Гъбички! Писна ми...почвам да се лекувам сама - 13

• 92 130
  • 997
  •   1
Отговори
# 165
  • Варна
Моля за отзиви за Иделин Белиема крем и Мелажин крем . Някой доволен ?
Влагалищния ми секрет е чист , но от време на време получавам външен дискомфорт и се чудя кое от двете да избера за употреба при нужда ?
Благодаря

# 166
Здравейте! Първо ще кажа, че имам час за гинеколог в понеделник, но много се притеснявям и искам мнение и от вас.

Преди 4 дни вечерта след ходене по малка нужда до тоалетна се избърсах с мокра кърпа (уж бебешки, но явно в тях имаше и спирт). На сутринта почувствах лек сърбеж в областта на малките срамни устни и веднага започнах бани със смрадлика по 2 пъти на ден до днес. Не съм правила вътрешни промивки, а само повърхностно измиване. Сърбежа не е силен, но си го усещам като дискомфорт и е неприятно. След баня със смрадлика се чувствах отлично, но проблема се появяваше след 5-6 часа отново.
Пия Линдинет 30.
Снощи при полов контакт с мъжа ми изпитвахме дискомфорт, заради сухота. Никога не съм страдала от сухота, а даже от обратното, но след като започнах противозачатъчните овлажняването намаля. Но вчера напълно го нямаше?!
Дали са гъбички или нещо подобно? Много съм изплашена, но държа да отида точно при моя гинеколог. Той ми каза до понеделник да се мажа с Клотримазол по 2 пъти на ден. Също да уточня че нямам нито течение, нито миризма.

# 167
Нищо чудно да се е получило някаква неприятна комбинация от 3 неща - първо въпросните мокри кърпички, след това промивките със смрадлика - да, успокоява, но освен това ужасно много изсушава и трето, намаленото овлажняване в резултат на противозачатъчните. По принцип тези лекарства дават различни странични ефекти, все пак са хормони. В това число, може да имаш и намалено либидо.
От личен опит - аз имах постоянни проблеми с гъбичките, докато пиех Диане 35. С какво ли не се лекувах, докато една АГ не ми каза, че те променят нивата на един от женските хормони във влагалището и средата става по-податлива към свръхрастеж на гъбички. Спрях хапчетата и се оправих. Не казвам, че при теб има такова нещо, просто споделям, че контрацептивите влияят върху нещата там долу.
Следвай съветите на твоя лекар и иди да те прегледат. Коментирай и проблемът с овлажняването, може би тези хапчета не са за теб и да ги смениш с други, ако толкова държиш да пиеш противозачатъчни.

# 168
Здравейте,някой от вас да е пил макримор ???🤔за 14 дена ми го написаха заедно с глобули крион,Д. И ципрофлаксицин.Миналият месец пих зинат и слагах глобуле макримор,и изпих 2 микомакса.Сега трябва да пия ципрофлаксицин за ешерихия коли в уринарния тракта 😢😭😫😩.Чудя се да изпия ли ципрофлоксяцина и тогава да пия макримор и да слагам тези глобули Клион-Д.Писна ми вече от тая кандида ужасна е.Ще откажа напълно сладкото .Може ли да ползвам ксилитол,стевия?

Последна редакция: чт, 11 фев 2021, 13:52 от nelly13

# 169
Аз съм пила и таблетките Макмирор, и съм слагала глобулките. Много бях доволна, бяха ми изписали за вагинална смесена инфекция.  На мъжа ми изписаха само таблетките за пиене, въпреки че нямаше симптоми.

# 170
Аз съм отчаяна! Кандида глабрата ми откриха на профилактичен преглед и изследвания по мое желание. Нямах симптоми преди това. Нямах сърбеж, течение като прицапване много рядко.
Започнах лечение в началото на декември. Когато започнах лечение, на втория или третия ден се появи сърбеж и дискомфорт! Като свършиха глобулите и лекарствата, отново се появи сърбеж. Започнах втори вид глобули. След това последва трети.
Малко след цикъла ми в началото на февруари отново получих сърбеж. Бях с хрема. Явно имунната ми система е спаднала. Купих си миковаг глобули. Имам още 3 да слагам. Сутринта имах като розово течение заедно с остатъка от миковаг. Днес имах отново сърбеж!
Гъбите не мрат! Явно грешно ми започна лечението и се получи рецидив.
Мисля след седмица пак да отида на гинеколог.
Някой има ли същите проблеми като мен? Дайте мнение, какво да правя?

