Аз-едно голямо НИЩО.

• 19 203
  • 329
  •   1
Отговори
# 225
То и ти имаш глава на раменете, ама си вечната жертва на жените. Не бяха дебелачки, не бяха златотърсачки, не бяха мързелачки, не бяха беднячки. Как за почти 40 години таз твоя глава не ти избра поне една жена да не ти стори зло.

# 226
  • Пловдив
Скрит текст:
То и ти имаш глава на раменете, ама си вечната жертва на жените. Не бяха дебелачки, не бяха златотърсачки, не бяха мързелачки, не бяха беднячки. Как за почти 40 години таз твоя глава не ти избра поне една жена да не ти стори зло.
Наистина ли така си преиначила в своите мисли написаното от мен? Странно, понеже даваш вид на зряла жена в някои мнения. Защо пък жертва? Имало е веселба, имало е джиджи-биджи, плюс малко късане на нерви за разкош. Кой ти ги дава безплатно? Simple Smile Заслужавало си е.

# 227
  • София
Вярно е, Жребче, много си негативен.
А лошото е, има хора във форума (то всеки е нормално да прави тая грешка, де), се фокусират на крайните мнения и започват да ги опровергават с други крайности.
И настава пълна какафония.

# 228
  • Пловдив
Скрит текст:
Вярно е, Жребче, много си негативен.
А лошото е, има хора във форума (то всеки е нормално да прави тая грешка, де), се фокусират на крайните мнения и започват да ги опровергават с други крайности.
И настава пълна какафония.
Четете това, което аз реша да пиша. И по начина, който реша да напиша. Другото е плод на вашите възприятия - къде правилни, къде изопачени. Wink

# 229
Ама разбира се, то не беше броене на марковите чанти на жената, на килограмите на жената, на снимките по социалните мрежи на жената, на парите на жената. Съвсем правилно си пишеш според собствения акъл, а цял форум те разбира грешно, няма начин ти да си човека в грешка.

# 230
  • Пловдив
Скрит текст:
Ама разбира се, то не беше броене на марковите чанти на жената, на килограмите на жената, на снимките по социалните мрежи на жената, на парите на жената. Съвсем правилно си пишеш според собствения акъл, а цял форум те разбира грешно, няма начин ти да си човека в грешка.
Изпращам ти топла прегръдка. Simple Smile Няма да те разубеждавам. В Интернет нещата са много по-различни от истинския живот. Wink

# 231
Аз пък не смятам, че парите са най-важни  в едно семейство. Даже е по-добре и двамата да работят на работа, която не изисква цялото време на човек, дори да е за малко пари. Защото аз с никакви пари не искам да заменям времето със семейството си.
И да, хубаво ми е, когато мъжът ми приготви нещо вкусно и когато си играе с малката, изобщо не бих сменила това с 18  000 или с каквито и да било пари.
Всеки има приоритети, но времето е материално, нормално е да съм изключение.

# 232
  • София
Времето е безценно, да. И е хубаво да има баланс. Но идеален свят няма. През социализма имаше много време и малко работа. Но фалира (у нас). Понякога не можеш да разрежеш професията на филийки и да кажеш, днес ще работя 1/2 ден, плащайте ми 1/2. Може само в редки случаи, само при някои професии.
Частично решение е човек да живее скромно. За да може да има свободата да не работи, или да смени с по-лека професия. Не съм привърженик на типажа, които работят на макс и харчат на макс. Хем се изтощават, хем нямат избор и са роби на избора си. Е има и типажи, които работят малко и харчат на макс ... Simple Smile

# 233
  • София
Да не работи със скромно живеене? Сигурно сега ще отвориш темата за пасивния доход и Кийосаки?

# 234
  • София
Не съм казал това. Казах да се живее скромно, и ако се наложи, да може да не работи за даден период от време. Не за цял живот.
Примерно 2-3 години по-тежка и платена работа, ако трябва и в чужбина. Да се спести за жилище. След това вече по-леко. Без да се издухва всичко.
Това за мен е за предпочитане, пред водоравно съществуване в малко градче на държавна службица, живеейки у вашите, или в апартамент от баба ти. И ни назад, ни напред.

# 235
Малко встрани сме вече от темата, но това спестяване с гърч в чужбина, Аляска, на кораб, даже обикновена бригада в хотелче в Калифорния май вече не дава такъв банкнотен урожай като едно време. Поне откак аз бях студентка, колеги ходиха и се връщаха. Да - определено бяха изкарали повече пари, отколкото биха изкарали тук на Слънчака, и да - бяха и харчили доста, но дори общото спечелено не стигаше за жилище. Общо-взето връщаха заемите, с които са излезли в чужбина, плащаха си актуалната годишна такса в университета, а от самата бригада се връщаха с куфар евтини маратонки, дънки и тениски; един беше взел мп3 плеър на Епъл, другите и това не бяха успели.

# 236
  • София
Да, аз коментирах принципа. Стандартите се изравняват малко по малко. Затова и не може да се спестява както преди. Още повече ако си на обща работа, или ако живееш в чужбина нормално, самостоятелно жилище, кола, ексурзия тук там, хобита и тн.
Мисълта ми беше, че понякога човек се налага да "играе" с възможностите. И да не се носи по течението цял живот с еднаква скорост. Не че няма и такива случаи, дори са масови. Но те по една случайност мрънкат най-много, най-често. Отдавна нямам какво да си кажа, като се събера с такива хора.

# 237
  • София
Не съм казал това. Казах да се живее скромно, и ако се наложи, да може да не работи за даден период от време. Не за цял живот.
Примерно 2-3 години по-тежка и платена работа, ако трябва и в чужбина. Да се спести за жилище. След това вече по-леко. Без да се издухва всичко.
Това за мен е за предпочитане, пред водоравно съществуване в малко градче на държавна службица, живеейки у вашите, или в апартамент от баба ти. И ни назад, ни напред.

На теория може, на практика рядко се случва. Първо, човек трябва много, ама много, ама много да се е бърнааутнал, за да тръгне да минава на по-скромен живот, обаче това случи ли се, този човек вече е в състояние на болест, а не на здраве. Второ, човек свиква с това да разполага повече, вероятно се е набълбукал и с достатъчно много кредити, за да не може да заживее скромно. Единственият начин да си позволи да мине на по-лошо заплащане е да има някакви други ползи, примерно да сменя професията и да е наясно, че се започва от по-ниско. Другият вариант е да има кой да плаща разликата в стандарта.

# 238
  • София
Нямам предвид да изкарваш 1000лв и да живееш с 200.
Имам предвид, да изкарваш 5000 и да живееш с 1500.
Говорим за съвсем различни неща и случаи, бтв. Не е трудно да се забележи.
Не ми е необходимо да съм бърнаутнал, за да спра да харча по 5к на месец. А просто малко здрав разум.

# 239
Не знам този разговор как се е завъртял, че да стигне дотук Grinning
но, Танграта, ти деца имаш ли? Защото, когато имаш да плащаш частна ясла/градина (защото детето не е прието в държавна, не за друго) , ипотека/наем, сметки, учебници, храна и нови дрехи/обувки за малките (понеже всичко им е малко) пак ще си говорим как е въпрос на малко здрав разум и колко е лесно да се спестят пари за жилище за няколко години.

Общи условия

Активация на акаунт