двайсет...остави човека намира и малко си оправи психиката, страхливата.

# 137
  • Най-красивата страна
Ако тя имаше свое жилище,той можеше и да се съгласи.
Но тя няма какво да предложи.
Освен това тя веднъж се е съгласила да се пренесе у тях и е живяла цели две години с роднините му,а сега не иска...И точно там и е грешката-тези важни подробности се уточняват в началото на връзката.

Между другото за някои хора този начин на живот въобще не е ужасен.
Има кой да им плаща сметките,кой да им готви,винаги има кой да им гледа децата и те са свободни да излизат когато искат,да работят,да пътуват...

В случаи,като  на страхливата,аз мисля,че всеки трябва да си стои в къщата.
Ако не си в състояние или не желаеш сам да си плащаш квартирата и да се издържаш и нямаш отделно жилище не е редно да водиш гаджето си да живее при теб в детската стая .....
Страхливата не е съгласна да се набута в къщата на родителите му на село и това е добре . Той не иска да живеят в апартамента на родителите и-прав е.И като не иска Мунчо на квартира-всеки при майка си.

Последна редакция: нд, 27 сеп 2020, 14:05 от -veni-

# 138
Ако тя имаше свое жилище,той можеше и да се съгласи.
Но тя няма какво да предложи.
Освен това тя веднъж се е съгласила да се пренесе у тях и е живяла цели две години с роднините му,а сега не иска...И точно там и е грешката-тези важни подробности се уточняват в началото на връзката.

Между другото за някои хора този начин на живот въобще не е ужасен.
Има кой да им плаща сметките,кой да им готви,винаги има кой да им гледа децата и те са свободни да излизат когато искат,да работят,да пътуват...
Явно в началото не и е било проблем. Не виждам нищо лошо в големите патриархални фамилии, ако младите са ок да живеят така.

# 139
  • France
Мисля, че се преплетоха два казуса. На авторката и на Страхливата.
Страхлива, за какво искаш да си във връзка с мъж, който не е готов да те последва?! За мен просто няма смисъл.

# 140
Иска, защото още не си е поблъскала главата с мамини златни, а явно и не е работила в посока на собствената си самостоятелност. Големи хора, залепени за родителите си, в повечето случаи, са загубена кауза.

# 141
Зад всеки мъж с етаж на село седи по една навита жена, готова на всичко да не го изпусне Simple Smile Дори да заживее на въздух и простор в "неговата" къща.

# 142
Зад всеки мъж с етаж на село седи по една навита жена, готова на всичко да не го изпусне Simple Smile Дори да заживее на въздух и простор в "неговата" къща.
Аз съм пример за точно обратното, нямам намерение никога да заживея на "село", ако ще и къщата да е шестетажна. Simple Smile

# 143
Между другото първия ми съпруг беше от този тип. Много искаше да заживеем на село в къща до тази на родителите му. Категорично с мен не се получи и винаги сме живяли сами в града. Та не е невъзможно да откажеш мамин син от живот на село. Но после не пречи той пак да драпа за натам. По-добре изначално да се хванеш с мъж, който иска да си живеете сами и то не по селата. Иначе сама си си виновна, не някой друг.

На село и аз не мога да живея, нито въздух ме привлича, нито двор и градина. Всичко това може човек да го има и в града.

# 144
  • София
Мисля, че се преплетоха два казуса. На авторката и на Страхливата.
Страхлива, за какво искаш да си във връзка с мъж, който не е готов да те последва?! За мен просто няма смисъл.
Ха, да я последва в апартамента на родителите й, с които тя живее?
Аз пък, такъв мъж няма да го пусна през прага.

Защо се заблуждават някои, че месенето на възрастните в живота на младите, зависи от разстоянието на което живеят?
Тук сме имали теми, в които са описвани тотални намеси и дирижиране на семейния живот на 2500 км. идни от други.

# 145
Страхливата не държи да са там. Може и квартира да вземат. Но той и това не иска. Мисли си, че само защото му предлага живот в града и мъжът трябва веднага да си събира багажа и да идва. Ама йок.

И тез 2 етажни, просторни и големи къщи в един момент нямат чистене. Хич не е малко площ да го минеш.

# 146
  • Варна
Не е невъзможно съжителство на няколко поколения в една такава многоетажна къща, но си иска жертви, компромиси и определена нагласа. Мои близки роднини живеят така - в малък град, триетажна къща, три поколения (всъщност вече четири) всяко на своя етаж. Да, има кой да гледа децата, кой да сготви манджата, но и те докато се напаснат в годините са имали търкания и то понякога сериозни. Аз така не бих могла да живея, но те понеже така са живели цял живот, са свикнали и им допада.

# 147
  • София
При нормални хора всичко е възможно.
Не мога да приема за разумно бягството на всяка цена, че да не се били месели роднините.
Ще се месят, ако им позволя.
А, това включва всички оръжия- от това на Макиавели, до атрибутите на Рамбо и Шехерезада.
По- умният винаги печели.

# 148
  • Paris, France
Скрит текст:
При нормални хора всичко е възможно.
Не мога да приема за разумно бягството на всяка цена, че да не се били месели роднините.
Ще се месят, ако им позволя.
А, това включва всички оръжия- от това на Макиавели, до атрибутите на Рамбо и Шехерезада.
По- умният винаги печели.
.............. успявайки ловко да си събере багажа и да се изнесе незабелязан, докато бабата чисти кенефа, майката храни с лъжица едното внуче от другия си син, бащата цели дърва на двора, благоверният е на работа, а другото чаве гони прасето в задния двор.

Ох, ще ме скъсате! 🥳🥵

# 149
Не става въпрос за жени,които това положение/обща къща/ ги устройва.Сигурно има и такива,но те не се жалват по форумите.
Тук и при двата казуса момичетата не искат да живеят в голямата селска задруга.
Но докато при едната има някакво желание за самостоятелност,другата иска да го заведе в другата детска стая при своите родители. В това няма никакъв смисъл.

Общи условия

Активация на акаунт