Последна редакция: пт, 12 фев 2021, 20:43 от anna_barboranna

# 171
Миже би с първото лечение е трябвало да почнеш и пробиотик. Ти си нямала първоначално никакви симптоми, но като си почнала да прилагаш лекарствата за гъбички си изтрепала и добрите бактерии в следствие, на което са започнали сърбеж и дискомфорт. И при мен беше така. Пих пробиотик през устата и слагах 2 вида пробиотик вагинално. Първия път Лактажин почти изобщо не помогна и по съвет на едно момиче от тази тема си взех Гинофилус и всичко се оправи.

# 172
Миже би с първото лечение е трябвало да почнеш и пробиотик. Ти си нямала първоначално никакви симптоми, но като си почнала да прилагаш лекарствата за гъбички си изтрепала и добрите бактерии в следствие, на което са започнали сърбеж и дискомфорт. И при мен беше така. Пих пробиотик през устата и слагах 2 вида пробиотик вагинално. Първия път Лактажин почти изобщо не помогна и по съвет на едно момиче от тази тема си взех Гинофилус и всичко се оправи.

Какво да правя сега? Sad

# 173
Вземи си пробиотик за пиене (например Феми флора симбиотик) и може или да пуснеш 15-20 дни след Миковаг нова микробиология, или първо да направиш 1 курс с вагинални пробиотици (например Гинофилус) и след тях да си пуснеш нова микробиология. Аз в моя случай със сърбеж и дискомфорт след лечение на гъбички, направих курса с Гинофилус и понеже всичко отшумя, чак другия месец ще пускам микробиология, защото трябва и цитонамазка да правя, иначе изобщо нямаше и да пускам след като ми мина дискомфорта.

# 174
Аз вече пих пробиотик Фемини флора. Имам вагинален пробиотик. Да си слагам ли овулите като свърша с миковаг-а?

# 175
Както вече казах, аз си слагах и ми се отрязи супер. Мисля, че след всичко това, което си си слагала като медикаменти, малко добри бактерии могат само да помогнат. Дано се включи и няокй друг по темата

# 176
Включвам се и аз по темата... 🙂
Многократно съм споделяла в темата, че години наред съм се борила с какви ли не гъбични и бактериални инфекции... общо взето съм пила и слагала всички възможно, което се продаваше тогава на пазара.
За мен лично разковничето е поддържане на нормалната флора - ако има достатъчно лактобацили, бактериите и гъбичките нямат шанс. В обратният случай - средата става рай за различни микроорганизми, които си живеят нормално в тази зона. Изключвам, разбира се, полово-предавани болести, там нещата са други.
Аз лично ползвам Гинофилус, тъй като имам и хроничен синузит и ми се налага АБ редовно, ползвам го превантивно или след лечение с АБ. Ползвала съм го и при борба с упорити и досадни бактерии като Ентерококи и Стрептококи, понякога съм правила няколко курса, но като цяло, през тези години, откакто го открих, съм имала много малко случаи на инфекции. Преди беше нон-стоп.
Тъй че Anna_barboranna, и според мен вариантите са ти 2 - пробвай един курс Гинофилус и след като ти свърши цикъла, пусни контролна микробиология, или направо направи МБ и виж какво е положението към момента.
Аз пия друг пробиотик, също много коментиран в темата (всъщност от тук го открих 😀) - Women’s Multi Probiotic на Natural Factors.

# 177
Момичета, какви глобули може да ми препоръчате при прием на антибиотик? Както писах, лекувам кандида глабрата, които рецидивират.
Трябва превантивно да слагам глобули. Вчера свърших Миговаг, но ако не взема мерки, пак ще рецидивират.
Купих си масло от чаено дърво и правя тампони, но това няма да е достатъчно.
Ще звънна и на лекарката да я питам, но мнението ви ми е важно.

# 178
Здравейте,доктора ми написа след глобулите и хапчетата през устата да купя лактацид гел за вътрешни промивки и да правя душ,но няма ли да пресуши флората ?Чудя се дали да не взема по скоро пробиотични глобули?Вие доволни ли сте от пробиотични глобули ?И отделно пробиотик за кандида през устата има ли?

# 179
Да, за през устата има Био Култ Кандеа. Купила съм си го, но още не съм го започнала. Аз съм доволна от пробиотичните вагинални глобули Канесфлор, не знам дали ги има в България.

Общи условия

Активация на акаунт