Влюбване/стабилност?

• 18 604
  • 506
  •   1
Отговори
# 135
Точно пък Рози няма никакъв проблем. Нейното дете е голямо, след някоя и друга година ще отлети, тя други деца няма да ражда. Може да си поддържа колкото иска връзки и да се забавлява на макс. Може да си покани ерген при нея, може да е приятелка с привилегии, докато си обикаля екскурзийки. Жените в нейното положение са си най-добре. Те си имат всичко.
Според мен само ако си притиснат от желанието да имаш дете и липсата на биологично време за това, можеш да правиш компромиси.
Ако имаш дете или пък не искаш такова, не виждам проблем да си търсиш идеалния партньор до края на дните си или пък смисъл да правиш компромис с влюбване срещу стабилност.

# 136
Крис, не мога да се науча да ползвам мъж само като удоволствие. Но си права..Аз не търся семейство и обещания.

# 137
  • Sofia
Какво бихте предпочели:
1. Здраво семейство без лъжи, без изневери, с добри финанси и възможност за чести пътувания, навик и без силно привличане..
или
2. Тръпка, бурна връзка, много силно привличане, но изневери и несигурност в партньора...
( държа да отбележа, че говори за отношения след 30 годишна възраст, а не за тинейджърски свалки )
Кое е по-важно спокойствието или чувството да си влюбен с пеперуди в стомаха?
Нито едното не бих предпочела. От 1вото бих си тръгнала. От 2рото след изневярата също. Говоря не теоритично, а емпирично /от опит/.
Хармонията и баланса в отношенията не са формула. За всяка двойка е различно. Аз за себе си знам какво харесвам в някой, на какво държа, какво не приемам и не харесвам. Винаги се правят компромиси, важно е да не са някакви крайности.

# 138
  • Пловдив
Аз лично за съжаление не познавам хора които са финансово много добре, имат спокойствие вкъщи, имат добра работа, страшно влюбени са и не могат един без друг...

Сигурно има и такива случаи.. аз обаче не познавам такива, а смея да твърдя, че имам доста познати... на различни възрасти.

Останала съм с впечатление, че човек трябва да търси най-малкото зло..
Миналата година гледах един епизод на "Смени жената", в която имаше една двойка (май бяха от Варна или Свети Влас), където мъжът държеше хотел, а жената беше домакиня, като поне за пред камерите даваха вид на добре разбиращи се и все още поддържащи пламъчето на тръпката помежду си. Имат и две дъщери, което е най-голямото им богатство. Средства също не им липсват. Бяха се разменили с една по-пълничка жена на програмист със сходна на нейната фигура, който дори избухна в един момент; явно поради някои натрупвани през годините отрицателни мисли, водещи до лесна избухливост.
 Ето за тези две двойки ставаше дума:
https://www.btv.bg/video/shows/smeni-jenata/video/hristina-i-teo … te-si-domove.html

# 139
Аз лично за съжаление не познавам хора които са финансово много добре, имат спокойствие вкъщи, имат добра работа, страшно влюбени са и не могат един без друг...

Сигурно има и такива случаи.. аз обаче не познавам такива, а смея да твърдя, че имам доста познати... на различни възрасти.

Миналата година гледах един епизод на "Смени жената", в която имаше една двойка (май бяха от Варна или Свети Влас), където мъжът държеше хотел, а жената беше домакиня, като поне за пред камерите даваха вид на добре разбиращи се и все още поддържащи пламъчето на тръпката помежду си. Имат и две дъщери, което е най-голямото им богатство. Средства също не им липсват. Бяха се разменили с една по-пълничка жена на програмист със сходна на нейната фигура, който дори избухна в един момент; явно поради някои натрупвани през годините отрицателни мисли, водещи до лесна избухливост.
https://www.btv.bg/video/shows/smeni-jenata/video/hristina-i-teo … te-si-domove.html

И? Simple Smile

# 140
  • Пловдив
Скрит текст:

И? Simple Smile
Дадох ти нагледен пример за такива двойки, които съществуват. Simple Smile Имам и две приятелски семейства (без деца все още), в които цари хармония и се разбират чудесно от години. С едните съм живял и работил още преди годежа и сватбата им.

# 141
Че то какво има да не се разбираш преди да дойдат децата и недоспиването Simple Smile Като е за купон, всеки може Simple Smile

# 142
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Че то какво има да не се разбираш преди да дойдат децата и недоспиването Simple Smile Като е за купон, всеки може Simple Smile

Дам, първите четири месеца от както се роди детето, още ми се губят. Роди се зимата, не помня много, и после, бам ,то дойде Великден Grinning

# 143
  • Paris, France

Точно, хаха.

И не разбирам как хора, които живеят в хармония и са щастливи заедно отиват в предаването "Смени жената". На мене ми звучи като "Сравни цената".

А има ли предаване "Смени колата"?

# 144

Така е. Човек създава семейство и деца, за да му е гадно и това да е ясно от самото начало. Е, после се чудим защо мъжете се дърпат, но все се намира някой заблуден да си мисли, че има живот и след брака. Запазена марка на жените е да доказват обратното.

# 145

Мдам, и аз това много пъти съм казвал, истинският купон идва с децата, до тогава иху аху всеки може. За това и много двойки се разпадат точно след появата на детето/децата.

Така е. Човек създава семейство и деца, за да му е гадно и това да е ясно от самото начало. Е, после се чудим защо мъжете се дърпат, но все се намира някой заблуден да си мисли, че има живот и след брака. Запазена марка на жените е да доказват обратното.

Така е, но пък при тези несъздали семейство кофти моментите настъпват малко по-късно. Достатъчно примери имаме на стари моми/ергени и тук във форума, вече като попрехвърлят 50-те се почват едни депресарски истории. Един познат, вече малко над 50-те, цял живот по купоните, пътуванията и хубавите дрешки, и така нататък, женен е, но без деца. Постоянно реве, че животът му няма смисъл, че след него нищо няма да остане, да не говорим, че се държи като стара мома и все някой му е крив за нещо. С две думи, пълна скръб е този човек, дори жена му не го има за нищо. Така че като цяло хубаво няма, или е само временно Simple Smile

Като добавка, децата пък освен грижи носят и радост, дори и като пораснат, това е хубавото и може би трайното в цялата тази картинка.

# 146
Изобщо не коментирам смисъла от децата и семейството. Нито имам за цел да сравнявам семейни с несемейни, или тези с деца и без деца.
Simple Smile

# 147
Да лягаме и да мрем тия, които сме без деца. Не знаем ни радост, ни мъка, само дишаме въздуха на зарадваните и измъчени родители.

# 148
Ей точно подобни изпълнения имам предвид в предишния си коментар.

# 149
  • Пловдив
Това е точно в десятката и ще го цитирам, когато някоя съфорумка за пореден път се оплаче в някоя тема, че не разбира защо повечето мъже се дърпат от самотните майки с деца и се чуди къде е разликата спрямо нераждалите жени. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт