Как да му обясня, че искам да сме самостоятелни?!

• 10 073
  • 185
  •   1
Отговори
# 75
А защо всъщност живеете заедно?
Идеята на съвместното съжителство е да "пробвате" дали нещата ще ви се получат за нещо по-сериозно. Т.е. се предполага, че градите сериозна връзка.
От това, което пишеш, ми се струва, че той не е наясно колко иска да вложи във вашата връзка (не говоря само за финанси) и си кара с гадженце, лесен секс, но да не си нарушава комфорта, понеже не е сигурен. А, и мама да му пере гащите.
С такова несериозно гадженце не бих живяла - купончета, романтика, аху-иху, но без битовизми и роднини. Единствено бих оправдала такова съжителство ако го правите с цел - спестяване на пари за жилище.
Иска ми се да е пързалка, но като гледам колко млади семейства живеят в детската стая на мъжа, че и деца гледат така... Лошо ми става.
[/quote

И защо пък да не живеят заедно?! И всъщност каква е идеята на съвместното съжителство? Да се обичат, да се разбират и да си помагат или нежната половинка да смята, какво и колко е получила? И ако не е получила достатъчно според нейните разбирания: Остави го тоя, нищо не става от него! Аз съм толкова млада и красива, половината свят ми се натиска, а пък той ще ме води у тях, че да спя на старо легло? Я да си потърся друг, докато съм още млада и циците и задника ми не са виснали.               Simple Smile
Лично на мен подобни разсъждения са ми леко странни и донякъде неразбираеми. И много момичета и млади жени са с някакви нагласи и предварителни сметки, като ходещи калкулатори са. Като пчелички... От цвят на цвят. От този ще взема това, от онзи онова, от третия нещо друго. И собствено жилище трудно се купува със спестявания. Откъде спестявания в млади хора, които едва от няколко години работят нещо? Трудна работа...!
Като гледам къщата на единия ми пра-дядо, честно казано недоумявам как се гледали по 5-6-7 деца и как са живеели под един покрив по 2 или 3 поколения...?!              Simple Smile
Затова сме 2020, за да не живеем както през 1890, нали?
 Разбира се, че момичето трябва да си даде сметка за бъдещия си живот. Разбира се, че ще е тегаво да гледат 2 деца в детската стая.

# 76
Няма начин да му обясниш, защото очевидно този мъж е от вида на хората, които обичат да живеят в сплотеността на селската задруга и почитат първобитно-общинния строй. Той няма да се изнесе и да му е добре, защото така е научен и все ще го тегли към техните. Според мен и на теб не ти е зле, щом си изкарала 2 години в тоя кошер - не стигат свекърите и бабишкера, ами и отвратителните деца на брат му - щом това го търпиш 2 години, ще можеш и 20. Пък и ти не ми звучиш като някоя, дето ще се оправя в самостоятелно домакинство, така че седи си в селската къща, където си пристанала и по-скромничко с изхвърлянията за самостоятелност, тя не е за всеки.

# 77
  • СИ
Като гледам къщата на единия ми пра-дядо, честно казано недоумявам как се гледали по 5-6-7 деца и как са живеели под един покрив по 2 или 3 поколения...?!

Като прочета нещо подобно и все се сещам за любима моя книга "Железния светилник" и проблемите, които имаше младата снаха със свекърва си. Та още тогава не е било хич лесно да живеят няколко поколения под един покрив, по така е било прието. То ако все гледаме как е било едно време, дай да ходим в пещера да живеем.

Няма нужда да ходим в пещери...! Пита се, какво правим ако няма кой да ни осигури всичко наготово? Тоест ако възлюбения няма готов апартамент или наследствено жилище? Веднага трябва да го отпишем или да мислим как да живеем заедно и да постигнем нещо съвместно?
Аз например много късно си дадох сметка, че след като се взехме с моята жена, тя едва ли не престана да съществува за майка си и баща си! Никой не я потърси, никой не я пита какво прави или как се чувства... Край! Тя замина и да се оправя. И аз какво трябваше да направя? Да кажа на жена си: Ти дойде с две чанти багаж и затова мълчи и не се обаждай! В крайна сметка живяхме няколко години у нашите и нещата се наредиха. Сега имаме жилища да ги правим на компот и какво? Нищо...! Най-хубавите ни години бяха, когато бяхме студенти и живеехме в една стаичка с хазяйка и си пържехме яйца на балкона...!           Wink

# 78
  • СИ
Няма начин да му обясниш, защото очевидно този мъж е от вида на хората, които обичат да живеят в сплотеността на селската задруга и почитат първобитно-общинния строй. Той няма да се изнесе и да му е добре, защото така е научен и все ще го тегли към техните. Според мен и на теб не ти е зле, щом си изкарала 2 години в тоя кошер - не стигат свекърите и бабишкера, ами и отвратителните деца на брат му - щом това го търпиш 2 години, ще можеш и 20. Пък и ти не ми звучиш като някоя, дето ще се оправя в самостоятелно домакинство, така че седи си в селската къща, където си пристанала и по-скромничко с изхвърлянията за самостоятелност, тя не е за всеки.

Няма и какво да ми се обясни...! Живеем си с жената и си гледаме децата. От селска задруга сме преминали на градска задруга. М-да-а-а-а...! В понеделник на 28-ми имаме общо събрание, защото трябва да се сменят ламарини по покрива и фирмата за почистване иска повече пари. Вместо в едно село сме натъпкани в един блок. И вероятно Rayna13 е с благородно потекло и родена в центъра на Париж, та говори така презрително за селска задруга и първобитното общество...?!             Simple Smile))
Който иска да е самостоятелен го прави. Още по-добре ако има и някой до себе си, който не мрънка ами гледа да помага и да се разбирате. Въпрос на компромиси и не толкова завишени предварителни очаквания.

# 79
SeaHorse, ти говориш за същото, за което и авторката.
Тя няма претенции към етажа/къщата, нито пък към апартамента. Тя иска да са си самостоятелни. Има ли нещо лошо?
Не вижда да пресмята, да мисли как да изгони свекърите, да де жалва, че "не дават път на младите". Даже напротив, иска да си плащат сметките, иска да си се отделят. Не виждам нищо лошо.
Авторке, взимай си багажа, наемай квартира и се изнасяй. Ако той е мъжа за теб, ще те последва. Ако ли не, за какво ти е въобще?

# 80
САмостоятелност с несАмостоятелен човек не се постига.

Хм-м-м-м-м...! Зависи...
И ние с моята жена живяхме няколко години при нашите в началото... И жената мърмореше, та се не траеше. Само ние сме стоели при родителите. Всичките ни приятели се изнесли, само ние сме стоели там. Всички ни се смеели и така нататък все в този дух. И не, че нямаше място и някой ни караше да се местим... Ама в ония години си беше мизерийка. Сменях работата, пътувах и банките не дават кредити. И казвам на жената, че ще си купим нещо и ще оправят нещата до година или две... И не щеш ли напипах един апартамент 120 квадрата на много добра цена, обаче за основен ремонт. За около година го сринах до тухла и направих всичко на ново. И един слънчев майски ден казвам: Жена, събираме чантите и се местим! Всичко е готово! И познай какво стана? Жената каза: А-а-а-а-а... не! Кой ще го чисти това нещо? Много е голямо...!              Yum

Преди да се втурваш да купуваш собственост, обикновено е добре да видиш дали с този човек изобщо можеш да съжителстваш. С някой непроверен последното, което би ми минало през главата, е да се обвързвам с обща собственост.

Какво имаше да гледам? Ние си бяхме женени и първият ни син тъкмо се беше родил... С кого друг да съжителствам? Много ясно, че ще е жената с която имаме дете. Или бъркам някъде...?         Wink
Сбъркал си, ако не си искал мнението ѝ при покупката на апартамента. Ако си го съгласувал с нея, е нямала основание да се оплаква от размера му.

