Гъбички! Писна ми...почвам да се лекувам сама - 13

• 92 239
  • 997
  •   1
Отговори
# 735
Благодаря за изчерпателния отговор. Много полезно🤗
Понеже другата седмица ми предстои стимулация, доктора ми изписа Бисептол за 5 дена. Ама още съм в чуденка дали да го отложа?

# 736
Здравейте, от около година се боря с candida albicans. Вече не знам какво да пия, не знам какво да правя, няма оправия. Последно пих intraconazol fungizol и пак нищо.
Да не изброявям всички други медикаменти и глобули.

Вече не знам какво да правя… не съм болнава, не боледувам, не пия антибиотици, като цяло здрав човек съм, не знам защо не се оправя и не знам как да се преборя.

# 737
пробвайте и пробиотик да взимате

# 738
Благодаря за изчерпателния отговор. Много полезно🤗
Понеже другата седмица ми предстои стимулация, доктора ми изписа Бисептол за 5 дена. Ама още съм в чуденка дали да го отложа?

Да отложиш стимулацията или Бисептола?
Според мен на този етап не е подходящо да забременяваш. Първо си оправи бактериалната инфекция и флората, след това бебе, защото по време на бременност не е добре да се взимат АБ, а такива инфекции по принцип се лекуват малко по-бавно и трудно.
А ако забременееш, не знам дали Бисептол е подходящо в такава ранна бременност.
По-добре се консултирай с АГ и питай дали настоящото ти състояние, лекарството и стимулацията са съвсместими в един и същи месец.

# 739
Здравейте, днес ми излезнаха резултатите от изследванията.
Цитонамазка: Нормална цитологична картина РАР2
Микробиология:Единични lactobacilli; Преобладават Грам (+/-) коки и кокобацилии; масовоLeuco/поле в повлекла; Плоски епителни клетки
Резултат:Нормална аеробна бактериална флора. Candida spp. (-) отр.
След 2 дена съм на лекар и ще ги обсъдим, но не мога да попитам и за вашето мнение.
Притесняваме тази 2ра група, а и тези коки означава ли, че имам бактерия?

# 740
Здравей,
Да, имаш бактерии, но явно нито една не е преобладаваща, а е смесена инфекция. Имаш и левкоцити, което показва възпалителен процес, както и много малко лактобацили, което пък значи, че нормалната ти флора е нарушена. То и бактериите най-вероятно са точно заради това.
Много често се среща след АБ, ако си пила по друг повод - това би обяснило нещата, но дори и да не си, пак може да се случи. Не е нещо притеснително, АГ ще ти изпише някакви глобули най-вероятно, но след тях ще трябва да си направиш курс вагинални пробиотици, за да си оправиш флората.
2-ра група цитонамазка е нормална, още повече, че в момента и инфекцията ти е активна и това дава отражение и върху цитото.
Наистина не се безпокой, не е нищо притеснително. Като вземеш мерки, ще се възстанови всичко.

# 741
Здравейте, днес ми предписаха за Кандида Микомакс, който да слагам от тази вечер и Гиназол вагиналния крем. Обаче изобщо изумих да попитам как да ги съчетавам двете лекарства. Довечера като сложа микомакса, дали утре Гиназола... Едва ли довечера всичко. Някой имал ли е подобно лечение предписано. Благодаря!

# 742
Микомакс е капсула, която се пие през устата!
Не я слагай вагинално(скоро имаше един такъв случай във форума).
Пиеш днес Микомакса, добре е след храна и вечерта си слагаш Гиназол. Той действа 5 дни, през това време никакъв секс, в случай, че не са ти го обяснили това.

# 743
Микомакс е капсула, която се пие през устата!
Не я слагай вагинално(скоро имаше един такъв случай във форума).
Пиеш днес Микомакса, добре е след храна и вечерта си слагаш Гиназол. Той действа 5 дни, през това време никакъв секс, в случай, че не са ти го обяснили това.
Благодаря ти, Mila1331! Видах го, че не се поставят вагинално, но вече бях направила запитването. Много се извинявам за глупавия въпрос, ама нещо достата съм се ошашкала!

# 744
Няма  проблем, то ако не си пила досега такива лекарства няма как да знаеш. То е работа на лекаря да обясни точно как се провежда лечението, но това е друг въпрос.
Бързо оздравяване ти желая!
😀

# 745
Здравей,
Да, имаш бактерии, но явно нито една не е преобладаваща, а е смесена инфекция. Имаш и левкоцити, което показва възпалителен процес, както и много малко лактобацили, което пък значи, че нормалната ти флора е нарушена. То и бактериите най-вероятно са точно заради това.
Много често се среща след АБ, ако си пила по друг повод - това би обяснило нещата, но дори и да не си, пак може да се случи. Не е нещо притеснително, АГ ще ти изпише някакви глобули най-вероятно, но след тях ще трябва да си направиш курс вагинални пробиотици, за да си оправиш флората.
2-ра група цитонамазка е нормална, още повече, че в момента и инфекцията ти е активна и това дава отражение и върху цитото.
Наистина не се безпокой, не е нищо притеснително. Като вземеш мерки, ще се възстанови всичко.

Благодаря ви от сърце! Предният път пак вие ме спасихте с кремчето Biguanelle. Не съм пила АБ, но пък тези красоти се появиха след полов контакт. След много добре повлияло си лечение на гъбички, момента слагам глобули Femiflora по лекарско предписани. Ще видим какво ще каже на прегледа. Много ви благодаря отново, бъдете здрава!  ❤

# 746
Estrella, много се надявам, че с Фемифлора ще ликвидираш проблема. Изглеждат хубави глобули 😀. Не съм ги ползвала досега и ми е любопитно след лечението с тях какъв ще е резултата.
Можеш ли да споделиш като си направиш контролна МБ? Мисля, че ще е полезно да се знае.
🤗🤗🤗

# 747
Моят съвет е да си вземеш от този пробиотик който е специално насочен към жени с кандида

# 748
Здравейте, не знам дали това е правилната тема, но напоследък забелязвам, че на периоди ми се появява и скрива едно мъничко наподобяващо  пъпка на сравнително устни сърби и леко приболва  при сърбеж. Оприличих го на херпес, идеята ми  е някой ако се е сблъсквал с подобен проблем да сподели опит

# 749
  • София
Здравейте!
Някой може ли да ми помогне с разчитането?

Общи условия

Активация на акаунт