Невъзможно за него..

• 15 296
  • 314
  •   1
Отговори
# 150
  • София
Абсурт, не винаги е приятно да те занимават с неща, които те смятат за важни и ти щеш не щеш, трябва да помагаш. На мен поне не ми е било приятно. Градини, животни и ти излизат с довода, че го правят за вас. Ама не питат ти искаш ли го и в повечето случаи дори не се съобразяват с твоите планове, длъжен си и това е. Няма да забравя как веднъж свекърите решиха да колят прасе точно на нова година, на 31.12. ММ тогава застана на моя страна, чак не повярвах. Ами колиха си го и си го оправяха сами, след като не се съобразиха, че имаме планове. Точно това дразни, а не че ще помогнеш.
Така е, разбира се, но и твоя пост потвърждава написаното от мен- момичетата стават безпризорни и сираци, щом навършат пълнолетие.
Според писанията на съфорумките.
Женските мами не осигуряват етажи, не колят прасета, не се виждат с дъщерите си, независимо дали са на 10 минути или на 10 000 километра.
Не се чуват по скайп и вайбър.
Няма ги в живота им, което, явно е някаква гордост- я, колко сме самостоятелни и печени, и не сме Муни, и на нас майките ни не ни се пречкат.
За мен, такова скъсване на отношенията, е тъжно.

# 151
Не съм съгласна, просто повечето простотии ги правят свекървите, знаеш колко е дълга темата за свекървите, нали?!

# 152
Виж сега, ние сме били винаги сами и ни е било много трудно. Да, успяхме и никой не ни се е бъркал, но с цената на много нерви и разбито здраве и много години труд. Така че: радвай се че има къде да живеете, това все пак е вариант и е основа. Не е задължително да останете там завинаги. Опитай, няма да загубиш. Разстоянието 10км е съвсем приемливо! Сравнявам нашето положение с положението на брата на моят мъж: той живее на самостоятелен етаж от къща при родителите си (със семейството си). Добре е, не е нито изнервен, нито изтормозен, нито се опасява че може да не си изплати ипотеката, нито има разходи!Има големи предимства.

# 153
  • Valencia-estadio de Mestalla, Barcelona-estadio de Camp Nou
Авторката сама не знае какво иска. Хем мъж да е, но като кукла на конци. Не иска да живее в 120 кв. на село на отделен етаж, но иска да се свива в 70 кв. с техните в града.  Съветвам я да остави момчето да си намери друга, да си лекува нервите и, или да си потърси някой мъж като за нея! Това момче не е за нея.

# 154
Авторката иска нормален мъж, с който евентуално да си купят общо жилище и да си живеят двамата. Понеже очевидно няма как да стане, предпочита да е при нейните родители, отколкото при неговите.
Не мисля, че иска чак невъзможни неща, предвид факта, че хора по целия свят успяват все пак, макар и с много лишения да си закупят жилище и да живеят нормално.
Младежът си има къща и е научен да я поддържа. Според мен влага толкова пари в неговата си къща, колкото би вложил и в апартамент. Но неговото възпитание е такова, той просто няма да се промени. Добре, зле, той така го разбира живота и авторката колкото и теми да пуска, нищо няма да се промени. Или отива при него или си карат кокто до сега или се разделят.

# 155
  • София
Авторката иска нормален мъж, с който евентуално да си купят общо жилище и да си живеят двамата. Понеже очевидно няма как да стане, предпочита да е при нейните родители, отколкото при неговите.
Не мисля, че иска чак невъзможни неща, предвид факта, че хора по целия свят успяват все пак, макар и с много лишения да си закупят жилище и да живеят нормално.
Младежът си има къща и е научен да я поддържа. Според мен влага толкова пари в неговата си къща, колкото би вложил и в апартамент. Но неговото възпитание е такова, той просто няма да се промени. Добре, зле, той така го разбира живота и авторката колкото и теми да пуска, нищо няма да се промени. Или отива при него или си карат кокто до сега или се разделят.

Авторката иска нормален мъж, но тя самата, не се вмества в това определение като  "нормална жена".
Момчето има собствен етаж, в чието поддържане влага средства.
Момчето има добри доходи.
Тя- живее в двустайната панелка с родителите си, наричайки имота свой, защото щяла да го наследи някога.
Тя- ниски доходи, които няма да й позволят да бъде поне донякъде равностоен кредитоискател.

По въпроса за лишенията- за какъв дявол един човек, имащ голямо и самостоятелно, и ремонтирано, и обзаведено жилище в район, който му харесва, ще тръгне да тегли ипотечен кредит, за да си купи в съсобственост кимизарник в града, в който не иска да живее?
Любов, любов, ама глупостта не е любов, си е глупост, откъдето и да го погледнеш.
Защо момата, като го обича, не иска дори да пробва да се събуе и да влезе в жилището му?

# 156
  • Paris, France
АбсурТ, права си, но тя не е писала, че живее в двустайна панелка. Панелките по малките градчета са рядкост, а и там жилищата са големи.

За всичко останало си права.

# 157
Как ще са рядкост, във всеки град има поне един квартал блокове, често се казва Младост, строен за приходящите от селата работници, наети по производствените предприятия.
Ама ако имаш предвид, че не е панел, а ЕПК ли, как беше другата технология за такива квартали - да, може да не е панелка.

# 158
  • София
АбсурТ, права си, но тя не е писала, че живее в двустайна панелка. Панелките по малките градчета са рядкост, а и там жилищата са големи.

За всичко останало си права.

В малките градчета има по един комплекс с панелки.
А, панелките са ДК1 и ДК2- с външни и с лоджия балкони.

