За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 85

• 24 143
  • 747
  •   1
Отговори
# 105
В родилното, когато ортопедът мина да провери ставичките ни каза, да не го слагаме в седнало положение преди той сам да започне да сяда.
Да не го подпираме с възглавнички и тнт.
Това сядане доколкото знам може да стане и към 7ми месец.
Затова търся столче с полуседнала позиция. Simple Smile

Така и така ще трябва да вземем, поне да я има опцията. А вече дали и как ще я използваме, бебето ще си покаже. Simple Smile

За захранването съм решила да не се обяснявам, защото темата винаги води до
спорове.

# 106
  • София
Sweet dreams, 80 ml. е напълно нормално количество да изяжда 9-10 дневно бебе. Ето и схемата, която ми написа една акушерка в болницата

# 107
Рокет прави са момичетата за стола,по-добре изчакай със захранването,за да може да седне.Аз като водих моето дете на ортопед в 4 месец някъде и като ме видя със зимния кош(дето е в легнало положение бебето)направо ми се скара,че трябвало да седи.А той нашия един малък,че се роди два месеца по-рано и още не беше наваксал,обаче доктора ме подхвана още от вратата.На другия ден вече го разхождах седнал в преходното кошче.

# 108
Bqloto, моят син става на 4 месеца  след седмица и под никаква форма не бих го сложила в седналия кош. Ти така си решила, така си направила.
Въпросът ми беше свързан с конкретното столче, а не със седеж и захранване. Simple Smile

# 109
Sweet dreams, 80 ml. е напълно нормално количество да изяжда 9-10 дневно бебе. Ето и схемата, която ми написа една акушерка в болницата

Ох много полезно, благодаря!
Като цяло яде различно,сутрин изпива 80мл,а днес следобяд изпи 100мл,но направи пауза от 4 часа иначе и идват в повече. Но откакто правя по-голямата доза с 3 лъжици мляко, ака по 3 пъти на ден,което означава,че се храни добре.

# 110
Интересно изказване на този ортопед. До колкото съм чела, сега препоръчват да не се слага детето в принудителна поза, която то само не може да заеме. Тоест докато не седне само, да не се слага седнало или ако не може само да се изправи на крака, да не се изправя и държи за ръце.
Въпреки, че аз я държах понякога седнала в мен, най- вече като я храних и полулегнала беше в шезлонга. Иначе не съм я подпирала с възглавници, както едно време са правили нашите родители. Стабилно седна към края на 6 месец, преди това се задържаше секунди. Помагах като и давах пръси да се хване, на които да се набере и да седне.

# 111
Аз не бих сложила 3 месечно дете в летен кош.. ще стои като изкривено. Моето голямото обичаше да спи в количката. Представям си ако толкова малко заспиваше в летен кош, щеше да е като смачкан. Понякога се видя повече от детето, отколкото от лекарите

# 112
Параграф 22 е положението.
1. Детето трябва да стои стабилно, за да е безопасно захранването
2. Детето да не се поставя в седяща поза, докато не успее само
3. Захранването да не се бави след 7 месец.

Ми как да стане, няма как...

Всеки родител чете, консултира се и решава, къде ще направи компромис. Аз лично слагах детето в скута си и тя на 5+++ стоеше сама, тогава започнах захранването. Решението взех на база четенето, но и на база наблюдаване на детето. Тя е голямо и подвижно бебе, любопитно и си представях, че по-нестресово ще бъде да пробвам ЗБД. А след 7 месец не бих чакала лично, т.к. цяла бременност борих железни дефицити...

# 113
  • София
Аз малката я захраних 6+++,максимално изчаках.

# 114
Здравейте мами,
Синът ми е на почти 6 месеца и изведнъж от 4-5 дни насам започна да се буди много рано в 5 часа. До скоро спеше до 6 - 6:30. През деня е доста по-раздразнителен, мрънка постоянно.
Спи му се през деня, вместо да стават 2 дрямките, вече са 4, защото не си доспива и не без тях не мога да събера 14 часа общ сън.
Какво да правя? На какво може да се дължи толкова ранно ставане, поспаливост през деня?
Слагам го да спи както обикновено - 19:30-20ч.
Нищо не се е променило в режима..

# 115
Какви са му интервалите на будуване в момента? Как заспива вечер?
Как е с нощното хранене? Захранване?
Зъби възможно ли е?

# 116
Нищо не се е променило в режима..
Нищо от режима, който прилагаш ти( водена от детето предполагам), но детето се е променило. Няма как да запази режима си месеци наред без да се променя, било дори и леко. И ще будува повече и ще променя режим на сън и бодърстване, режим на хранене и желание за хранене и т.н. За него всеки ден е различен, зъби, захранване,сезоните се сменят, рано се стъмнява и др. Всеки режим е предпоследен. Ако тази сънливост то се струва ненормално може да се обърнеш към личния лекар, за да си сигурна ,че здравословно всичко е в норма.

# 117
Добро утро мами,

Може ли да ми кажете как сте направили рутината преди лягане, към колко часа е добре да е и как се следват дневните дрямки...
Изобщо не мога да се справя. Спи от 2 през нощта до към 8,9 яде после спи до към обяд. Буди се за малко ппнякога успявам да поиграем, понякога не защото пак заспива и след 15часа сън няма. За по 20,30 мин и така до 2часа през нощта. Не мога да го изкъпя, защото е крив, за масаж и гимнастика пък съвсем. Ще оглушеем. А все пак нали поне малко да му е приятно трябва. На 3++ е. Все чета рутината колко е важна обаче .... Не става нито с гушкане , нито в леглото. Единственото което го усмирява е да е гушнат с лице напред. Тогава си седи и си гледа и ако има лампа светната му е много интересна
Та... как се справяте. Притеснява ме всъщност, че са му важни гимнастиките, стоенето по корем, масажите, а не мога да ги правя

# 118
Добро утро,момичета.Някоя от вас случайно да ползва или е ползвала столче Поли меджик 3 в 1 на Чико?Интересува ме шезлонгът  за 0+ по-конкретно. 🙂

# 119
Дали Или, при нас в основата на рутината е вечерната баня (към 19:30). Задължително го слагаме в коритото, даваме му едно жълто пате и поне 10мин го плицикаме. Моят мъж го полива с вода и му говори разни дивории, а беб много се кефи.
Истината е, че малкият сам си показа рутината, ние майче нямаме заслуга. Просто топлата баня много го отпуска и след това хато хапне, заспива бързо. Аз го забелязах и започнахме да го къпем всяка вечер целия в коритото. Преди това беше през вечер.

Иначе през деня сънят му е супер хаотичен. Ако спи в нас е по 45мин само. Ако сме навън може и 2 часа наведнъж да откара. Сега ти пиша от парка, а сме тук от 09:00, защото той категорично отказа да спи в къщи тази сутрин. То не беше рев, не беше чудо. Заспа чак като усети, че сме навън.

При вас ми се струва, че проблемът идва от късното заспиване, в 2 сутринта.
Даже така както го описваш, че голяма част от съня е през деня, изглвжда, че частично може да е обърнал деня в нощ и обратно.

Иначе, за главата и гимнастиката не се притеснявай толкова. Моят син може, но категорично отказва да стои по корем. Голяма драма е като го сложим. Масажът го трае малко повече, но и там е зор.

Общи условия

Активация на акаунт