# 81
Не прочетох цялата тема, но сега ще ти дам съвет, който е обвързан по-скоро с настъпващата криза, от колкото с въпросът ти. Не зная в кои браншове сте, нито в кой град. Не знам и дали си била на квартира някога, но в момента едностаен апартамент (разбирай 15 квадрата), в който цари мизерия, е между 250-400 лв, зависи от града. Важното е да сте финансово независими, ако ще се местите. Защото за живеете отделно, не е като да плащате "част от сметките". Ще дам пример със себе си, за да разбереш какво имам предвид. Моята квартира е прилична (изобщо не е лукс, но има всичко необходимо). Намира се в широк център във Варна, двустайна е и струва 500лв. Сметките зимата са около 200 лв. Дефакто ти трябват поне 600-700лв. само за битови сметки в най-добрият случай. А, повярвай ми, едностайните апартаменти не са оферта, когато сте двама. Да речем, че имате още 150лв. битови сметки на месец общо двамата. Сега сметни една или две предплати за квартирата. Сметни транспортни разходи, пълнене на хладилник, цигари, обувки, дрехи, образование, излизания, гориво, лекарства. Не те го казвам за лошо. Аз съм горе долу на твоята възраст, но ти не изглеждаш като човек, който се е издържал сам някога. Може би приятелят ти има право, когато ти казва, че е по-добре за изчакате. Ако си мислиш, че в големият град можеш да живееш спокойно с общ доход 1700-2000 лв., без собствено жилище, си в голяма грешка. Варианта ти е някоя гадна едностайка в краен квартал, която ти излиза златна он към пътни разходи и ток зимата. А мизерията също е разделила много хора. Съжалявам, просто разсъжденията ти ми се струват детински леко. Иначе за другото си си в правото, но първо съберете пари, изчакайте на мине кризата (поне до другото лято) и тогава се изнесете, ако ще се изнасяте.

Последна редакция: пт, 25 сеп 2020, 19:09 от reap7

# 82
Това с “ чакането “ съм го играла. Накрая се чукнах, че никой не ми е казал КАКВО ТОЧНО чакаме. Тогава не беше за квартира въпроса, но това губене на време трябва да си струва. Той не й е дал причина да чака нещо.

# 83
2 години се сексите в неговата детска стая и няма дори намек за бъдещето на двамата ви.
той се смята за зависим от родителите му, и не сме били достатъчно готови за тази стъпка
Сама си го писала. Такъв мъж, с това мислене, е бита карта за жена като теб. Просто те е хванал супер младичка и вярваща в приказките.
Имаш ли къде да живееш в града, в който ти е бизнесът? Ако имаш - взимаш си нещата и се местиш. Дори да си при мама и татко. Той - ако ще. Не виждам защо трябва да сипваш туби гориво заради човек на цели 27, който от 2 години не може да вземе решение мъж на жена си ли ще е, или момченце на мама и тати.

# 84
Ама, така де. Защо младите момичета имат желание да заживеят с цяяялата фамилия? Иначе ги виждам 20- годишните сега, нахакани и направени, па се завират у семейна комуна. Защо?

# 85
Това с чакането е загубена кауза, той и след десет години няма да иска да сте самостоятелни. Поогледай се какво върши и колко пари дава сега вкъщи и си представи какво ще трябва да върши и да дава в семейния бюджет, ако живеете сами и ще разбереш защо.

# 86
Ама, така де. Защо младите момичета имат желание да заживеят с цяяялата фамилия? Иначе ги виждам 20- годишните сега, нахакани и направени, па се завират у семейна комуна. Защо?

Защото Мунчо отказва да порасне и се прави на тарикат – цял живот в дома на мама и тати, да го хранят и да му плащат сметките възможно най-дълго и... много важно!... гаджето да живее в стаята му, за да може и сексът да му излезе съвсем без пари. От какъв зор да я ухажва, да се харчи за заведения, таксита, да се хаби вечер да я изпраща, когато може да му е подръка постоянно?
А, да – по-късно се очаква мама и тати да му изгледат децата, сакън да не се наложи да си наруши кефа. А дали майката ще е съгласна, много важно.
И после – жените били меркантилни. Да бе, да...

# 87
Защото очакват да се промени. И се почва - разговор-смяна на темата, компромиси, премълчаване, пак разговор-смяна на темата, компромиси, пак премълчаване.
Който не е поискал, той не се е изнесъл. Ма пари нямам, ма наемите високи, ма депозити искат, ма трябва да купувам леб и лук на майка, ма спестявам за жилище - всичко това са оправдания. Двама са, могат да си позволят минимум гарсониера, а двустайните не са много по-скъпи. Ама лирическият герой отново е от типа - за секс е готов, ама за самостоятелен живот не е готов. И намерил патица да му се връзва.

# 88
Моля ви се, разбира се, че няма да се изнесе. Той е на 27- мъж. Според ситуацията, явно не е взел и едно важно решение в живота си, освен това, че не изпуска момичето. Щото инак, коя ще му се върже, ей така, да си живеят заедно 10- Тина човека.

# 89
Моля ви се, разбира се, че няма да се изнесе. Той е на 27- мъж. Според ситуацията, явно не е взел и едно важно решение в живота си, освен това, че не изпуска момичето.

Сякаш като нея няма други, които да влезат в нейната роля. Пълно е.

Общи условия

Активация на акаунт