Красива есен се задава, ДЕКЕМВРИйско бебе шава в мама ! {тема 7/2020}

• 28 656
  • 743
  •   1
Отговори
# 135
  • София
изгубен, какво слагаш по прозорците, върши ли работа ?
Ние сме с много влага вкъщи.
Влагоабсорбаторите гълтат яко ток и търся някакъв по-бюджетен вариант...

# 136
Нашият е този модел https://www.aliexpress.com/item/32867089998.html?spm=2114.search … b-e75f5e2ee2f7-31

Сравнително тих е, но все пак се чува вечер, с едно зареждане на водата кара около 8-10 часа и ми харесва, че конденза, които се получава около отвора остава по самия уред и не се налага да посушавам шкафа около него. Препоръчаха ни го приятели, те го ползват вече от 2 години и са доволни.

# 137
  • Варна
Влагоабсорбаторите гълтат много ток и търся някакъв по-бюджетен вариант...
Защо влагоабсорбаторите да гълтат много ток?
Аз живея в къща близо до морето и на първия етаж е голяма влага. Пускам го главно вечер и до сутринта е пълен. Но определено не харчи ток.

# 138
Влагоабсорбаторите гълтат яко ток и търся някакъв по-бюджетен вариант...

Ето нещо подобно-
https://www.google.com/search?q=влагоуловители&tbm=isch& … PsqM   

Бях взела на промоция три кутии от Бриколаж. Има на най- различни марки, представлява пластмасова кутия вътре с някакви топчета, изсмуква влагата и се пълни с вода. Като се напълни хвърляш кутията и се слага нова. Не са скъпи. За прозореца е идеално да не мухлясва.

# 139
  • София
ками, а засичала ли си горе-долу какво харчи като ток ?
Така ми се струва...
Освен това, при нас токът е промишлен, т.е. почти два пъти по-скъп. Expressionless
Взехме един влагоабсорбатор назаем с идеята да проследим какво харчи, но не го направихме, защото много шуми и ММ не може да спи... Пълни се за около 12 ч. и то през лятото, не ми се мисли какво ще е зимата...
изгубен, мерси. Ще пробвам. То сигурно върши работа само за мястото, където е поставено, ама пак е нещо...

# 140
  • Варна
По характеристика го дават 320 w или 0,32 kw предполагам за час. Резервоара събира 6 литра и при мен го пълни за 8 часа средно. Сутрин го спирам и вечер го пускам. Марката е TWE, преди купувах от тези с таблетките, но те не вършат такава работа, а и цената ми идва много за постоянно ползване. Купен е преди поне 4-5 години и нямам оплакване. Но зависи и колко влага има при вас. При нас есента и пролетта е много влажно и без уреда на целия първи етаж избива мухъл.   Спалнята ми е на първия етаж и беба ще спи тук, така че влагоабсорбатора смятам да работи вечер в коридора на отворени врати.

# 141
  • София
ками, а всички ли са така шумни ?
На мен не ми пречи, но ММ мрънка, че не може да спи.
На нас ни дадоха някакъв полски, марка Desa, казаха че бил хубав.
Пише 490W.
Със сигурност няма да има сравнение с таблетките като ефект.
Чудя се какво да правя, голям проблем е тази влага... И при нас е яко мухъл, чак мазилката се люпи и пада... А стените на места са влажни като ги пипнеш.

Последна редакция: пн, 28 сеп 2020, 13:04 от rave

# 142
  • Варна
Ами малко е шумен да, но не повече от климатик.  Ние нямаме проблеми с това.  Отидете в магазина и помолете да ви го пуснат в някоя тиха стая. Моя е 46 dB.

# 143
Здравейте мами 😊
Пиша ви защото нещо съм се притеснила..
Вече съм в края на седми месец и от 1 седмица ме е обвзело голям страх че няма да се справя с отглеждането на бебка.. постоянно се обвинявам че все още не съм направила списъка с пазаруването за бебето
Вече купихме най важните неща останаха само дрехите..но от една седмица дори нямам желание да излизам...
Кажете ми това нормално ли е според вас..възможно ли е да е от хормоните които бушува като луди да се чувствам така
Или съм изпаднала в някоя предродилна депресия..

# 144
Здравейте мами 😊
Вече съм в края на седми месец и от 1 седмица ме е обвзело голям страх че няма да се справя с отглеждането на бебка.. постоянно се обвинявам че все още не съм направила списъка с пазаруването за бебето
Вече купихме най важните неща останаха само дрехите..но от една седмица дори нямам желание да излизам...
Кажете ми това нормално ли е според вас..възможно ли е да е от хормоните които бушува като луди да се чувствам така

Еййй, Zendaya, я по-позитивно, момиче Simple Smile..какви са тези мисли. За твое спокойствие ще кажа, че ние още сме в ремонт дори, и големите "покупки" не са още покупки, но все си казвам има време...сега най-важно е позитивната нагласа, че всичко ще е наред, а това със справянето с отглеждането на бебка просто е 100% сигурно. Няма да остане необлечена госпожицата, пазаруването на дрехите може да ти отнеме само няколко часа дори, а грижите към бебето просто те обземат след това и няма как да не се справяш. По-важно е да си спокойна и щастлива от факта, че остават само 2 месеца, докато си я гушнеш. Намери си някакво любимо занимание да се разведриш...излез с приятелки, гледай романтично филмче, чети интересна книга Flowers Hibiscus

