Юнски бебета 2021г

• 38 371
  • 722
  •   1
Отговори
# 450
Да, ще се види на ехографа, а относно кръвният тест е относително.
С предишната ми бременност беше в началото 570 (15 дни след овулация), след по-малко от 48 часа скочи на 1500, но не бяха близнаци Simple Smile

Аз се чудя дали стойностите показват здрава бременност. Според вас хубаво покачващо се ЧХГ изключва ли възможността от кухо яйце, задържан аборт или други аномалии.. ?

# 451
  • Замък сред облаците
Бета ЧХГ е хормон селретиран от плацентата, покачването му и удвояването на 48-72 часа показва, че тя се развива нормално, но това не гарантира качествен ембрион. С две думи, само ехографското следене доказва правилно развитие на бременността. Отделно генетичните тестове показват дали има генни отклонения, които е невъзможно да се хванат на 100% от ехограф.

# 452
На мен предния път за киселините ми помагаха само газирана вода и малини. Що малини изядох тогава.... Но сега е нещо страшно още в 6та седмица.

По време на първата бременност ми казаха, че ако стойностите на ЧХГ са по-високи или към горна граница, по-вероятно е ембриона да е от женски пол. При мен ЧХГ винаги беше на горни граници и беше наистина момиче. Сега направих теста в 5та седмица и втората черта излезе много бързо и супер наситена. Кръвен тест още не съм правила, та ще видим.

# 453
Здрасти!
Аз днес минах втория преглед, имаме си пулсиращо сърчице, ама повече се видя, от колко се чу (така е като бързам), но пък се успокои, че за сега всичко е наред.
Близнаци се предават по майчина линия. Ако сега бебето ви е момиче ще носи ген от бащината си рода.
Аз миналата бременност много се ограничава в храненето, то и нямах апетит де. Сега по-свободно го давам, но пак избягвам много неща.
ЧХГто единствено в началото хваща ако е биохимична и почна пада преди да се е видяло нещо на ехограф.
Бледа черта на 8-10 ден след овулация не е гаранция за високо ЧХГ. Аз миналата бременност я хванах на 8 ден с ЧХГ 25.

# 454
  • София
Кога мислите да съобщите новината на работата? Иска ми се да споделя по-скоро, но някак си се притеснявам как ще бъде прието.

# 455
Ох, момичета, малката е с кашлица от четвъртък. Вчера късно след обяд започна да ме бори гърло, вдигнах температура и ми се запуши и носа после. Друг проблем е, че синусите са ми слабо място и всяка година поне 1 път пия антибиотик заради тях.
Как пък точно сега се случи? 😭😭😭
АГ ми разреши солена вода и някакъв хомеопатичен спрей + антиалергично.
Евентуално и парацетамол.
От началото на годиата не съм боледувала, баш сега ли?
За болки в гърлото смукали ли сте нещо? Аз имам спомен сякаш за Трахизан. Ще питам Док в понеделник, но много ме боли.

# 456
Прополките са подходящи за гърло, както и лукчета. Плакнете се и с вода за уста защото убива микробите и помага. Надявам се скоро да отмине всичко.

# 457
И аз оправих гърлото за един ден с прополките. Не вярвах, че ще подействат, но почувствах облекчение още веднага.
Иначе за работата, аз смятам да кажа след като ми мине биохимичния скрининг някъде 12-13г.с
Ще са доста шокирани, че ще намалеят с още един човек, но не мога да живея за работата си цял живот Blush

# 458
Чета противоречиви неща за парацетамола и малко се притеснявам. И ибупрофена дали можеше? Ужас, нищо не помня вече. 😕

За казването - на 23.12 влизам в четвърти месец (живот и здраве). Мисля да го сюрпризирам в самото начало на януари.😅

# 459
Аз мисля да крия колкото мога. Понеделник влизам в болница, за да взема болничен,защото аз пък работя с тежки препарати и бои. Иначе това,че седя в нас не е много окей. Само глупости мисля, ама поне не дишам отрови.

Кога мислите да съобщите новината на работата? Иска ми се да споделя по-скоро, но някак си се притеснявам как ще бъде прието.

# 460
На мен при предишната ми бременност ми казаха, че единственото позволено болкоуспокояващо е парацетамола и само него пиех. Това беше предписанието на турските лекари, правихме инвитрото в Истанбул.

# 461
  • София
За гърло на мен ми помага сок от лимон - изтисквам го и добавям малко вода и го изпивам.
Иначе мисля, че могат да се пият и хомеопатични от типа на инфлуцид, но след консултация с лекар.
Пожелавам ти бързо да се оправиш!

Ох, момичета, малката е с кашлица от четвъртък. Вчера късно след обяд започна да ме бори гърло, вдигнах температура и ми се запуши и носа после. Друг проблем е, че синусите са ми слабо място и всяка година поне 1 път пия антибиотик заради тях.
Как пък точно сега се случи? 😭😭😭
АГ ми разреши солена вода и някакъв хомеопатичен спрей + антиалергично.
Евентуално и парацетамол.
От началото на годиата не съм боледувала, баш сега ли?
За болки в гърлото смукали ли сте нещо? Аз имам спомен сякаш за Трахизан. Ще питам Док в понеделник, но много ме боли.

# 462
Аз днес говорих с док и от другия преглед (стига всичко да е наред) излизам болничен. Идната седмица и средата на по-следващата съм отпуска, ще се върна за няколко дни и ще трябва да кажа.

# 463
bl00dflowerz Аз мисля да кажа в работата малко преди коледа и се надявам да го приемат добре. От една страна знам, че ще им е трудно и няма да е лесно да намерят заместник..от друга страна и аз мисля като теб - животът не е само работа.

За болки в гърлото с малката винаги правим гаргара със солена вода - аз отделно правя гаргара и с разредена водка. Странно е ,но загрява гърлото и убива бактериите. Ползваме тантум верде и хималая бонбони за гърло, много чайчета с лимон мед и джинфжифил, фрешове, топла и лека люта супа заграва гърлото и намалява болката.

# 464
Здравейте на всички мамчета  , радвам се да се включа в групата с термин юни 2021 Simple Smile . Желая на всички леко протичане на бременността. За мен е за втори път,но гаденето , световъртежът и главоболието не ми се разминаха Simple Smile . Явно така си ги карам нещата аз Simple Smile .

Общи условия

Активация на акаунт