Гъбички! Писна ми...почвам да се лекувам сама - 13

• 91 959
  • 997
  •   1
Отговори
# 870
При външно дразнение ползвам Бигванеле гел, действието му е антисептично и епителизиращо. Мажа се и след секс, защото се протърквам понякога. Хубавото е, че не предизвиква резистентност и е подходящо и за гъби, и за бактерии.
Ако подозирам, че е гъбично - с противогъбичен крем - на мен ми действа добре Ломексин, но все пак си е индивидуално.
Но при съмнение за нещо по-сериозно, по-добре консултация с АГ/венеролог, защото без МБ няма как да се знае за какво точно става въпрос.

# 871
Момичета, след прекаран Ковид и в същото време хормонален срив получавам гъбички но външни. При МБ не се откриват. Кожата се възпалява. Когато поставям Ломексин влагалищно за 1-2 седмици всичко е наред почти де, и после отново. Не мога да взимам Микомакс или Итраконазол защото след Коси с имам проблем със сърцето. Дали някой има идея какво да правя? АГ няма.

# 872
  • София
Felicity King, то и без това за външни по-добре дерматолог-венеролог, отколкото АГ.
 Много хора са доволни от Бигванеле гел при външно дразнене, но ако той не помага, тогава антимикотичен крем (може пак ломексин, но крем, но може и да си привикнала към него), ако и с него не става има и по-тежка артилерия като Дактакорт крем, но той е с кортикостероид и не знам след ковид-а как ще ти повлияе ако няма консултация с лекар.

# 873
Felicity King, то и без това за външни по-добре дерматолог-венеролог, отколкото АГ.
 Много хора са доволни от Бигванеле гел при външно дразнене, но ако той не помага, тогава антимикотичен крем (може пак ломексин, но крем, но може и да си привикнала към него), ако и с него не става има и по-тежка артилерия като Дактакорт крем, но той е с кортикостероид и не знам след ковид-а как ще ти повлияе ако няма консултация с лекар.

+ 1 за всичко казано горе и си провери състоянието на нормалната флора, ако лактобацилите не са ОК, може затова да рецидивират гъбите.
При външно обостряне кремовете, които е написала Gorg0nzola може по-продължително да се ползват, както и да се сменят антимикотиците, защото стават резистентни гъбите.
И гледай да си вдигнеш имунитета, защото това е цялостен срив и трябва това да се оправи.
Иначе хапчетата по схема са най-доброто за предотвратяване на рецидиви, но щом имаш проблеми със сърцето, определено не са за теб, ще трябва с локални средства да се бориш.

# 874
Благодаря ви момичета! Сега започнах по схема 7 дни Бетадин, след това 7 дни Лактажин, след това 7 дни Цикатридина. Утре ще започна Бигванеле крем външно. МБ не хваща гъбичките. Няма никакви Лактобацили, но когато съм била с добър имунитет не е било проблем. След 2 месеца ще мога да се консултирам с кардиолог и да каже дали мога да взема Итраконазол. Намерих в чужбина РН ленти за домашна употреба за влагалищни инфекции. Щеше да е хубаво ако го имаше и в БГ. Ще засиля и пробиотика. Гъбите се появиха след първата таблетка Азакс и аз не ги лекувах близо две седмици. Други момичета също са ми казвали, че след Ковид са били гъбясали навсякъде. Но явно е до имунитет. Затова при хората,със ХИВ гъбите се водят опортюнистични инфекции. Cry

# 875
Момичета, моля ви спешно за отговор. Дали сте имали проблеми със Лактажин?

# 876
Оххх, не знам вече. Вече наистина почва да ми писва 🥲
След Арилин се появи гъсто бяло течение без миризма и дразнение. Страничен ефект, който отшумява след няколко дни или трябва сега допълнително още медикаменти? Случвало ли ви се е?

# 877
Момичета, моля ви спешно за отговор. Дали сте имали проблеми със Лактажин?
При мен се появяваше парене и течение, дразнене. Все едно имах бактерия или гъби, поне аз така си мислех. Но нямаше такова нещо, нямам представа защо така се получава. Преди години, когато съм го слагала нямах такива ефекти и всичко беше ок.

# 878
Здравейте приятели! Преди 2 месеца родих секцио в Селена.Откакто родих имам сърбеж, постоянно парене а не при уриниране, имам също течение и болка при полов акт. Изписаха ми Полижинакс но ефекта беше нулев.Вчера ми пуснаха микробиология.Не показа наличие на бактерии и гъбички. Въпреки това ми изписаха Фунголон хапчета и Ломексин глобули.докторът каза че може на микробиологията да не излезнат гъбичките или бактериите.

# 879
Здравейте, момичета. При мен работата е страшна. Бременна съм в 6ти месец вече, оправия няма. Не знам вече резистентна ли съм, каква съм, ноо е изключително неприятно. В Германия съм и тук всеки преглед е толкова повърхностен, че ми се гади. За капак ми писаха да ида да взема рецепта за Арилин, защото имало кандида, а като отидох на преглед след Арилина ми казаха, че БАКТЕРИЯТА би трябвало да се е излекувала, да ама не, даже зеленикаво течение тръгна. После 6 дни Флуомизин вагинални таблетки, ноо вече 2 дни и след този курс, сърбежа си е там, течението си е там и ще се побъркам. С мъжа ми имаме страшно желание за секс, но тоо не става, срам ме е да си отворя краката както се казва вече. Помагайте моля ви. Disappointed

# 880
  • соросоиден либераст и умнокрасива евроатлантическа подлога
Според лечението, най- вероятно си имала трихомониаза
щом са ти изписали такъв антибиотик и
и май не си я излекувала, ако течението е каквото описваш,
защото и партньорът ти има и той трябва да се лекува

Но това само от прочетеното мога да предполагам

# 881
Ако имате изследванията ги пуснете за да видим какво точно са ви изследвали.

# 882
Нищо нямам, освен тези, които се залепват в Мутерпаса (това е една книжка, в която се записват всички подробности, свързани с бременността). Едно изследване досега не са ми показали. В началото получих зацапване и след преглед на секрета под микроскоп казаха бактерия и Арилин. Седмица след това получих кървене и повръщах кръв, извиках линейка от паника, а там ме посрещнаха с думите: за такова нещо не се идва с линейка и причина за кървенето не ми казаха. За това ми своеволие се наложи да платя 700+ евро, но това е съвсем друга тема. После изкарах Ковид пак антибиотик - Цефуракс. БиоФанал (нистатин) вече 5-6 опаковки съм изразходвала. Отделно и Вагизан млечни киселини, но въобще не се чувствам добре и от тях. След последния Арилин вече просто се чувствам в безизходица. Преди година и половина не знаех какво е проблем и отидох на профилактичен преглед, АГ ми изписа някакво очистващо, думите й бяха: както има пролетно почистване, така и влагалището е хубаво да се очиства 1 път годишно и от тогава започна просто всичко. Кандизол, полижинакс, макмирор, гиназол .. Като й се оплаках, че вече имам инфекция от това очистващото ми каза: няма как да знам кое ще ти понесе ... Преди да пия каквото и да било прочитам по 100 статии, дали е добре за бебето. Никога не се мия със сапун или душ гел, в България само лятото след басейни си ползвах Гинексид пяна, бяхме си с презервативи дори с годеника ми тогава. Вече обмисляхме бебче, а те не стават с презервативи и затова и двамата преди да го махнем си направихме пълни изследвания. И мен ме съсипаха просто. Какво ли не правя и като е без резултат е ужасно, толкова обичам сладичко да си хапвам, намалила съм го до ябълка на ден и нищо ..

# 883
Да, знам за какво пишеш. Прехвалената немска медицина е вече само в университеските болници. Всичко това ми изглежда като хаотично лечение. Знаеш че трябва много да внимаваш с тези инфекции заради бебето. Това което се сещам че можеш да направиш в Германия е в някоя дрогерия или през Амазон да закупиш домашни тестове. Имат такива за гъбички, за РН на влагалището, за урина. Пиша урина защото е възможно и там да има бактерия и домашните ленти ще ти покажат и насочат.

# 884
Не се бях сещала, ще потърся след работа днес. Урината ми я изследват на всеки преглед за белтък ако не се лъжа, не са ми казвали, че има нещо притеснително. Щом намеря и направя тестовете веднага ще пиша пак! Благодаря много за идеята!  HugHugHug

Общи условия

Активация на акаунт