Гъбички! Писна ми...почвам да се лекувам сама - 13

• 95 748
  • 997
  •   2
Отговори
# 720
Да има известен дискомфорт, но само като мисля за него. Иначе нищо сой знае какво. Предложете някакви други препарати за възстановяване на средата.

# 721
Опитайте с феминела ваги ц и после гинофилус

# 722
Опитайте с феминела ваги ц и после гинофилус
[/quote
Само да добавя, че когато поставям Гинофит- гел с млечна киселина, получавам много голям дискомфорт. Дали и с фиминила ваги с няма да е същото

# 723
За възстановяване на лактобацилите - може и само Гинофилус, без Феминелата, защото щом от Гинофит получаваш парене е твърде възможно и от това да е така.
Може да направиш 2 курса - по 1 опаковка, която да почваш след като ти свърши цикъла - всяка вечер по 1 за 14 дни.

# 724
За възстановяване на лактобацилите - може и само Гинофилус, без Феминелата, защото щом от Гинофит получаваш парене е твърде възможно и от това да е така.
Може да направиш 2 курса - по 1 опаковка, която да почваш след като ти свърши цикъла - всяка вечер по 1 за 14 дни.
[/quote
Благодаря за съвета, но не съм спирала да поставям пробиотици от септември месец насам и то гинофилус, но не се получават нещата.

# 725
На мен също ми се е получавало да не мога да си възстановя лактобацилите с месеци. Правила съм дори повече от 3 курса без резултат. Може би Гинофилус не е твоя пробиотик.
Гинофит, Феминела Ваги Ц не са с лактобацили, те са за подпомагане на средата. Гинофлор аз лично не съм ползвала, не мога да дам отношение, но съм слагала Лактажин - при някои дами той дава повече резултати. Можеш да пробваш и него - само не забравяй да го съхраняваш в хладилник.
И имай търпение, ще се получат нещата.

# 726
Здравейте,
Имам следния казус. Гъбички ми се появяват от както се помня, но винаги с 1-3 хапчета и мазане с противогъбични кремове, минават. Още на втория ден съм Ок. Този път обаче нямам подобрение. Вчера изпих 3то хапче микомакс, а гъбичките са си още на лице. Взех си и два глобула ломексин, в петък трябва да сложа втория.Мажа се с и крем ломексин.
В случая проблема е, че и мъжа ми се оплаква от сърбеж и дребни, червени точици по пениса. Купих и за него 3 микомакса. Това до сега не се е случвало. Не сме правили секс от както се оплака от сърбеж и в случая той беше първи с оплаквания. За лекар не иска и да чуе, та следващата седмица ще ида да пусна една микробиология.

# 727
Може да не са гъбички, а бактерия този път.
Или да сте развили резистентност към въпросните препарати. За това самолечението е опасно.

# 728
Да ви попитам понеже от 3 дни пия Макмирор и имам замайване, гадене и понижено настроение като цяло - по вашия опит възможно ли е да са странични ефекти?

С.А. Аз лекувам гъбички в момента с Макмирор през устата и Полижинакс глобули - от глобулите съм много доволна и препоръчвам за твоя случай. За мъжа ти, ако се навие може да се маже с Клотримазол, освен микомакса, но ако има сериозни оплаквания без лекар няма да се разминете.

# 729
C.A ако това лечение, което си правила преди (хапчета и крем) не е било изписано от лекар след направени нужни изследвания и особено ако си го спирала на втори ден, когато вече си била ок, е напълно нормално да си станала резистентна и вече да не ти действа познатата схема. Гъби се лекуват по предписание от лекар и след направени изследвания и задължително се изпълнява пълен курс на лечение , дори да са отшумели симптомите по-рано. За мъжете ако нямат симптоми лечението е само хапчета, ако имат сърбеж трябва и мазане с крем (пак доктор преценява спрямо вашите изследвания какъв точно)

# 730
Добър вечер,не мога да се отърва от кандида 😒единствено докато бях бременна нямах което е много странно.По принцип съм с тиреодит на хашимото,ако има нещо свързано и с това.Пиша защото не ми се ходи по лекари в тея вируси гадни,да ми кажете нещо като по ефектни глобули от клотримазол които съм слагала 10 пъти и преди седмица пак.Единствено 1 път съм пила през устата микомакс и пак не минаха.😨кажете нещо с коета да си помогна.Слагала съм клотримазол,канестен,макпимор,е още едни измислени  където ми цапаха в жълто и оранжево всичко ☹

