Юнски бебета 2021г

• 38 278
  • 722
  •   1
Отговори
# 525
Добре дошла, b.vel.!

Фолиевата киселина е добре да я почнеш максимално бързо, не е необходимо първо лекарят да е потвърдил. По-добре е да си вземеш метилираната форма, в случай, че не усвояваш стандартната. Аз взимам Неофолик мета.

Лекар, по здравна каса препоръчвам Колева в Токуда, но се чака доста.

Платено или ако имаш допълнително здравно осигуряване - Чорбова във Вита. Не се чака и е доста приятна, внимателна и обясняваща.

Нашар в Токуда също е много добър избор, особено при естествено раждане.

Успех! Flowers Four Leaf Clover

# 526
Здравейте на всички юнски мами!
Аз съм 5 с.+6 дни, с термин 22.06.2020 г. /това по приложението, което използвам/.

Може ли дамите, които са минали вече през това да съдействат със следните въпроси?
- Приемът на фолиева киселина задължителен ли е след появяването на двете чертички или трябва първо лекарят да е потвърдил приемът и?
- Тъй като все още не сме се насочили към лекар, можете ли да ме насочите към някой / за София/, или да пренасочите запитването ми към теми, в които бих могла да открия отговор?

Все още не сме посетили лекар, но ми се иска да вляза в 7-ма седмица и тогава.

Благодаря предварително на всички и лека бременност! 😍
Аз съм при Др. Трифонов в болница Доверие много съм доволна от него работи и със ЗД а фолиевата я започнах преди 3 месеца когато започнахме опитите и доктора ми каза че е добре да се започне от по рано ако е планувана бременност разбира се 🙂
и забравих аз бях на преглед на 20-ти и се видя малка точица можеш да я видиш в по старите постове и ми каза след 2 седм.отново да отида иначе и аз съм с термин 22-ри

# 527
b.vel, добре дошла! Бих те посъветвала да пуснеш една контрола на Б9, Б12, Б6 и Д. Тези витамини са много важни при бременност и ако са им ниски нивата трябва да наваксаш.
Аз започнах с добри запаси и направо не мога да повярвам как Б6 се е изпарило. Явно бебоците дърпат много от него.

# 528
Здравейте на всички юнски мами!
Аз съм 5 с.+6 дни, с термин 22.06.2020 г. /това по приложението, което използвам/.

Може ли дамите, които са минали вече през това да съдействат със следните въпроси?
- Приемът на фолиева киселина задължителен ли е след появяването на двете чертички или трябва първо лекарят да е потвърдил приемът и?
- Тъй като все още не сме се насочили към лекар, можете ли да ме насочите към някой / за София/, или да пренасочите запитването ми към теми, в които бих могла да открия отговор?

Все още не сме посетили лекар, но ми се иска да вляза в 7-ма седмица и тогава.

Благодаря предварително на всички и лека бременност! 😍

Здравей b.vel Simple Smile , честито за положителния резултат Simple Smile . Фолиевата киселина е задължително да се приема дори още с опитите за бебче Simple Smile , но и сега е в точно време да я започнеш. Фолиевата киселина не се прие само при бременност,тя е жизнено важен елемент като цяло за човешкия организъм . Дори хора с проблеми с кръвното трябва да приемат фолиева киселина... Има много инфо по темата Simple Smile .
 Относно АГ специалист , мои близки бяха се обърнали към клиника Щерев . Изключително доволни са .
 Аз не съм чакала й грам и в 5г.с цъфнах при моя лекар ,той се занимава с фетална морфология, веднага видяхме всичко- много ми беше важно да знам ,че си е на местото в матката .

# 529
Jessito*, честита двойна радост!
b.vel.,добре дошла! Фолиева са ти казали вече започвай я възможно най-скоро. За лекар много зависи какво търсиш- частно или по каса, има ли значение в кой край на града е, търсиш само лекар да те следи или избираш и такъв който изражда (ако е второто пак- частна или държавна болница)?

# 530
За фолиева киселина сме закупили неафолик мета, като днес приех първо хапче.
Относно болницата, препоръчително е да е по ЗК, като идеята е да започнем с лекар, с когото и да завършим процеса на бременността и раждането /живи и здрави/. Като цяло имам доста въпросителни и към момента не смея още много да се радвам, докато не видим, че всичко е наред.
Благодаря за бързите отговори! Прегръдки на всички! 🤰

# 531
Добро утро,момичета. Абе имате ли проблем със съня? Аз се будя по 7171 на вечер и към 5 часа вече съм се събудила окончателно.

