Сполучливи имитации на маркови парфюми - 35

• 81 097
  • 754
  •   1
Отговори
# 315
  • София
Много е лоша Рефанската имитация - "MUSK & CITRUS", на Aventus Creed. ... MUSK & CITRUS на Рефан, си стои на кожата, изобщо не се помирисва на разстояние. Трябва да  си завреш носът. Няма никакво развитие ароматът, еднопростраствен е, а и не е особено приятен.

Въпрос на химия на кожата, както винаги когато става дума за парфюм. При мен е изключително траен и шлейфов, и се променя. С уточнението, че съм с топла кожа (т.е. обикновено излъчвам добре), която същевременно обаче е и суха (та не пестя, пръскам да има Wink )

# 316
...Въпрос на химия на кожата, както винаги когато става дума за парфюм. При мен е изключително траен и шлейфов, и се променя. ...
При мен също е хубав и траен.Аз съм нещо по средата откъм кожа,но този аромат ми стои цял ден в жегата и мириша на свежо и чисто с него:)

# 317
  • Пловдив
Аз да се домъкна с малко инфо за Лайт блу от The Moon и Гиза (Не, че някой приритва да разбере). Този на The moon е ок, бива, харесва ми и е по - близък до оригинала (предишния, преди реформулирането) разбира се не е същия, но е хубав. Този от Гиза пък нищо общо. И изчезва за 60 секунди. Ц. Не.
Явно в тоя живот аз достатъчно добра имитация няма да намеря.
Един въпрос.  Парфюмното масло с какво и как да го разреждам?

# 318
  • София
Парфюмното масло с какво и как да го разреждам?
Със спирт /етилов 70° от аптеката/, една част масло, две части спирт

# 319
  • София
Кое е парфюмното масло от Гиза? Тези, които са 3-6 мл в ролка от менюто при самия си аромат, или отделна категория? Че си поръчах няколко 6 мл с ролка, да знам какво да ги правя Simple Smile

# 320
Кое е парфюмното масло от Гиза? Тези, които са 3-6 мл в ролка от менюто при самия си аромат, или отделна категория? Че си поръчах няколко 6 мл с ролка, да знам какво да ги правя Simple Smile
да,тези малките с ролчето!

# 321
Аз да се домъкна с малко инфо за Лайт блу от The Moon и Гиза (Не, че някой приритва да разбере). Този на The moon е ок, бива, харесва ми и е по - близък до оригинала (предишния, преди реформулирането) разбира се не е същия, но е хубав. Този от Гиза пък нищо общо. И изчезва за 60 секунди. Ц. Не.
Явно в тоя живот аз достатъчно добра имитация няма да намеря.
Един въпрос.  Парфюмното масло с какво и как да го разреждам?

За мен доста сполучлива имитация на Лайт блу е на Рефан, според мен е много близо до оригинала. Имам го и често тествам паралелно - пръскам да едната сгъвка на лакътя - Рефан, на другата оригинал. В случая имитацията ми държи повече време. Рефан ми траен, когато пръскам по около 8 до 10 фъс сутрин преди работа, и до вечерта се усеща все още ухание. Купувам си го в съотношение 1 капка на 10 мл. парфюмна вода.
Надявам се да съм била полезна. Flowers Hibiscus

# 322
Момичета на коя фирма е най-траен и  интензивен Good Girl Carolina Herrera?  Не е нужно да е най-доближен до оригинала, но да е най-наситен.

# 323
  • София
Ако някой е пробвал Vanilla & Rose от "томфордовската" колекция на Рефан - прилича ли ви на наливния Roses Berberanza? Стори ми се супер познат, и в един момент ме осени, че май си приличат (не съм правила паралелен тест).. от друга страна пък, каква логика има да продаваш едно и също в два различни формата?

# 324
Ако някой е пробвал Vanilla & Rose от "томфордовската" колекция на Рефан - прилича ли ви на наливния Roses Berberanza? Стори ми се супер познат, и в един момент ме осени, че май си приличат (не съм правила паралелен тест).. от друга страна пък, каква логика има да продаваш едно и също в два различни формата?
Ако това е в един черни шишета миналата година пробвах два-три от тях. Този Ванилия и роза ми заприлича най-много на Роз ванилия Мансера. Сега като се замисля ще си мяза и с Берберанца. Е, ми те нещата си приличат.

# 325
Имам Обувката на Д и П,уникална трайност и наситеност на аромата.

# 326
  • София

Elitsa_z  - провокиран от вашите хубави споделяния, за което ви благодаря, предишните дни посетих удобен Рефан на Красно Село/София/ и тествах въпросната 508 Lancome Roses Berberanza.
Не познавам оригинала, така че мнението ми е чисто само за парфюма на Рефан - за мен, 508 е страхотен във всяко отношение! Усещам от стила на Мансера Рози Ванилия, но е и различен, защото при мен излизат доста ядки, даващи уникална посока на иначе добре познатия тип вкусна локумена роза. В развитието си, при мен аромата се променя и ванилията отстъпва, а розата става вощеща с подчертано сиропено-локумен нюанс,  много напомняща розата в Traversee du Bosphore L'Artisan Parfumeur. Трайност и проекция на 508 - при мен са идеални. Правя изрична застраховка, че това са само моите субективни усещания.

Иначе, да - 508 и продукта VANILLA & ROSE в черно шише фордов стил 50мл - 15лв са напълно еднакви сокове.

Ако го е изпуснала, специално препоръчвам на Elitsa_z, като фен на по-нишовите, различни и ориент парфюми, да тества Рефан 513 - би трябвало да е вариация на  Louis Vuitton Ombre Nomade. Познавам добре оригинала, който е изключително труден, 200% мъжествен и бая мъчен за мен, но Рефана е взел най-хубавото от него и ни го предлага в мека, полирана и носима версия. Различава се от оригинала, но в случая е за хубаво, поне според мен.

Последна редакция: чт, 22 окт 2020, 13:34 от Deetron

# 327
  • София
Иначе, да - 508 и продукта VANILLA & ROSE в черно шише фордов стил 50мл - 15лв са напълно еднакви сокове.

Ако го е изпуснала, специално препоръчвам на Elitsa_z, като фен на по-нишовите, различни и ориент парфюми, да тества Рефан 513 - би трябвало да е вариация на  Louis Vuitton Ombre Nomade. Познавам добре оригинала, който е изключително труден, 200% мъжествен и бая мъчен за мен, но Рефана е взел най-хубавото от него и ни го предлага в мека, полирана и носима версия. Различава се от оригинала, но в случая е за хубаво, поне според мен.

Благодаря, и на мен така ми се стори, но реших да попитам все пак Wink

Благодаря и за предложението, ще го преслушам при първа възможност. Дотук всичко, което си ми препоръчал е било попадение Simple Smile

# 328
Здравейте. Харесах си Moon sparkle като аромат. Имам го на Рефан. Искам мнение за варианта на Заг. И ако може да ми предложете и друг подобен аромат на Заг. Май сега съм на "компотена" вълна 🙂.

# 329
Момичета мисля че има разместване в номерата на Рефан. Ходих днес да търся Roza Berberanza, но по погрешка продавачката ми даде 114 - La vie est belle  intensement.
После ми даде Gucci - Bloom под номер 111. 🤔
Така и не видях розата, но на първа страница списъкът казва друго относно  номерата. А и Intesement съм го пропуснала кога са го лансирали Рефан. Не е нов, нали?

Общи условия

Активация на акаунт