# 731
Нели, при такива лечения нищо чудно, че не можеш да се оправиш, гъбите, както всички микроорганизми с времето стават резистентни и ако нещо е действало преди, вече спира да действа.
При рецидивиращи кандиди се налага лечение и през устата, като схемата не е с 1 Микомакс, а с няколко, дори и може няколко месеца. Има и други лекарства, които се приемат орално.
Глобули, освен посочените има много, но трябва да се комбинират с хапчета през устата. Вече в някои лаборатории тестват и чувствителност на гъбичките към различни противогъбични препарати, за да е ясно какво е подходящо като лечение.
Поради това, не смятам, че е редно да се самолекуваш. Да, наистина в момента има бум на коронавирус, но дали ще отидеш до магазина, в градски транспорт, на лекар за друго нещо или изобщо каквото и да е, няма значение, вирусът е навсякъде. Но това не е причина да се неглижират други здравословни проблеми от страх, че ще се заразиш. Едно неправилно самолечение може да ти навреди.
Препоръчвам ти да си смениш АГ, щом досега са те лекували само с досегашните медикаменти, да ти направят една нова МБ, за да се види какво е реалното ти състояние и евентуално да се търси и причина за рецидивиращата кандидоза. Не знам дали ЩЗ има някаква връзка, но ако имаш проблеми с кръвна захар, това води до такива неприятности. Тъй че е добре и консултация с ендокринолог.
Иначе това, което можеш да направиш е да се опиташ да ограничиш въглехидратите, особено бяла захар, бяло брашно, бял ориз и картофи, без junk food, повече зеленчуци, в интернет има антикандида диети, можеш да погледнеш и да се опиташ да промениш начина на хранене. Също така да си вземеш и хубави пробиотици.
Но наистина не е редно да се изписват лекарства по интернет, особено без МБ и то от не лекари. Иначе, ако имаш наистина много голямо притеснение да отидеш на доктор в сегашната обстановка, можеш да си направиш онлайн консултация с АГ, има платформи, които предлагат такива услуги, аз лично съм ползвала по друг повод Healee, там можеш да си избереш поне лекар, който да те насочи за евентуално лечение, но пак смятам, че за да е най-адекватно трябва да отидеш на преглед.

# 732
Нели, при такива лечения нищо чудно, че не можеш да се оправиш, гъбите, както всички микроорганизми с времето стават резистентни и ако нещо е действало преди, вече спира да действа.
При рецидивиращи кандиди се налага лечение и през устата, като схемата не е с 1 Микомакс, а с няколко, дори и може няколко месеца. Има и други лекарства, които се приемат орално.
Глобули, освен посочените има много, но трябва да се комбинират с хапчета през устата. Вече в някои лаборатории тестват и чувствителност на гъбичките към различни противогъбични препарати, за да е ясно какво е подходящо като лечение.
Поради това, не смятам, че е редно да се самолекуваш. Да, наистина в момента има бум на коронавирус, но дали ще отидеш до магазина, в градски транспорт, на лекар за друго нещо или изобщо каквото и да е, няма значение, вирусът е навсякъде. Но това не е причина да се неглижират други здравословни проблеми от страх, че ще се заразиш. Едно неправилно самолечение може да ти навреди.
Препоръчвам ти да си смениш АГ, щом досега са те лекували само с досегашните медикаменти, да ти направят една нова МБ, за да се види какво е реалното ти състояние и евентуално да се търси и причина за рецидивиращата кандидоза. Не знам дали ЩЗ има някаква връзка, но ако имаш проблеми с кръвна захар, това води до такива неприятности. Тъй че е добре и консултация с ендокринолог.
Иначе това, което можеш да направиш е да се опиташ да ограничиш въглехидратите, особено бяла захар, бяло брашно, бял ориз и картофи, без junk food, повече зеленчуци, в интернет има антикандида диети, можеш да погледнеш и да се опиташ да промениш начина на хранене. Също така да си вземеш и хубави пробиотици.
Но наистина не е редно да се изписват лекарства по интернет, особено без МБ и то от не лекари. Иначе, ако имаш наистина много голямо притеснение да отидеш на доктор в сегашната обстановка, можеш да си направиш онлайн консултация с АГ, има платформи, които предлагат такива услуги, аз лично съм ползвала по друг повод Healee, там можеш да си избереш поне лекар, който да те насочи за евентуално лечение, но пак смятам, че за да е най-адекватно трябва да отидеш на преглед.
Благодаря ти!!

# 733
Здравейте момичета. От март месец м. г. лекувам гъбички. Декември вече ми писна и започнах прием на фунголон и глобули гино-певарил. Преди всяка Глобул си правих вътрешни промивки със сода и преварена вода за общо 5 дена. Направих отново микробиология и сякаш съм се оттървала от тях, но са ми изолирани май други неща. Може ли да погледнете резултатите, че адски се притесних🤔

# 734
Des_Iona, да, тотално ти е нарушена флората. Имаш смесена инфекция от Ентерокок и Ешерихия коли, на фона на почти липсващи лактобацили.
Това е най-вероятно в следствие на лечението, което си провела. Вагиналните вътрешни промивки вече се отричат, защото освен вредните бактерии и гъбички, отмиват и полезните - лактобацилите.
Влагалището има кисело ph - около 4 и само в такова могат да оцелеят лактобацилите, които биха те предпазили от други бактерии, като изолираните. С промивки със сода, която е силно алкална си вдигнала ph-то, да, няма кандида, но пък виж резултата.
Повече никакви промивки не прави. Сега ще трябва да си излекуваш тези бактерии - има разни противомикробни глобули, които могат да ги унищожат, след което курс с вагинални пробиотици, за да си възстановиш флората.
Някои АГ за такова нещо изписват АБ през устата, при теб няма антибиограма, обаче не ти препоръчвам такова лечение, защото освен че ще ти унищожи малкото останали лактобацили, може да ти докара отново гъбички. С локално лечение резултатите са много по-добри, но ще отнеме време.
Дано се отървеш по-бързо. Не е опасно, но е досадно. Силно ти пожелавам да нямаш симптоматика, че аз съм имала такова нещо и се бях побъркала от парене и дискомфорт, докато го оправя 🤢.

Общи условия

Активация на акаунт