Красива есен се задава, ДЕКЕМВРИйско бебе шава в мама ! {тема 7/2020}

• 28 661
  • 743
  •   1
Отговори
# 150
Здравейте мами 😊
Пиша ви защото нещо съм се притеснила..
Вече съм в края на седми месец и от 1 седмица ме е обвзело голям страх че няма да се справя с отглеждането на бебка.. постоянно се обвинявам че все още не съм направила списъка с пазаруването за бебето
Вече купихме най важните неща останаха само дрехите..но от една седмица дори нямам желание да излизам...
Кажете ми това нормално ли е според вас..възможно ли е да е от хормоните които бушува като луди да се чувствам така
Или съм изпаднала в някоя предродилна депресия..
Zendaya, не се притеснявай за нищо. Ние още правим ремонт на детската и банята. Целия апартамент е на обратно, но съм спокойна, ще стане. А за справянето, аз също имам съмнение, но не го мисля много. Сестра ми беше такава щуретина, че майка ни чак се съмняваше дали ще и се получи. Е получи се и се справи. На 23 години съм, първа бременност и също съм а социална, но съм позитивна и се наслаждавам на бременеенето. 😊 Горе главата, ще се справим! ❤️

# 151
Хюлия много ти благодаря!!!🥰🥰
Ние вече си имаме кошара гардеробче и някоя друга дрешка но при мен по скоро е това че според мен не се вълнувам достатъчно не знам що за объркан мозък имам... на моменти толкова много се вълнувам за предстоящото но на моменти просто всичко ме плаши толкова много че просто се затварям в себе си и ми е трудно да мисля за нещо друго..
До преди 2седмици бях много щастлива и развълнувана ходихме да пазарим за малката бебка всичко беше много вълнуващо а от както съм влязла в 7ми месец много съм се притеснила и изпитвам повече страх от колкото радост и вълнение.. 😬

# 152
  • Варна
Спокойно момичета, всичко ще се подреди! И аз да се оплача като вас. Ние тепърва ще започваме строеж! Строителите ги чакам вече месец. Ще правим голяма дневна с тоалетна и котелно за отоплението. Ще се разбива едната стена на спалнята ни, точно където трябва да е бебка като се роди. Но не ми се мисли чак кога ще почнат, пък и кога ще свършат. Моя мъж също е суеверен. Нищо не ми дава да купувам. На мен приятелки и сестра ми, ми дадоха доста неща, но даже нямам желание да видя какво. Искам чак като свърши ремонта. Така, че навсякъде  има драма😁.

# 153
  • Sofia
Спокойно момичета, всичко ще се подреди! И аз да се оплача като вас. Ние тепърва ще започваме строеж! Строителите ги чакам вече месец. Ще правим голяма дневна с тоалетна и котелно за отоплението. Ще се разбива едната стена на спалнята ни, точно където трябва да е бебка като се роди. Но не ми се мисли чак кога ще почнат, пък и кога ще свършат. Моя мъж също е суеверен. Нищо не ми дава да купувам. На мен приятелки и сестра ми, ми дадоха доста неща, но даже нямам желание да видя какво. Искам чак като свърши ремонта. Така, че навсякъде  има драма😁.
Решили ли сте какво ще е отоплението?

# 154
Два пъти пиша по едни дълги фермани и накрая бъгва телефона и всичко се изгубва.
Та сега накратко,ако успея.
Снимах ви количката със столчето за кола и със зимния кош, който има някакъв механизъм дето го разгъва и става по- дълбок, но не успях да го разгадая. Летния кош е на село в кашона,прибран за лятото. Общо взето само цвета на синьото се оказа зелено, иначе си ме кефи. Отново след снимките я разглобих и е в найлони под леглата.

За ремонтите ние сме до никъде.Успях да уговоря ММ поне да минем латекс в хола където ще се приберем с бебето, че да е свежо и чисто. Но така си е дал зор, че като го знам, като родя ще мине с латекс преди да ме изпишат. Миналия път детето беше на два дни и той минаваше латекс хахах.
Тук банята се отказа да я прави като каза майстора 1800 лв за работа. За тази сума ще направи двете бани на село. Тук само ще изкъртим ваната и на нейно място ще сложим втора тоалетна, че сутрин е много оборотна. Всички решават в едно и също време, че ще ходят,особено свеки и тя е на опашката.
Та ще залепим нови плочки само където е била ваната и ще освежим с боя и латекс. Ще стане половинчата работа ,,циганска,, ама тва е положението.ММ в апартамента не ще нищо да пипне. Сега прави водно подово на къщата и там ще се правят после замазки,бани,кухни. Няма да е скоро готово, но поне тук да освежим го уговорих. Уф написах го пак. Дано не бъгне вече.

# 155
Зендая, сега е есен и нормално много хора с намаляването на слънчевите лъчи изпадат в лека депресия. Тъкмо снощти моята сестричка ми се обади да си поговорим че от една седмица усеща психично неразположение. А и като чета това, което си написала, сякаш ти имаш в главата си разбиране как трябва да се чувстваш като бременна и се притесняваш че не се държиш така. Не е задължително да изпадаш в еуфория, да искаш да пазаруваш или да гледаш бебешки работи....то това си е до характер. Ще си бъдеш една добра мама!
Изгубен готина нощница и страхотни дрешки. Да знаеш, че сега има вирус с диария , болки в корема и повръщане.  Миналата седмица сестра ми и нейното семейство всички го минаха, също и една приятелка.
Сега мисля подарък за сестра ми. Нашата разлика е 11месеца и 3 седмици. Следващата неделя е рожденичката. Миличката ми ще стане на 39, а в моята глава сякаш е на 18год.

