Идеята на съвместното съжителство е да "пробвате" дали нещата ще ви се получат за нещо по-сериозно. Т.е. се предполага, че градите сериозна връзка.
От това, което пишеш, ми се струва, че той не е наясно колко иска да вложи във вашата връзка (не говоря само за финанси) и си кара с гадженце, лесен секс, но да не си нарушава комфорта, понеже не е сигурен. А, и мама да му пере гащите.
С такова несериозно гадженце не бих живяла - купончета, романтика, аху-иху, но без битовизми и роднини. Единствено бих оправдала такова съжителство ако го правите с цел - спестяване на пари за жилище.
Иска ми се да е пързалка, но като гледам колко млади семейства живеят в детската стая на мъжа, че и деца гледат така... Лошо ми става.
[/quote
И защо пък да не живеят заедно?! И всъщност каква е идеята на съвместното съжителство? Да се обичат, да се разбират и да си помагат или нежната половинка да смята, какво и колко е получила? И ако не е получила достатъчно според нейните разбирания: Остави го тоя, нищо не става от него! Аз съм толкова млада и красива, половината свят ми се натиска, а пък той ще ме води у тях, че да спя на старо легло? Я да си потърся друг, докато съм още млада и циците и задника ми не са виснали.

Лично на мен подобни разсъждения са ми леко странни и донякъде неразбираеми. И много момичета и млади жени са с някакви нагласи и предварителни сметки, като ходещи калкулатори са. Като пчелички... От цвят на цвят. От този ще взема това, от онзи онова, от третия нещо друго. И собствено жилище трудно се купува със спестявания. Откъде спестявания в млади хора, които едва от няколко години работят нещо? Трудна работа...!
Като гледам къщата на единия ми пра-дядо, честно казано недоумявам как се гледали по 5-6-7 деца и как са живеели под един покрив по 2 или 3 поколения...?!

Разбира се, че момичето трябва да си даде сметка за бъдещия си живот. Разбира се, че ще е тегаво да гледат 2 деца в детската стая.