# 145
  • Sofia
Аз мисля да взема неща за бебето без да излизам 🥰 В некст има страхотни неща и последното го обличах само с дрехи от там. Също нямам желание да излизам, изморявам се. Добре, че мъжът ми си работи от вкъщи и понякога следобяд като приспя малкия и мога да изляза. Сега взехме цяло обзавеждане от икеа и ще правим петата спалня, в която мисля да се местя с бебчо през нощта. Гледам да върша работа вкъщи и от вкъщи, никъде не ми се ходи и пътува.
Иначе съм 31 седмица, не остана Simple Smile

# 146
Здравейте мами 😊

Еййй, Zendaya, я по-позитивно, момиче Simple Smile..какви са тези мисли. За твое спокойствие ще кажа, че ние още сме в ремонт дори, и големите "покупки" не са още покупки, но все си казвам има време...сега най-важно е позитивната нагласа, че всичко ще е наред, а това със справянето с отглеждането на бебка просто е 100% сигурно. Няма да остане необлечена госпожицата, пазаруването на дрехите може да ти отнеме само няколко часа дори, а грижите към бебето просто те обземат след това и няма как да не се справяш. По-важно е да си спокойна и щастлива от факта, че остават само 2 месеца, докато си я гушнеш. Намери си някакво любимо занимание да се разведриш...излез с приятелки, гледай романтично филмче, чети интересна книга Flowers Hibiscus
Леле страхотна си много ти благодаря за позитивния коментар 🥰🥰🥰
Понеже ми е първа бременност и съм на 24год + това че аз по принцип съм си голяма паника 😅😅😅и може би това влошава нещата..
Просто понякога си мисля че съм единствената на която не и се излиза и среща с приятелки.. и това нещо аз го възприемат като нещо много лошо.. но може би е нормално и не е само при мен..

Благодаря ти отново от сърце позитивно момиче 🥰🥰🥰

# 147
Zendaya не се притеснявай,ако това ще те успокои и ние още не сме готови,стигнали сме до кривата круша.Нито кошара сме купили,нито ремонта на хола сме почнали,банята е до половина,ние пък имаме само дрешки.Нормално е да се чувстваш така,ако ти е първа бременност още повече.С първата ми бременност и аз бях така "Ще се справя ли,ще мога ли..",но след като я взех на ръце вече знаех какво точно да правя.Нарича се майчински инстинкт,дори и животните го имат.Тъй,че ще се справиш сигурна съм.!!
И да не са на хубаво и ново бебоците,ако не смогнем с подреждане и ремонти ,това няма да им пука въобще.На тях само ЛЮБОВТА ни им е нужна..А ТОВА ГО ИМАМЕ ВСИЧКИ ТУК..!! ❤️❤️❤️❤️

Последна редакция: пн, 28 сеп 2020, 15:13 от Хюлия

# 148
Zendaya - ние сме до частта с избрала съм цветове за детската и имам една купена картина от алиекспрес за стаята... Роднините са в потрес какво е това наше спокойствие - а моето наистина е спокойствие (чудех се, ако не търпя всичко и всички и без да съм бременна какво ли ще е сега - е няма такова канско спокойствие), а ММ е на вълна суеверност Sweat SmileSweat SmileSweat Smile

# 149
Zendaya, може би ако вземеш да направиш един шопинг ще ти се оправи настроението. Вчера награбих каквото ми хареса в Пепко и втори ден им се радвам като на малко дете на тез меки сладки дрешки.
Излез с приятелки, ако нямаш и сама се разведри в последните слънчеви дни.
После ще се мобилизираш и ще се справяш както са ти писали ще се прояви майчинския инстинкт, оставяш се по течението и нещата се случват. И аз родих на 23 и не знаех какво да правя, но се научаваш.
Днес бях на кафе с колеги и после влезнах в Манията да прегледам случайно за някоя ,,находка,,
Взех за 4 лв нощничка да имам за кърменето, то е по- скоро халат, но ми хареса. Тъкмо го попарих и изпрах. Чисто новичко. ММ не го хареса че било розово, трябвало да е синя нощница за момче,хахах. Ама аз ще я нося.

След малко като си почина от разходката ще ви снимам и количката , че е опакована и под леглото на части.
Щерката днес ни притесни. Три пъти звъня че я боли корем, и е с разстройство, след всеки час се чудеше дали да идем да я вземем,накрая каза че и е минало. Правили тест по ИТ( Информационни технологии) помолила е госпожата да я пусне до тоалетна, а тя не я пуснала ,явно е помислила че иска да преписва, Нашта направила набързо теста и го предала, та да отиде до тоалетна, че вече не издържала, и сега има тройка. Това на нищо не прилича да питаш може ли до тоалетна, ами ако се беше изпуснала и се засрами пред всички в новия клас. Три пъти е ходила рядко.....
Сега ще взема смекта да пие освен. Нейния корем от най- малкото се разстройва, а вчера яде руска салата.....

Общи условия

Активация на акаунт