Юнски бебета 2021г

• 38 405
  • 722
  •   1
Отговори
# 420
За храненето хем не ми се яде нищо хем ям всякакви боклуци само и само да спре да ми се гади,но след това като че ли ми се гади два пъти повече.При мен този път е ужасно,започва от сутринта и продължава докато си легна.

Днес мина първият преглед,имаме си едно бебе с тупкащо сърце,отговарящо си на седмицата.Единственото нещо което ме постресна е,че ми казаха,че имам голяма киста на десния яйчник,но ми каза,че не представлявала опасност за бебето?

# 421
Много се радвам, като чета за прегледите ви Heartbeat и си представям какво ще ми кажат на първия преглед след една седмица. Имам час на 31ви - хелоуински Smile

Относно упражненията за бременни; през първата ми бременност редувах йога, кардио, плуване. Към края на бременността нямах много сили за кардио вече Stuck Out Tongue и останах само на плуване и леки разходки. Плуването, към края на бремеността, беше силно казано плуване...беше по-скоро плаване над водата Simple Smile
Следвах предимно клипчетата на Denise Austin за кардио;
https://www.youtube.com/watch?v=pH6IrhTjdR0

# 422
По отношение на храните, аз бих добавила и ананас. Предизвиквал контракции. Обаче много ми се ядат моцарела, чедър... Чудя се ако ги добавя към някаква запеканка дали няма да е ок?
Мен много ме мързи, то по принцип ми е така, ама сега не се трае 😊 И ми се спи, обаче трудно ми се получава с 4-годишния.
За нова година също сигурно ще сме се вкъщи.
Аз си чакам следващия преглед да видим как са нещата. Сега съм на ударна доза утрогестан и яко ми се вие свят от него, все едно очите ми гледат в различни посоки 😊
Това фракси ме побърква. След всяко слагане ми стават буци, които сърбят с дни. Все още дупча корема, но помня миналия път слагах и в бедрата. Този сърбеж ли е всъщност алергията? Аз трудно го намирам, все го няма в аптеките и обикалям града, докато открия.

# 423
JD_, защо не пробваш с клексан? При мен от фраксито ставаха буци и синините минаваха страшно трудно. Имах много сърбеж и ставаше червено много и за дълго след инжекцията. Това мина 3 месеца след раждането.
Сега с клексан като ги бия понякога почервенява леко но минава бързо. Нямам сърбеж или подуване.

Последна редакция: сб, 24 окт 2020, 11:06 от Jessito*

# 424
  • Prades-le-Lez
purplesky да и плуването е страхотно за бременни! Понеже ми е студено, забравих за него Laughing

JD и мен мноооогооо ме мързи, ама с 6месечния никой не ме и пита Stuck Out Tongue Closed Eyes

За нова година ще изневерим на традицията да се прибираме в България и ще сме си вкъщи.

Прегледът ми е на 28ми и не издържам вече...

Хранене- аз съм на домати и сирене, салати, но вие ме изкушихте с тези крем супи. Знам какво ще правя утре Relaxed

# 425
По отношение на храните, аз бих добавила и ананас. Предизвиквал контракции. Обаче много ми се ядат моцарела, чедър... Чудя се ако ги добавя към някаква запеканка дали няма да е ок?
Мен много ме мързи, то по принцип ми е така, ама сега не се трае 😊 И ми се спи, обаче трудно ми се получава с 4-годишния.
Аз си чакам следващия преглед да видим как са нещата. Сега съм на ударна доза утрогестан и яко ми се вие свят от него, все едно очите ми гледат в различни посоки 😊
Това фракси ме побърква. След всяко слагане ми стават буци, които сърбят с дни. Все още дупча корема, но помня миналия път слагах и в бедрата. Този сърбеж ли е всъщност алергията? Аз трудно го намирам, все го няма в аптеките и обикалям града, докато открия.

И аз съм на утрогестан, но се чудех не е ли редно първо да изследват прогестерона преди да го изписват, при Вас изследван ли е?

# 426
Здравейте , включвам се и аз в групичката 😊 Втора бременност ми е , малкия ноември прави две годинки . Термина ми е 29/06 . Живеем в Англия и при първата ми бременност ми беше много приятно и полезно в групата на ноемврийките 2018.

сирената , по скоро меките сирена предния път избягвах , но реших да ги хапвам препечени . Бри на 80 градуса за 10минути на фурна , няма никакъв проблем .  Чедър и моцарела са позволени . Ще кача две снимки от енциклопедита ми .