Аз писах, че живее в двустайна панелка, а тя не опроверга.
Ако жилището беше от другите- тухлените и големи, каквито има много в провинцията, тя щеше да го отбележи.

# 159
Авторката иска нормален мъж, но тя самата, не се вмества в това определение като  "нормална жена".
Момчето има собствен етаж, в чието поддържане влага средства.
Момчето има добри доходи.
Тя- живее в двустайната панелка с родителите си, наричайки имота свой, защото щяла да го наследи някога.
Тя- ниски доходи, които няма да й позволят да бъде поне донякъде равностоен кредитоискател.

По въпроса за лишенията- за какъв дявол един човек, имащ голямо и самостоятелно, и ремонтирано, и обзаведено жилище в район, който му харесва, ще тръгне да тегли ипотечен кредит, за да си купи в съсобственост кимизарник в града, в който не иска да живее?
Любов, любов, ама глупостта не е любов, си е глупост, откъдето и да го погледнеш.
Защо момата, като го обича, не иска дори да пробва да се събуе и да влезе в жилището му?
Съгласен съм донякъде, но всичко е относително.
Ще тегли, ако не иска да живее сам, ако държи да живее с човека отсреща, с който смята да се "задомява".
Ще тегли, ако единият не иска да живее в нито един от двата имота, ако приемем, че и мъжът има, и жената.
Ще тегли, ако иска детето му един ден да учи в що годе, или поне в някое от "добрите" училища в БГ.
"Готовите" имоти така и така си седят. Тъкмо ще са "надградили".
А, че вече се разминават житейски и по желания за начин на живот и къде, си е вече до хора.
На който нещо не му изнася, и го мързи, и не иска да прави компромиси, освобождава от присъствие "неставащия", и търси друг клон, или клонка.

# 160
Привет и от меннн ,живея в тристаен и е панелка да . Simple Smile
Мисля,че бях написала по- горе,че ще пробвам да живея у тях.
Тук просто споделих и реших да се допитам до вас,толкова ли е зле да се живее с родителите на някого.Това е ,няма нужда някои да се заяждат ..И чак стигнаха до здр ми проблеми Simple Smile

# 161
  • Paris, France
Че те панелите са по-големи от тухлените.

ДК1, ДК2 не знам какво е. Външни, ло(в)джия балкони. За мене са си балкон като балкон. В България и без това ги правят на кухни. Или май само вътрешните можеше да се направят като кухня?????

"Готовите" имоти така и така си седят. Тъкмо ще са "надградили".

Надградили, хахахаха.

Представям си как един ден авторката и мъжа се прибират в надграденото, защото синът им е забил гадже, което не иска да иде на село, ама синът и той не иска, защото не е свикнал на село.

Привет и от меннн ,живея в тристаен и е панелка да . Simple Smile
Мисля,че бях написала по- горе,че ще пробвам да живея у тях.
Тук просто споделих и реших да се допитам до вас,толкова ли е зле да се живее с родителите на някого.Това е ,няма нужда някои да се заяждат ..И чак стигнаха до здр ми проблеми Simple Smile

Вече ти писахме, че ако не пробваш няма как да узнаеш зле ли е или е добре. А малко спорт и вкусна храна ще ти помогнат да не те е страх и да гледаш уверена в бъдещето.

10 километра са, не 3000.

За истински мъж като млада през огън минавах! И през Ламанша съм минавала за един уикенд, а ти не щеш на 15 мин с кола да идеш.

Хайде, стягай багажа и хуквай..... че трябва да се правят каците с туршия и зеле, дърва да се цепят, прасе да се коли. 🤩

# 162
Много хора живеят по тази схема, не е задължително да бъде някакъв ад, нужно е обаче същите хора да са достатъчно разбрани за тази цел. Отделния етаж си е самостоятелна единица, но най-важното в случая е, че за да я има тази къща, някой (родители, баби, дядовци) се е напънал здраво през живота си да я построи. Може към настоящия момент да не е най-доброто решение 2-3 етажна къща, но при такава наличност и споменатия отделен етаж да тръгнеш да теглиш кредити и да се окопаваш до пенсия за някоя кутийка из градО, не ми се вижда най-доброто решение.
Нека опитат, предвид характера на авторката обаче малко ме съмнява да е безоблачно това съжителство, но все пак не се знае.

# 163
Аз смятам, че поантата е: ако мъжът е влюбен, прави това което жената иска, дори и да е глупаво и неразумно. Ако не е влюбен, прави това, което е практично.
Авторката иска мъжът да е влюбен, а той не е.
Вече как ще живеят си е тяхна работа, не на форума.

# 164
Невена, това беше един от най-смешните ти постове, които някога съм чел, залях се, още ме държи (не ерекцията). Mr. Green SmileSweat Smile
Не се и съмнявам, че би преминала Ламанша. Дори би го преплувала сигурно. Swimmer
Вече такива отношения са на изчезване.
Един Ковид щеше да е най-малкият проблем и пречка. Sunglasses
Хахах, така, де, надградили с още едно имотче, тяхно си, другото под наем, докато "чака" чадото да порасне и да има терен за мадами, или обратно, все пак мама и тате и те си искат личното пространство. Smiley

Christina, болшинството от съвременните отношения не са по някаква кой знае каква любов.
И ти си пример затова.
Аз, ако съм влюбен, и тя ще е влюбена. Wink

"Не смела", успех в "съвместното" съжителство.
Бая "съвместно" ще е.

Последна редакция: ср, 30 сеп 2020, 17:11 от FragranceFanatic

Общи условия

Активация на акаунт