Гъбички! Писна ми...почвам да се лекувам сама - 13

• 92 015
  • 997
  •   1
Отговори
# 885
Не се бях сещала, ще потърся след работа днес. Урината ми я изследват на всеки преглед за белтък ако не се лъжа, не са ми казвали, че има нещо притеснително. Щом намеря и направя тестовете веднага ще пиша пак! Благодаря много за идеята!  HugHugHug
За урината, мислех че 5-6 евро струваше една кутия с ленти. Тук в БГ се казва изследване на обща урина. Освен белтък в нея ще видиш дали има бактерии, левкоцити, кръв, кетони и т.н. Направия и изпрати тук резултата да коментираме. Със изследването на РН на влагалището това са други ленти вече ще видим дали е високо и ако е високо значи е много вероятно да си предразположена към гъби и други инфекции и трябва да намалим РН-то.

# 886
Мислите ли, ме ми е алкална средата на влагалището, щом при поставяне на млечна киселина ме дразни и пари? Това може ри да е някакъв показател че средата е станала алкална?

# 887
И мен ме пареше и дразнеше, АГ ми каза, че съм направила реакция от млечната киселина и да го спра.

# 888
Изписвали са ми нещо, което помогна, но не съвсем.Купих си Gunophilus имаше доста голямо подобрение. Смених интимния гел, който ползвах. Пробвах всички на поносими цени и се спрях на Elea...  Сега много по-рядко имам ядове. Не е перфектен и той де, може и по-добре, но засега така. Установих, че при мен главният дразнител, който променя средата и предизвиква гъбички, са тъкмо въпросните интимни гелове, кърпички и т. н. които трябваше да поправят pHто.

# 889
Изписаха ми Флажил таблетки 2 пъти на ден за 7 дни .. оказа се , че имам бактериална вагиноза

Някоя от вас да се е лекувала по този начин ? Имаше ли ефект ? Четох страшни неща в листовката на Флажил и сега ме е страх да го почна .. при вас имаше ли странични реакции ?

Няма ли друга алтернатива 🤔

# 890
Изписаха ми Флажил таблетки 2 пъти на ден за 7 дни .. оказа се , че имам бактериална вагиноза

Някоя от вас да се е лекувала по този начин ? Имаше ли ефект ? Четох страшни неща в листовката на Флажил и сега ме е страх да го почна .. при вас имаше ли странични реакции ?

Няма ли друга алтернатива 🤔
На мен ми бяха изписали Арилин рапид. Но той е същият като Флажил. Отказах да го поставям. Лекувах се 7 дни с Бетадин вагинални глобули. Това е йод. Той убива всичко за 60 секунди. Имаше ефект потвърден на МБ. След това задължително вагинален пробиотик.

# 891
Здравейте, момичета. Направих тестовете, ph със сигурност е по-високо, зеленее си. С урината май няма проблеми, но прикачвам снимки да видите. Едната снимка тест на ph e със светкавица. Надявам се успях да ги кача, тъй като съм от телефона. 🤗 [/img][/img][/img][/img]

# 892
От къде си купувате тези тестове?

# 893
Биби, пила съм Флажил/Арилин 200 пъти, но за трихомони. Не че имаше някакъв ефект, но трихомоните са ужасни гадинки и трудно се лекуват. Накрая се оправих с АБ от същата група, но от Турция. Но по същество - гаден АБ е, дразни стомашно-чревния тракт, затова се пие задължително след хранене, с пробиотик и антимикотик по схема. Иначе - някакви супер стряскащи странични ефекти няма. Миналата година го пих 10 дни с Тетрациклин за Хеликобактер, не ми е било кой знае колко зле.
БВ е много упорита, тъй че не знам дали ще минеш само с глобули Бетадин, които са добри по принцип, но внимавай с тях, ако имаш проблеми със ЩЗ.

# 894

Тези ги взех от Rossmann, в Германия съм та затова, виждала съм на био щанда е магазини цба в България.

# 895
Аз съм купувала от аптека Марешки.

# 896
Извинявайте за тъпия въпрос, но кожно-венеролозите как преглеждат, за да разберат дали има проблем във влагалището? Като гинеколог с ехограф или просто взимат секрет? 🙄

# 897
Не работят с ехограф, защото не са АГ, т.е. нямат компетенции в тази сфера. За другото и аз се чудя.

# 898
Като гинеколозите - на стол-магаре, спекулум, взимат секрети и в някои случаи ги гледат директно на микроскоп, в други - пращат в лаборатория. Но не всички кожни лекари го правят, има си специалисти за тези неща, трябва да се отиде при венеролог, а не при който и да е дерматолог. Малко е объркано, защото те всички се водят кожно-венерически, но не всички преглеждат по описания по-горе начин, даже не всички имат магарета и взимат секрети. За София знам със сигурност, че го правят в Евродерма, в 29 ДКЦ - бившия кожно-венерически диспансер, сега център, Каляшева също прави такива прегледи (тя работеше преди в Кожно-венерическия), в Александровска също.
Поне за тези места съм сигурна, от тях само в Александровска не съм ходила лично, но моя приятелка там се изследва.

# 899
Какъв опит имате с продуктите за оптимизиране на ph долу? Чета за Multi Gyn Actigel, препоръчват го при инфекции, с киселинност 4.1, но се наблюдава леко парене след поставяне, това малко ме спира. Иначе бил подходящ и при бременност и кърмене. 🤔

Общи условия

Активация на акаунт