Забранено за бременни се казват две клипчета които много ми помогнаха докато търсих инфо за кое не се прави и яде и защо . Ето ги :
https://youtu.be/sOsLMGpinnQ

https://youtu.be/Pmthdvv3l5o

пумпалчерадвам се да се засечем пак 😊

това са снимките  първата снимка е какво може , втората какво не може

Лека бременност на всички 🍀🍀🍀

# 427
На мен не са ми го изследвали...зачудих се и аз,но ме е страх и да го спра на своя глава.

И аз съм на утрогестан, но се чудех не е ли редно първо да изследват прогестерона преди да го изписват, при Вас изследван ли е?

# 428
И при мен не го изследваха, но се доверих да го пия, че много ме беше страх какво ще стане. Все пак първа бременност.
Момичета, вече преминах към хремата. То по-скоро е яко запушен нос. Хич не мога да дишам и разтвора с морска сол не ми действа.. Кажете ако знаете има ли някакви капки за нос подходящи за бременни? Докато отида в понеделник при личната.. направо е мъка с това дишане, а пък спане да не говорим..

# 429
Явно така си процедират навсякъде с този утрогестан.. и аз го поставям, но просто се зачудих дали не е редно да изследват..

bl00dflowerz като лежах за задържане и настинах ми казаха, че може само разтворите с морска сол за запушен нос, дано все пак има и някакъв друг вариант!

# 430
Ха, Рената, точно се чудех защо ми е толкова познат никът ти.
И аз се радвам.

Нищо не ми се яде, нищо ми няма, местим се в нова къща и събирам багаж, по цял ден мъкна кашони 😁
Снощи по едно време през нощта ми стана лошо, толкова се уплаших да не съм лепнала някакъв вирус. Докато седя и се тюхкам как да не заразя детето, се сетих, че съм бременна и ми мина. 😂

Маска не нося, взех си извинителен бадж от GP (не съм в България), защото ми е абсурдно това всичкото и до колкото мога не мисля си го причинявам.
Работата ми е свързана с обикаляне по магазините постоянно, пътувам и с обществен транспорт, не мога да изкарам часове с маска.

# 431
Здравейте, здравейте. Не бях чела от 3 дни и сега с удоволствие си наваксах. В крайна сметка какво да прави човек като става да ходи до тоалетна за 3ти път и се е понаспал? 😀 😀
JD_, за ананас и аз прочетох, че не е ОК, но чак след 1кг изяден за два дни. И това баш след инвитро процедурата. 😀😀
Иначе искам да изразя възхищението си към всички майки, но най-вече към тези с по 2+ деца. Хора, не знам каква психическа и физическа сила имате. Ние сме 3 сестри и чак преди 5-6 години (на 31 съм) започнах да си давам сметка майка ми каква жена е и какво значи да имаш три деца. Аз нямам такава смелост или съм по-голям егоист, но искам да кажа едно "Евала!" на всички, които са се решили на това. Не мога да повярвам, че има толкова много и то само в тази група. Та, с една дума - евала! ❤️ ❤️

# 432
Момичета, какво мислите са пушени каламари.... сгафих Sad хем знам, че сурови храни не се ядат, но си викам пушени са, Уж минали термична обработка и хапнах ... след това викам дай да прочета и сега ествествено не спирам да го мисля...
Дали са били приготвени на Достатъчна теМпература или не 😳😳😳 изядох не много, но пази Боже ...

# 433
Яжте каквото ви се яде. Твърде се филмирате. Преди не си ли яла пушени калмари? Стана ли ти нещо?
Аз се ръководя какво обича тялото ми и какво не. Какво иска и какво не. Статии не чета. Не ме интересуват. Неслучайно АГ при първа ЖК не ти дава списък с какво да ядеш и какво не.

# 434
За запушен нос ползвах Стеримар https://sopharmacy.bg/bg/product/000000000010003411.

И аз съм на утрогестан без предварително изследване, но доколкото знам може само да подпомогне задържането на бременността. В зависимост от големината на плода, предния път ми спряха поддръжките в 9та седмица само на база ехограф, а май се прилага максимум до 12та.

За яденето на каквото ни се яде не съм съгласна изобщо. Ако има опасна за бебето бактерия, тя се намира и в малкото количество храна. А това, че не пречи на нас, защото досега сме яли и нищо ни няма не е много смислен довод, но всеки си преценява кое му е по-важно.

Общи условия

Активация на акаунт