Красива есен се задава, ДЕКЕМВРИйско бебе шава в мама ! {тема 7/2020}

• 28 668
  • 743
  •   1
Отговори
# 165
Zendaya аз смятъм, че е съвсем нормално всеки  човек да се  замисля дали ще се справи с непознатото. Аз лично се опитвам да имам дете от 6 години, минала съм през две операции, 6 инвитро процедури и три аборта и въпреки всичко това пак имам моменти в който изпитвам силни съмнения в способностите ми 🤣 Чудя се дали ще се справя, дали ще мога да го родя нормално, дали ще чувам бебка като плаче ( спя адски дълбоко) и хиляди такива дилеми. Но пък си казвам ей  какви хора имат деца и се справят и то доста добре та защо аз да не се справя. Да не говорим за покупки и ремонти. Ние сме на квартира, няма да июа детска стая, за ремонт няма да има време. Мм не дава да чистя та ще викна бабите да изчистят колкото могат (друго си е да си пипнеш ти 🤣). А покупки до никъде, а извинявам се но си имам племеница на 4 месеца и онзи ден си взех дрехите дето ми бяха обещани само това е. Нищо друго не съм взимала имам само някакъв евентуален списък в главата си.
 ЩЕ СЕ СПРАВИМ, а на бебетата няма да им пука какво сме им взели, само обич и храна ще искат от нас Simple Smile
Изгубен много е яка количката да си я ползвате с здраве!

# 166
Справя се човек, но когато вижда, че е на прага на нещо ново и непознато се притеснява. Няма да забравя как не смеех да пипна бебето с пръст, как не смеех да го окъпя, да го преобличам, че е толкова малко и крехко. С времето човек свиква и се научава. Първата вечер, след като се прибрахме от родилното, изпитах истински страх. Стоях и гледах бебето и си мислех - лели, то е тук, наистина, то е реалност и ще бъде до мен денонощно.
Ще се справиш. Всички го правят. ♥️

# 167
  • Sofia
О, аз с първото нищо не знаех и нямах страхове. С второто вече бях чела и олеле майко 😂😂 първите нощи само се ослушвах и страхувах от синдрома на внезапната смърт...трагедия.. Май с него изпитах най-много притеснения. С третото вече няма много време да се задълбочаваш с такива мисли, а четвъртото е било само кеф. Е , пукна си черепа и бяхме два дни в Пирогов , но това винаги си го има. Все нещо ще стане. Гледам да не живея със страхове за неща, които не зависят от мен.

# 168
Да се отчета. Миналата седмица бях ма преглед в 28 седмица и 4 дни моето момче в 1,2кг за см не запомних.
Киселини- имам; безсънието също е факт; редовна съм в тоалетната по 34568 пъти.
Като по часовник всяка нощ в 1:30 след това към 3-3:30 според зависи и от там няма заспиване поне до 6.
Много се напрягам психически от драмите около мен, предполагам че безсънието е продиктувано и от това. Започнала съм да се стряскам много.
Исками се да не съм толкова докачлива.

# 169
И аз нали съм по отчетите, а с честите прегледи на 2 седмици може и да ви досадя. Blush
В 30+1 момченцето е 1717 грама спрямо 1000 грама преди точно 3 седмици, все още седалищно в подкрепа на шийката 1.7 см. Докторът каза, че ако не сме се били решили на серклажа, да съм родила досега Fearful Днес ми пуснаха рутинните изследвания, CRP и МБ заради шийката и елоеритроантитела заради отрицателния резус фактор. Кръвотока е много добре, но ако стигна 35 седмица ще изследвам Анти-ха (на клексан съм).
Иначе, страх не страх, започнах с покупките на дрешки, утре очаквам една доставка. Доколкото се ориентирах и от опита на приятелки в момента, май е добре да се предвиди помпа, както и шише за болницата. Гледам всевъзможни уебинари, които внасят успокоение пред неизвестното... донякъде.

# 170
И аз бях на преглед днес. Към 1.200 кг е малката беба. От 3-4 дни ме мъчи нещо като настинка. Първо ми подразни гърлото, сега хрема. Дай боже да мине по-бързо и без усложнения.
И аз като Малага съм се забила да гледам всевъзможни видеота, уебинари и фейсбук лайфове. Купих една камара книги и няма кой да ги отвори.

# 171
Малага, Филме, напълно ви разбирам. И аз бях така. Все четях, гледах, притеснавах се, страхувах се.
Сега, макар да ми е за втори път, пак имам своите притеснения.
Спомням си как беше жлътнал от жълтеницата и един дребничък. И си казвам кога ли ще се оправи това дете. Поне две седмици след изписването беше така. Ами после като му сълзеше окото и аз го чистя, а то се залепя...Оле, как съм се стряскала от всичко.
Като ни казаха от родилтото, че остатъка от пъпната връв пада към 10-я ден, а нашия на 12-я - оле, ами сега. 🙂
Та, и да чете човек понякога нещата се разминават. Всичко ще се нареди, бъдете спокойни. Ще добиете усет постепенно.
Това, което лично за мен не звучи успокояващо, но всички знаем, че е истина, е, че една тревога и притеснение се заменят с друга. Една жена решили да става майка това завинаги става част от нея. 🙂♥️♥️♥️

Малага, помпа за болницата трябва. Първите дни е много важно как ще потръгне с кърменето. На мен не ми беше слязла още кърмата, но се опитвах да изцедя дори и по 20 мл. Ако искаш да кърмиш, първите дни особено трябва да се цедиш до дупка, за да я стимулираш да тръгне. После детето като засуче, кърмата си се регулира като количество според нуждите му.
Принципът е колкото повече се цеди, толкова повече се произвежда.
Може и отначало да те болят зърната, ако искаш да кърмиш това не трябва да те отказва. След около две седмици нещата се успокояват.