# 532
  • Германия
Добро утро,момичета. Абе имате ли проблем със съня? Аз се будя по 7171 на вечер и към 5 часа вече съм се събудила окончателно.
Да 🥴 Будя се още в 12, после в 2, в 3:30 и в 5 вече се местя в хола пред ТВ. Аз имам проблеми с пишкането и постоянно съм в тоалетна... Не помня от кога не съм спала една цяла нощ 😟 А с времето ще става по-зле.
Днес и от мислене за прегледа, сън не ме хваща, кога ще стане 12 часа 😬

# 533
В коя седмица си? Непременно да пишеш след прегледа. 

Да 🥴 Будя се още в 12, после в 2, в 3:30 и в 5 вече се местя в хола пред ТВ. Аз имам проблеми с пишкането и постоянно съм в тоалетна... Не помня от кога не съм спала една цяла нощ 😟 А с времето ще става по-зле.
Днес и от мислене за прегледа, сън не ме хваща, кога ще стане 12 часа 😬

# 534
Добро утро момичета!
И аз съм от кукумявките.
Лягам към 23:30-00:00 ,ставам минимум по два пъти на вечер да пишка или да си озаптят гаденето и в 05:30-06:00 съм ококорена.
Следобеден сън не ме хваща,чувствам се много изтощена.
Предните две бременности не бях така,този път май ще е тегло!Дано да е за добро,всичко ще изтърпя!
След малко ще ходя да си запиша час за преглед за четвъртък или петък.Нямам търпение да видя точицата 💞💞💞

# 535
Здравейте момичета,
Снощи получих зацапване кафеникаво и днес също имам малко.
Обадих се на лекарката и тя каза да се наблюдавам днес ако стане по силно да отида при нея.
Много съм притеснена Sad Сега видях, че имам съвсем малко капки пак и незнам какво да правя

# 536
  • Замък сред облаците
Здравейте момичета,
Обадих се на лекарката и тя каза да се наблюдавам днес ако стане по силно да отида при нея.
Много съм притеснена Sad Сега видях, че имам съвсем малко капки пак и незнам какво да правя

Привет, и на мен вече ми се случва 2-3 пъти, изчезва за 12-24 часа, без да се усилва, обикновено няма по бельото, а само след избърсване след тоалетна.
Сред възможните причини за появата на зацапването са раздразнение на шийката (след секс, след вагинален ултразвук), доброкачествен полип, недостиг на прогестерон (тогава обикновено е по-продължително зацапването и може да се усилва), преумора, вдигане на тежко и др. Ако се усили или стане яркочервено, причините могат да са по-сериозни, така че е необходима консултация с лекар. Почивай повече, вдигни си краката ако можеш и се наблюдавай. Пий и повече течности.

# 537
Здравейте момичета,

Привет, и на мен вече ми се случва 2-3 пъти, изчезва за 12-24 часа, без да се усилва, обикновено няма по бельото, а само след избърсване след тоалетна.
Сред възможните причини за появата на зацапването са раздразнение на шийката (след секс, след вагинален ултразвук), доброкачествен полип, недостиг на прогестерон (тогава обикновено е по-продължително зацапването и може да се усилва), преумора, вдигане на тежко и др. Ако се усили или стане яркочервено, причините могат да са по-сериозни, така че е необходима консултация с лекар. Почивай повече, вдигни си краката ако можеш и се наблюдавай. Пий и повече течности.

Благодаря за съвета, ще се постарая да не мисля и да си почивам повече..А ти в коя седмица си?

# 538
  • Замък сред облаците
Трудно ми е да ти отговоря. Grinning Според ПРМ 8+5, според датата на овулация (засичах с тестове) 7+6, а според показанията на първия ултразвук, днес трябва да съм 7+0. Тъй като съм с дълъг цикъл, но съм сигурна и кога го заченахме, се осланям на ехографа и чакам следващия ултразвук, за да видим какво ще покаже.

# 539
  • Prades-le-Lez
Здравейте,
и аз не съм сигурна в коя седмица съм, утре съм на дългоочаквания преглед и ще знам. Аз си лягам в 20ч30 след бебчето, въртя се и посещавам тоалетната много кратно до 22ч, после се започват странни сънища и кошмари с буденки и нови посещения, от 5ч до 6ч се мъча да придремна още и в 6ч и нещо и бебето започва да бърбори и играе, та към седем вече се дундуркаме и храним Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт