Гъбички! Писна ми...почвам да се лекувам сама - 13

• 91 891
  • 997
  •   1
Отговори
# 915
Може да се пие Микомакс, но за Гиназол изчакай да ти свърши цикълът. Можеш да се мажеш външно с противогъбичен крем, сутрин и вечер, докато мине кървенето.
Сигурно ли е, че имаш точно гъбички?
По принцип по-правилно е да не се самолекуваш, а да отидеш веднага след като свърши цикъла за МБ.

# 916
Здравейте момичета, при бактерии в урината и оплаквания за парене при уриниране и напрежение в интимната област когато много ми се пишка на какъв лекар трябва да отида - гинеколог или уролог? Чакам резултат от стерилна урина, но в обикновената имам бактерии и кръв,а не съм в цикъл.
Благодаря предварително!

# 917
Здравейте момичета, при бактерии в урината и оплаквания за парене при уриниране и напрежение в интимната област когато много ми се пишка на какъв лекар трябва да отида - гинеколог или уролог? Чакам резултат от стерилна урина, но в обикновената имам бактерии и кръв,а не съм в цикъл.
Благодаря предварително!
Ако покаже Е.Коли - това е цистит, взимаш антибиотик и Цисти клийн червена боровинка. Всъщност докато чакаш още днес можеш да започнеш Цисти клийн. Прилича ми на цистит. Ако е това което съм ти писала, то и личният лекар може по телефона да ти предпише АБ с рецепта.

# 918
Уролог или нефролог. Най-добре е да те видят на ехограф, за да се изключат камъни, песъчинки и т.н., които могат да са причина също така за кървенето.
Иначе и ЛЛ може да изпише АБ, но нека да е според Антибиограмата. На мен ми се случи на морето преди няколко години и звъннах на моята АГ, която ми изписа АБ по телефона, Слава Богу, че го уцели и се оправих, но понякога гадовете са резистентни.

# 919
Благодаря ви! Пуснала съм и антибиограма заедно със стерилната урина. Би трябвало до сряда да излезе. Аз още в събота си взех Уринал акут - то е пак червена боровинка. А дали това би повлияло на партньора? В смисъл секс може ли да се прави и трябва ли да е с предпазни средства според вас?

# 920
Благодаря ви! Пуснала съм и антибиограма заедно със стерилната урина. Би трябвало до сряда да излезе. Аз още в събота си взех Уринал акут - то е пак червена боровинка. А дали това би повлияло на партньора? В смисъл секс може ли да се прави и трябва ли да е с предпазни средства според вас?
Има ли ефект от Уринал акут? Защото с другото лекарство за 24 часа симптомите намаляват и даже изчезват за няма и три дни. Питам защото според мен Уринал акут е със много силна реклама и не е от най-добрите.

# 921
От цистиклиин ли казвате, че има ефект още на 3 ден?

# 922
Според мен, ако е бактерия, без АБ няма да стане, независимо какво билково нещо се пие. Поне от личен опит.
То с цистит сексът не е най-приятното нещо, но като бях млада и влюбена и такива тъпотии съм правила, но - да с презерватив. Не че ще го заразиш партньора ти, просто да не се разнасят допълнително разни бактерии насам- натам. А бактерии от този род по принцип си има в тази област, тъй че…
Задължително пишкане след секс, колкото по-скоро, толкова по-добре.
Но наистина, ако не е спешно - пропусни го, докато се оправиш 😉.

# 923
От цистиклиин ли казвате, че има ефект още на 3 ден?
Да, аз в продължение на половин година имах този проблем винаги след секс. Даже по едно време започнах всеки път след секс по 1-2 капсули профилактично.  Мой приятел фармацевт също потвърди, че това е най-успешният продукт, защото има много добавки с червена боровинка.

# 924
Благодаря ви много,момичета! Ще си взема антибиотик само да излезе антибиограмата, за да видя какъв ще е най-добре за каквото ми има. Ще отида и на ехограф при нефролог. А иначе ще проверя за цистиклийн, при мен уринала има ефект, просто незнаех за друго и съм го пила и преди.

# 925
Пиши после каква е изолираната бактерия. Успех!

Последна редакция: пн, 09 май 2022, 21:48 от Felicity King

# 926
Ешерихия коли се оказа, че е. Това си е бактерията за цистит, нали? Има и антибиограма, посъветвах се с лекар и ми казаха да взема Ципрофлоксацин за 5 дни.

# 927
Да, точно както предполагах. Понеже е упорита ако можеш взимай АБ за 7 дни. И след това пак контрола. Само не казвай, че си се хранила с много марули пролетта . От там много често става тая Е.Коли.

# 928
Това е бактерията, от която се получава цистит най-често.
Само че не знам кой е този доктор, който изписва Ципро за 5 дни. Това е супер недостатъчно и най-много да те облекчи за момент, после да пламнаш наново. Почвай го, за да не губиш време, но запиши час при уролог/нефролог.

# 929
Аз я преборих с Аугментин за 7 дни.

Общи условия

Активация на акаунт