Последна редакция: вт, 29 сеп 2020, 00:34 от Helinor17

# 172
  • Sofia
На мен помпа не ми е трябвало. Носят ми бебето шест часа след раждането и то си суче почти постоянно. Така или иначе по-рано от третия ден кърма трудно ще потече, но пък има коластра, която уж им стига. С последното се възпзвах от добавките , които предлагат , иначе това бебе не слизаше от гърдата. Но толкова - само в болницата, вкъщи вече - само цица.

# 173
Добро утро и от мен,прекрасни мами!Познат ми е страха от непознатото и се притеснявах за какво ли не от първото ако,пъпче,обривче ...Сега въобще не съм готова и ние сме ремонт,а жилещето не е на майка ми,съди се с брат й ...драма голяма,решихме да останем в провинцията,за да имам помощ за двете деца. Знам,че бебето иска само мляко,гушкане и топлина.И вярвам,че са много издръжливи и биха оцеляли,а щом са ни избрали за свои майки ще имаме силна,любяща връзка.Най-трудно е да не се подавам на паниката,всеки ден си повтарям,че живота е най-великото нещо,а в мен има килограм и нещо живот! 💜

# 174
Готова съм с подреждането поне 😄
За сега имам:
11бр връхни комплекти
5бр пижамки
22бр бодита и потници
17бр ританки и панталончета
3бр ромпър
3бр чорапогащници
5бр лигавник
6бр терлички / 8бр шапчици
2бр възглавници и 4бр одеала..
Само още няколко ромпъра и спирам с дрехите..Мисля,че ще са достатъчни за 4 месеца (зима)

# 175
Хюлия, внушително количество дрехи си приготвила, а аз си мислех, че имам много. 😀
Аз засега съм купила 3 бр. комплект жилетка и ританки, 4 бр. гащеризона, 4 бр. чорапи, 1 бр. шапка и космонавт. Това новите неща.
Имам и разни останали от придишното бебче, ама колко от тях ще ползвам е под въпрос.

# 176
Момичета, кокичета, ето дойде вчера и моят месечен преглед. Бебо от 750гр е дръпнал до 1350гр, почти двойно!!! 38см, расте юнакът.

Последна редакция: вт, 29 сеп 2020, 12:21 от HappyRSmile

# 177
Добро утро. Simple Smile
Да се отчета след 3-тата ФМ - в 30 г.с. бебони е 1,700 г - голямо момче с една-две седмици по-голям. Да не ви казвам следящия АГ колко различно го измери (под 1 кг и една седмица по-малко от календарната) - та с тези ехографи кой какво мери и как го мери е толкова относително и неточно, че няма накъде повече.
Къде ще раждате?
Избор на болница трябва да ми е на дневен ред сега. Нищо не мога да реша. Препоръчаха ми за раждане големите държавни болници - били по-стриктни мерките срещу ковида на входа, иначе другаде пускали всички. Не мога и това да го мисля сега.
Хюлия, чудно си подредила! Аз ще взема много по-малко дрехи и ще пера и суша по-често.
Изгубен, супер е количката! Цветът ми прилича на любимия ми тюркоаз.
Zendaya, ще се справиш, само да е здраво, няма нищо сложно - на бебето му трябва само гушкане, хранене и преобличане. Обикновено още в родилното отделение майките свикват с тези неща. Simple Smile

# 178
Хелинор благодаря и добре,че ми напомни за чорапи все ги забравям 😄А,на мен даже ми се струваше,че са малко дрешките.. 🙄 ама казах,край вече..каквото взели взели почвам къщата,че не знам до къде ще я докараме..
Фифиана браво на юнака много добре си расте..!! Аз вярвам повече на ФМ защото там апаратурата е по-добра,отколкото обикновения ехограф на АГ..На последната ми ФМ в 22г.с май беше го измериха 890гр,и Даскалов ми беше казал,че върви 2 седмици на пред..няколко дена по късно АГ ми каза,че е близо 700гр..и по бедро върви седмица напред..
За раждането живот и здраве мисля да е в Окръжна Болница в Пловдив..

# 179
Хюлия чудна работа е свършил новия гардероб!
Фифиана , аз съм се насочила към МД София. Колкото и да го плюят, за мен там са си най-добрите доктори и неонатолози и на който и да попадна на смяна(понеже мисля без избор) вярвам че ще са адекватни.
Аз днес ще звъня да видя тази Д-р Богданова дали има часове тази седмица и май направо ще направя ФМ, така или иначе съм 29+4 и искам да видят води, шийка, кръвоток, как расте бебо, май няма смисъл да чакам до 20ти при Искилиева, пък ако има нужда ще отида и там като дойде време. (Няма да е ФМ, че с тия записване за след месец направо ме убиват, ще търся да ме прегледат някъде само).
Имате ли идея какво е положението със записите на тонове, като питах тази по ЖК последния път ми каза, че някои били ходели на запис, ама ние така или иначе "следим"тонове на ЖК. Ама на следене какво имаше предвид-извади ми един Фетален доплер(имам си такъв вкъщи китайски), с който едва успя да намери къде е пулса на бебо и просто отчете че е там и е добър. 🤔Нещо несериозно ми се вижда, вашите следят ли вече тоновете?

Последна редакция: вт, 29 сеп 2020, 11:32 от Малечка90

Общи условия

Активация на акаунт