Гъбички! Писна ми...почвам да се лекувам сама - 13

• 92 093
  • 997
  •   2
Отговори
# 150
Здравейте,имам голям проблем.Имам уроинфекция ще пия ципрофлоксацин ,имам и пробиотик,обаче имам и гъбички,който уж лекувах миналият месец ,но безуспешно 😭😭отделно ми откриха,в яйчника отзад някаква вода ,казаха че.евенуално е от възпалението.Какво да взема освен пробиотика Sad нещо за отдолу 😢😢А уроинфекцията толкова боли ,дори незнам как съм я получила.И имам темп.също, казаха ,че трябва стерилна урина да дам да се види антибиограма и евентуално каква е бактерията.Но това всички ще стане много по късно.Стерилната е 3 дена.За това ми дадоха ципрофлоксацина.Моля ,ако знаете дайте ми съвети 😟
[/quote
Аг-то не ви ли взе секрет за мб, най-добре да питате него. Когато рецидивират гъбички, може да се прави превантирен курс с антимикотици. Иначе може външно да се ползва тетра или тантум роза. Отделно, щом има и температура, мисля, че трябва да се консултирате с уролог и да ви види на ехограф. За възпаление, темп и болка принципно може ибупрофен, но все пак след консултация със специалист.

# 151
Здравейте. Този месец лекувах два пъти гъбички, първо с Клотримазол 6 дни  + 2 таблетки Флуконазол. След 3 дни ми изписаха Гино певарил 6 дни + 3 таблетки 1-3-5 Флуконазол, защото продължих да имам симптоми. След това трябваше да се лекувам с Доксициклин 14дни като исках да взема превантивни мерки, защото току-що се бях излекувала. Реших да слагам Макмирор същевременно с антибиотика, обаче успях да се лекувам с него само 3 дни, защото получих неприятно парене. Продължих с вагинален пробиотик 6 дни и Микомакс 1-7-15, като днес беше последната таблетка. Проблемът е, че от два дни усещам пак дискомфорт. Имам останали 9 таблетки от Макмирор комплекс. Да започна ли с тях лечение? Докато използвах вагиналните пробиотици нямах никакви оплаквания. На опътване пише 6 дни подред, после 1 седмично и това спазих.

# 152
Здравейте. Този месец лекувах два пъти гъбички, първо с Клотримазол 6 дни  + 2 таблетки Флуконазол. След 3 дни ми изписаха Гино певарил 6 дни + 3 таблетки 1-3-5 Флуконазол, защото продължих да имам симптоми. След това трябваше да се лекувам с Доксициклин 14дни като исках да взема превантивни мерки, защото току-що се бях излекувала. Реших да слагам Макмирор същевременно с антибиотика, обаче успях да се лекувам с него само 3 дни, защото получих неприятно парене. Продължих с вагинален пробиотик 6 дни и Микомакс 1-7-15, като днес беше последната таблетка. Проблемът е, че от два дни усещам пак дискомфорт. Имам останали 9 таблетки от Макмирор комплекс. Да започна ли с тях лечение? Докато използвах вагиналните пробиотици нямах никакви оплаквания. На опътване пише 6 дни подред, после 1 седмично и това спазих.

Здравейте, може да сте получили дисбактериоза от толкова много лекарства и да не са гъбички. Може да продължите с вагиналните пробиотици. Ако имате още дискомфорт след тях, посетете лекар.

# 153
Здравейте, момичета! Нуждая се от съвет! Важно ми е мнението ви.

През декември правих изследвания и ми откриха кандида глабрата и уреаплазма.  Гъбичките ги лекувахме 3 курса и без резултат! Пих Микомакс поне 10 пъти, слагах глобули и резултат няма.
Преди 4 дни ми свърши цикъла и от вчера пак имам зацапване с бяло течение и лек сърбеж на моменти, което ми подсказва, че отърване няма! Струва ми се, че и с уреаплазмата не се справих след тридневно пиене на антибиотик.
Трябва да отида отново на гинеколог. Чудя се да отида ли при същата или при друг. И без това трябва да си взема направление.
Какво да правя и с моя проблем..Sad изпих куп лекарства, глобули, пробиотици... Диета пазя и те пак са тук!!!!😰😰😰😰😰
За уреаплазмата не зная, но ми се струва, че с тридневен курс на антибиотик няма как да се оправя!😰
Моля ви, отговорете ми. 😰😰😰

# 154

През декември правих изследвания и ми откриха кандида глабрата и уреаплазма.  Гъбичките ги лекувахме 3 курса и без резултат! Пих Микомакс поне 10 пъти, слагах глобули и резултат няма.
Преди 4 дни ми свърши цикъла и от вчера пак имам зацапване с бяло течение и лек сърбеж на моменти, което ми подсказва, че отърване няма! Струва ми се, че и с уреаплазмата не се справих след тридневно пиене на антибиотик.
Трябва да отида отново на гинеколог. Чудя се да отида ли при същата или при друг. И без това трябва да си взема направление.
Какво да правя и с моя проблем..Sad изпих куп лекарства, глобули, пробиотици... Диета пазя и те пак са тук!!!!😰😰😰😰😰
За уреаплазмата не зная, но ми се струва, че с тридневен курс на антибиотик няма как да се оправя!😰

За Кандида Габрата пробвалили сте с вагинални таблетки Миковаг, които са с борна киселина. Чела съм, че действат и за този вид Кандида -Флуомизин вагинални таблетки. Таблетките със съдържание флуконазол, според проучвания, не са ефективни срещу този вид кандида. Препоръчва се нистатин и засилване на имунната система. За уреаплазмата от опит ще споделя, че пих 3 вида антибиотици и постоянно излизаше положителна. В лабораторията една от лаборантките ми каза да пусна изследване в Геника и се оказа, че на ДНК ниво, нямам уреаплазма. След 3 месеца пуснах обикновено изследване и уреаплазмата беше отрицателна. Азитромицин антибиотик ли ви изписаха за 3 дена?

# 155
Какъв беше точно антибиотика? Освен да е бил някакъв с остатъчно действие. Аз пих 14 дни Доксициклин за уреаплазма. Симптомите може да са ви и от нея. Може да си купите пробиотици за вагинална флора. Аз това използвам в момента, тъй като и аз лекувах 2 пъти гъбички и започнах да усещам дискомфорт отново.
Бих посъветвала да отидете при друг гинеколог.

# 156

За Кандида Габрата пробвалили сте с вагинални таблетки Миковаг, които са с борна киселина. Чела съм, че действат и за този вид Кандида -Флуомизин вагинални таблетки. Таблетките със съдържание флуконазол, според проучвания, не са ефективни срещу този вид кандида. Препоръчва се нистатин и засилване на имунната система. За уреаплазмата от опит ще споделя, че пих 3 вида антибиотици и постоянно излизаше положителна. В лабораторията една от лаборантките ми каза да пусна изследване в Геника и се оказа, че на ДНК ниво, нямам уреаплазма. След 3 месеца пуснах обикновено изследване и уреаплазмата беше отрицателна. Азитромицин антибиотик ли ви изписаха за 3 дена?

Не съм пробвала с тези вагинални таблетки. Мога ли без лекарско предписание да си слагам?
Антибиотикът е този, който написахте.

# 157

Не съм пробвала с тези вагинални таблетки. Мога ли без лекарско предписание да си слагам?
Антибиотикът е този, който написахте.

Миковаг плюс, може да си го купите без рецепта. Подсилете и имунната система. Антибиотика е с удължено действие от макролидите, аз съм го пила, но 5 дена( това е максимума дни, за които се пие). Успех с лечението.

# 158
Emonka, знаете ли нещо за Кандида Парапсилозис? Тази имах последно Октомври. Попитах лекарката, но нищо не ми отговори.

# 159
Emonka, знаете ли нещо за Кандида Парапсилозис? Тази имах последно Октомври. Попитах лекарката, но нищо не ми отговори.

Не, за първи път я чувам.

# 160
  • Бургас
Здравейте, на санаториум съм във Вонеща вода и тук ми правят вана уж с минерална вода, имала съм три вани и ми се появи бало течение като извара. Редовно ходя по санаториуми и до сега не съм хващала нищо, казват, че Мин води не развиват патогени.

# 161
Здравейте, на санаториум съм във Вонеща вода и тук ми правят вана уж с минерална вода, имала съм три вани и ми се появи бало течение като извара. Редовно ходя по санаториуми и до сега не съм хващала нищо, казват, че Мин води не развиват патогени.

Гъсто бяло течение като извара, особено ако има сърбеж, е доста характерно за гъбички.
Гъбичките са нормален обитател на влагалището, т.е. не е задължително да се заразиш, просто при определена среда и нарушаване на естествения баланс, може да се стигне до свръхрастеж и хоп, ето ти и инфекция. По принцип всяко нещо, което е свързано с топлина и влага е предразполагащ фактор за развиване на кандида инфекции.
Аз лично във вани, басейни и т.н. не влизам изобщо, тъй като съм предразположена към гъбични инфекции и не ми се рискува. Когато ходя на море, след като влизам във водата, веднага си сменям банските.
В твоя конкретен случай бих те посъветвала да се консултираш с доктор - все пак в санаториумите има такива, доколкото съм запозната, и да коментираш оплакванията си. Защото, ако са наистина гъбички, не е редно да правиш повече вани.
А като се прибереш от санаториума - задължително на гинеколог, за да ти пуснат микробиология.

# 162

лекуват я като албиканс. веднъж ми беше изолирана, но не можах да отквия информация. Вече над 1 година забравих за проблемите, при мен решението е заздравяване на чревната флора и приемане на здравословни продукти в подкрепа на имунитета. Решиха се много проблеми на куп - боледувания, гъбучки, бактериози, цистит и  ми  е супер. Радвам, се че не се срещам често с моите лекари, особено по това време Simple Smile

# 163

лекуват я като албиканс. веднъж ми беше изолирана, но не можах да отквия информация. Вече над 1 година забравих за проблемите, при мен решението е заздравяване на чревната флора и приемане на здравословни продукти в подкрепа на имунитета. Решиха се много проблеми на куп - боледувания, гъбучки, бактериози, цистит и  ми  е супер. Радвам, се че не се срещам често с моите лекари, особено по това време Simple Smile
Какви хапчета пиете за защита?

# 164
Момичета, кажете спешно в Пловдив към кой АГ да се насоча за хронична вагиноза. Опитах какво ли не, но рецидивира постоянно.

Общи условия

Активация на акаунт