За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 85

• 24 139
  • 747
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте отново!
Бебчето ми е на 9 дни и до вчера ядеше 70мл Ам с 2 лъжици мляко,като ги изпиваше до дупка. Вчера бяхме на преглед и е спаднала с 40гр. Педиатъра ме посъветва да направя по-голяма доза с 3 лъжици мляко. От вчера сме така и не може да изпие повече от 80мл. За не говорим,че вече се храним по 30мин,че се изморява. Малко съм забравила дали 80мл е достатъчно за такова малко бебе. Може би сега като е по-гъсто се засища повече?

# 91
Мерси, Bugi .
И аз мисля да захраня на 5 месеца, но не знам как ще се оправи със седналото положение.
Така или иначе такова столче ще ни трябва рано или късно. Simple Smile
Това ми се видя хубаво и на разумна цена.
А таблата може ли да се маха напълно?

# 92
Да, маха се напълно. Регулира се и мястото ѝ може да е по към детето и по- навън, малко не го обясних много добре Grinning

# 93
Оставяте ли бебетата си да поспят в люлката шезлонг, вредно ли е?

# 94
  • София
Здравейте отново!
Бебчето ми е на 9 дни и до вчера ядеше 70мл Ам с 2 лъжици мляко,като ги изпиваше до дупка. Вчера бяхме на преглед и е спаднала с 40гр. Педиатъра ме посъветва да направя по-голяма доза с 3 лъжици мляко. От вчера сме така и не може да изпие повече от 80мл. За не говорим,че вече се храним по 30мин,че се изморява. Малко съм забравила дали 80мл е достатъчно за такова малко бебе. Може би сега като е по-гъсто се засища повече?
Не би трябвало да се промени гъстотата на млякото. На 3 лъжици мляко слагате 90 мл. вода предполагам?

# 95
Здравейте отново!
Не би трябвало да се промени гъстотата на млякото. На 3 лъжици мляко слагате 90 мл. вода предполагам?
Точно така!

# 96
Браво tonid !!!!!!! Добре казано.Неисках да задълбавам темата затова и не отговорих напълно,но сега ще допълня.Аз отглеждам детето си сама.В смисъл без баби,лели и т.н.Таткото излиза в 06:00 сутринта и се прибира в 20:00 вечерта.Всички в тази 🏠 са гладни Simple Smile Това значи ,че трябва да се наготви,изпере,изчисти,измие,включвам и разходка поне 2 часа навън с количката.Обгрижвам детето си и го гушкам постоянно ,но когато посегна да я оставя или се разревава или в най-добрият случай се заиграва  за 15 Мин само сама.Когато я нося на ръце нищо и няма,когато я оставя избухва рев.Затова казах ,че ,,манипулира,,Всеки от нас има нужда от поне 5 Мин за да измие дори зъбите си като хората нали ? Ако искате ме нападнете,но не мисля ,че постоянното ,,гушкане,, е най-добрият такъв.

# 97
Оставяте ли бебетата си да поспят в люлката шезлонг, вредно ли е?
Където го завари съня, там спи. Ако усетя, че се унася и успея да го пренеса в леглото-супер. Но и голямото ми дете си откара със сън в люлката (основно) и в шезлонга. Сега малкото много се успокоява в люлката, дори и без пуснати мелодии и без да люлее.

# 98
За носенето на ръце, пак си е много индивидуално, както всичко останало.
Аз и друг път съм споменавала, че съм със лошо изкривяване на гръбнака и от това много ми страдат гърбът и кръстът. Ако съм бодра и в кондиция мога да нося малкия на ръце около 10мин.
Ако съм изморена, не повече от 5мин преди да почнат болките и паренето.
Като "бонус" той е на АМ и ако мрънка и плаче няма как да го успокоявам с храна.
Така че, случва се да си поплаква и да протестира. В такива случаи се гушкаме малко седнали или легнали, люшкаме се в шезлонга, креватчето, количката. Когато нищо не помага, просто си поплаква 10-15мин и заспива изморен.
Напоследък най-често плаче когато иска да ляга, но не може да заспи. Тогава нищо не помага, защото става зверски кисел.
Определено не съм от родителите, които реагират на всяко мрън.
Снощи в Стара Загора имаше ужасен вятър и към 3 сутринта малкия се разбуди от звуците навън. Изплака няколко пъти, помрънка малко, след това си лапна пръста и сам заспа.
Гледахме го на камерата с ММ. Grinning

# 99
Рокет, ти и преди си казвала мисля за палеца... Явно заедно ще ги отучваме.. някак...
Ако намериш начин - свиркай Simple Smile Simple Smile

Иначе и аз я разнасям умерено. През седмицата не особено. Вкъщи си играем и четем на пода, а разходки в количката. Но уикенда си е по цял ден в раницата и с нея в планината.
Тя първите три месеца вижееше в слинга/на гърда/на ръце и после от раз се промени и сега предпочита да си стои самостоятелно. Пак иска внимание, но иска да си играя с нея или да й чета, но да не я гушкам/мачкам.

# 100
Xiara разбирам те и ние сме така,таткото излиза в 6ч. и се прибира в 18ч.Сами се гледаме и къщната работа няма край,но детето това не го прави нарочно,особено когато е много малко.

# 101
Toni, утре сме на ортопед за профилактичен преглед и ще го питам за палчето. Най-вече докога е ОК да го смуче и трябва ли да вземем под внимание нещо заради този навик. Ще споделя после. Simple Smile
Иначе, в една от книгите, които имам пише, че това е начин за бебето да се самоуспокоява и е нормално.
Да видим. Grinning

# 102
Tonid,ние сме се насочили към инвестиционно злато,но не сме много наясно,май наполеоните и дукатите са най-добрия избор,какво е вашето?
Нито една баба,леля или комшийка не ми помага,чистя,пера,мия,пазарувам и гледам детето.Мъжа ми работи ужасно,ужасно много.Не готвя често,когато мога тогава.Детето да е спокойно е важно,сандвичи,салати,омлети,гювечета,поръчваме.Така ще е,като заспи си почивам и пия едно вино.

# 103
Да, Рокет, сподели после.
И аз четох, четох, това за самоуспокояването е така. И също дава на децата независимост. Само на едно място намерих статистика, че до 30 (едит: до две години и половина) месечни, 80% сами се отказват от палеца,  10 % продължават да го ползват само за приспиване и при стрес и само 10% се превръща в лош навик. Ама да видим...

Иначе аз съм решила да я караме с палеца до 2 години, после ще пробваме комбинация от горчилки и консултация с логопед и така..

За инвестиционното злато, на нас са ни подарявали и ние сме подарявали от банка със сертификат. Иначе не държим, т.к. изисква сейф и т.н., та предпочитаме други инвестиционни и спестовни механизми за семейството. Но иначе от приятели, които инвестират знам, че вземат валканди или нещо такова беше. Може и индекс от компании, които търгуват със злато да се вземе, ама вече е много неподаръчно..

Последна редакция: ср, 30 сеп 2020, 16:47 от tonid

# 104
Наклонена облегалка на стола за хранене е опасно - вероятността да се задави е по-голяма, независимо дали ще се захранва с пюрета или по ЗВБ с парчета храна. Вкъщи ползваме икейската антилопа Joy - евтино и стабилно е столчето и вече няколко пъти го вземам при пътуване + лесно се чисти. Има и разни буустъри, които се закрепят за обикновен стол и не заемат място. А за захранването не знам защо понякога все се бърза. Някъде около 6м червата вече не са пропускливи и е по-безопасно бебето да започне да се запознава  и с нашата храна.
Също гледам детето сама, бащата работи от април месец вкъщи и от време на време се включва през деня за някоя друга минута - и си открадвам време за бърз душ. Много не се старая да е перфектно чисто и подредено - предпочитам да се радвам на малката. Домашната работа няма свършване Grinning На майка ми винаги мога да й кажа да дойде - вече пенсионер, но реално не мисля, че ми е от такава крайна необходимост. И вечер на бързо свършвам нещо и си пускам някой сериал и от време на време една чаша бира за разпускане в края на деня. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт