Белег след операция

• 543
  • 15
  •   2
Отговори
Здравейте!
Преди два месеца ми премахнаха спукана киста на гърдата. Хистологията е добра, зарастването също.
Безпокои ме големият разрез , имах 6 шева и белегът е релефен. При повече движения ме наболява.
Какво бихте ме посъветвали за намаляване и изглаждане на белега?

# 1
Цикатридина. Белегът ще се свие и ще стане гладък, но иска време - месеци.

# 2
  • There I was on a July morning
Контрактубекс.

# 3
  • София
Kelo- Cote. Не е евтин, но си струва, щом има и релеф.
Конрактубекс на мен не ми свърши работа.

# 4
Контратубекс (кагато ти кажат че може ) и цикатридина. Нормално да е релефен ако е пресен. Зависи и с какъв "бод" са шили .

# 5
  • SF
Цикатридина в каква консистенция - гел, крем, спрей?

# 6
  • над кукувичето гнездо
Cica-care

# 7
  • София
Цикатридина не е подходяща за изпъкнали белези. И аз си бях приготвила една, че също съм след шевове, но докторът каза, че не става за това. Изписа ми Scarex gel, който е точно за след такива шевове подходящ.

Дали обаче ще подейства 2 месеца след това не мога да кажа. На мен ми го изписаха още от същия ден на свалянето на конците и така за следващите поне 3 месеца, най-добре 4.

# 8

Лекарят ми каза веднага след сваляне на конците може да мажа с Dermatix, след 20 дни Контрактубекс, но да нямам големи очаквания от нищо.

# 9
Миналата година минах през 2 коремни операции, една лапароскопска и една отворена. От падането на коричките съм на Дерматикс, наистина действа добре, но за съжаление на 2 места на големия белег ми се получава келоид.
Аз почнах да ходя на лазер за белезите, защото при мен положението е трагично, още от първата процедура има ефект, но не сме пипали келоида. За него докторката ми каза да продължавам да мажа с Дерматикс или Келокод, но че има и опция, ако не се повлияе да ми сложат инжекции с кортизон.
Тъй че пробвай с някой от силиконовите гелове като Дерматикс или Келокод, ако няма резултат - направо на дерматолог, за да види какво може да се направи.
Не си закъсняла чак толкова много със започването на мазане, но бъди много стриктна оттук насетне.

# 10
Sikatris силиконови пластири, взех ги от аптеки Ремедиум. Пробвах и кремове за мазане на различни марки, но пластирите определено за мен бяха по-ефективни, лепят се и ги оставяш да си действат върху белега. Разлика забелязах след около седмица активно използване. Успех с възстановяването!

# 11
Аз да се похваля, че с Дерматикс успях да стопирам формирането на келоид и белегът ми си стана нормален.
За съжаление, според мен лазерите не свършиха работата, която исках, защото се получи хиперпигментация около тях 😤.
В крайна сметка - просто ще мина на варианта, за който си мислех първоначално (и хирургът ми препоръча) и просто ще си направя татуировки върху тези белези. Но още е рано, може би ще изчакам поне 6 месеца.
Но иначе - продължавам да си се мажа с Дерматикс, така или иначе ми донесоха от Турция толкова много опаковки, че просто ще си ги изхабя. 😉

# 12
  • SF
Те не вършат ли работа? Моите белези са стари. Има ли смисъл да опитвам с пластири?

# 13
За кое питаш? За пластирите или за лазерите?
Иначе - доколкото знам, белег се повлиява до около 2 години. След това вече не.

# 14
  • SF
За пластирите.
Моите са по-стари, но ги третирах как ли не първите 2 години. Имам си ги.

Общи условия

Активация на акаунт