# 156
Ох, Скруби, не е вирус, то и е такъв стомаха като на баща и. А хапне нещо подозрително веднага се изхожда. Вчера я накарах да опита руска салата и това е резултатът. Иначе с нейния стомах водим битки от малка, И в инфекциозна сме лежали с разстройство с кръв чак. Абе не за разправяне. Но си я усещам кога е от ядене. Ето сега и няма нищо вече. Ако беше вирус нямаше да спре да ходи.... Винаги имам капсули за разстройство в мен където и да ходим.Scream
Ще взема вече да и ги сложа в нея да си има. И някакъв лактобацил нещо си за смучене да има.

# 157
Изгубен, страхотни покупки и количката е супер, честито!
Зендая, аз също съм на 24, но нямам никакви съмнения, че ще се справим с ММ (той е на 26) с гледането на детето. Явно си изпаднала в някакво депресивно състояние и както и другите момичета те съветват излез с приятелки, ако трябва се насили. Отиди на шопинг или направи един онлайн. Поговори с някого за това как се чувстваш, с майка ти например или с таткото на бебчето, с някого, който би те покрепил и уверил, че ще се справиш! Горе главата и се наслаждавай на последните няколко седмици с голям тумбак Blush

# 158
Djenna благодаря ти!
Възможно е да съм изпаднала в лека депресия но аз и като цяло винаги много се страхувам от непознатото и докато не дойде дадения момент не спирам да се тревожа и да мисля какво ще се случи и дали ще се справя..
Аз живея в чужбина и тъй като нямам толкова близки приятелки тук е малко по сложно..(имам си две три но не ги чувствам толкова близки..) иначе с таткото постоянно обсъждаме всичко което ме тревожи и съм щастливка че той ме разбира и подкрепя ако не беше той може би щях да се чувствам хиляди пъти по зле..

# 159
Зендая, разбирам те, аз също съм живяла в чужбина, а Скандинавските страни са ми много любими, често пътувам до там, защото имам роднини, но времето наистина е ужасно. Излизай да се разхождаш, дори и сама, мен природата винаги ме зарежда положително, а в скандинавието места за разходка да искаш - горички, езера.
Ако живееш в голям град впусни се в лудницата, отиди в някой мол и разгледай, купи си нещо, не е нужно да е за бебето, може да е за теб, да се поглезиш.
Също така съм мяркала и тема за предродилната депресия, ако искаш може да я потърсиш във форума, там също ще получиш подкрепа. Blush

# 160
  • Варна
Зендая,  на супер място си живееш! Пусни си гугъл стрийт и разгледай българските улици, после излез на една разходка и се наслаждавай на чистотата, красотата и подредеността. Като бях в Германия това много добре ми дейставше. Така ми липсва тази чистота...
janin4eto_87, Решихме на пелетна камина с парно в цялата къща. Записаха ни за ноември в графика. Само ще се моля да се задържи още топло.
Изгубен, количката е много як цвят! Много ми хареса.

# 161
  • Sofia
Kami , ние сме на газ и вече мога да кажа, че по-хубаво от това няма. Но пък не навсякъде е газифицирано 😔

# 162
Много ви благодаря мами за приятните коментари 🥰
Може ли да ми препоръчате някой чай за бременни който има успокояващо ефект?

# 163
Зендая,Наистина е от липсата на слънце. Незнам дали не може да попиеш витамин Д. А за успокоение действа маточината, и мента глог валериана,чай с мента, чай липа също ми действа успокоително,въобще всеки ароматен чай, но някъде чух че бременни не трябвало да пият някои чайове, незнам....
Най- успокоително действа форума Wink хихихи
Някой себеподобен да те разбере си е успокоително...
Шоколад, торта, бяло вино също Wink
Смешен филм, разходка с кучето, сред природата, или на кафе сред хора.....
Вкусен обяд.....
Палачинки,мекички, нещо любимо забранено....бира с картофки......
Ароматерапия с любим аромат или с успокояващ аромат има разни с мента , с бор, с евкалипт.....разговор с роднини по скайп/ Вайбър.
Напълно е нормално да се чувстваш так в тази ситуация. Дано минава бързо....

# 164
Зендая,Наистина е от липсата на слънце. Незнам дали не може да попиеш витамин Д. А за успокоение действа маточината, и мента глог валериана,чай с мента, чай липа също ми действа успокоително,въобще всеки ароматен чай, но някъде чух че бременни не трябвало да пият някои чайове, незнам....
Най- успокоително действа форума Wink хихихи
Някой себеподобен да те разбере си е успокоително...
Шоколад, торта, бяло вино също Wink
Смешен филм, разходка с кучето, сред природата, или на кафе сред хора.....
Вкусен обяд.....
Палачинки,мекички, нещо любимо забранено....бира с картофки......
Ароматерапия с любим аромат или с успокояващ аромат има разни с мента , с бор, с евкалипт.....разговор с роднини по скайп/ Вайбър.
Напълно е нормално да се чувстваш так в тази ситуация. Дано минава бързо....
Благодаря определено ще пробвам да ходя по често на разходка с кучето и шоколада е добра идея хихих 😌😌

Общи условия

Активация на акаунт