За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 85

• 24 133
  • 747
  •   1
Отговори
# 75
2. Трябват ми идеи за подарък за първи рожден ден. Heart Eyes Не знам дали да съберем всички парички и да й вземем нещо голямо или всеки поотделно. Нямам никакви идеи, а и тя не се интересува много от играчки, все предмети от ежедневието търси. Плюс това не знам какво да е това нещо, на което наистина да се зарадва и да го разбира все пак. Какви идеи имате?
Благодаря!
На моето дете на първия рожден ден му подариха такъв уокър от Джъмбо https://www.olx.bg/ad/uokar-CID139-ID89tyS.html
Още играе с него. Пуска песни, танцува, пее с него.
Другото, коеот му подариха и все още му е интересно е този влак
Скрит текст:

# 76
  • Германия
Здравейте, имам два въпроса.
1. Относно теглото... Ние си вървим едрички по принцип, сега малката е на 11м, 80 см и 11.5 кг почти. Притеснявам се, защото не знам колко решаващо ще е това занататък, да не би да имаме проблеми с теглото. Аз като беше още бебе все се тревожех да не би да яде по малко дори едно хранене, нито кърмачески стачки, нито нищо не ме спираше - цедях се и и давах винаги пълна доза, не знам паниката покрай първото дете или какво... После я захранихме и тя добре си похапва от всичко, но ми е притеснено да не направим някоя беля и да имаме дългосрочни проблеми, защото не е шега работа.
Моята дъщеря е на 1г.1м. почти и тежи 15.5 кг, ръст не мога да кажа с точност, но предполагам около 84см. Много се шашках и аз, но ето, че в последно време спря да качва. Толкова е активна, не се спира по цял ден. Яде по-малко от преди, спи по-малко през деня и така. Дори мога да кажа, че не изглежда толкова пухкава, колкото преди 1 месец.

# 77
  • Пловдив
Здравейте, имам два въпроса.
1. Относно теглото... Ние си вървим едрички по принцип, сега малката е на 11м, 80 см и 11.5 кг почти. Притеснявам се, защото не знам колко решаващо ще е това занататък, да не би да имаме проблеми с теглото. Аз като беше още бебе все се тревожех да не би да яде по малко дори едно хранене, нито кърмачески стачки, нито нищо не ме спираше - цедях се и и давах винаги пълна доза, не знам паниката покрай първото дете или какво... После я захранихме и тя добре си похапва от всичко, но ми е притеснено да не направим някоя беля и да имаме дългосрочни проблеми, защото не е шега работа.
На 1г моята госпожица тежеше 12 кг, 80 см. Беше си пухкава, а и се роди 4,600 кг, имаше къде какво да шипнеш и вечно искаше да яде. На 1г и 5 м беше вече 15 кг и 86 см, сега е на 1г и 9 м и е 14,5 кг и 91 см, няма гънки, няма нищо, ребрата се броят, всички дрехи са и големи, но тя не се спира, а и вече яде нормално, но пък взе да спи повече. Аз и баща и не сме малки, особено той - към 190 см и 120 кг. От раждането си не се вписва в никакви таблици, но пък си е жизнена и никой лекар не е казал, че е с наднормено тегло. Така че, се успокойте, тепърва расте детето и сега като проходи ще почва да качва много малко, а някой месец даже нищо.

# 78

2. Трябват ми идеи за подарък за първи рожден ден. Heart Eyes Не знам дали да съберем всички парички и да й вземем нещо голямо или всеки поотделно. Нямам никакви идеи, а и тя не се интересува много от играчки, все предмети от ежедневието търси. Плюс това не знам какво да е това нещо, на което наистина да се зарадва и да го разбира все пак. Какви идеи имате?
Благодаря!
Нашата госпожица на 14 ще прави 1г.Ще го празнуваме на 18 + кръщене.В поканите написахме закачлив текст “за играчки не мислете,а подарък в пликче ми сложете”.Всички пари,които е получила от раждането до сега й ги аъбираме в нейна банкова сметка,което за нас е най-правилното решение.
Аз съм много против да й подаряват някакви ненужни играчки.Буквално е затрупана с играчки,но й купувам определени марки и само интерактивни.На нея много й харесват коли,от тези,които да бута с крачета.Има вече няколко и все с тях си играе.Вчера й купихме една кола,с която си играе в един детски кът и е голямо вълнение.Не иска да излиза от нея.
За рожденния й ден подаръка й от нас ще бъде акумулаторна кола,защото ги харесва.
Ето това й взех последно:

За РД ще е тази:
https://detski-magazin.com/akumulatorni-koli-za-deca/akumulatorn … etalik-28502.html

# 79
Благодаря за идеите! Може би и ние ще вземем някакво 'превозно средство'. Само не знам дали да го движи тя или да е акумулаторно.

# 80
Какво ви е мнението за пробиването на уши на деца в бебешка възраст? До колко е безопасно и кога е окей да се направи според вас 🤔

# 81
Ако купувате играчки, книги и т.н., добре е да знаете за методите на възпитаване на родителите. Все повече родители не предлагат на децата си играчки от пластмаса или силикон. Аз не предлагам, също внимавам и с твърде шарените играчки, играчки на батерии и т.н. Съответно като подарят играчки на дедето, редовно стоят даже неразопаковани. А не бих ги и преподарила, т.к. не вярвам във възпитателния им характер. С дрехите също е малко... твърде шарени неща с апликации и картинки не са предпочитани. Затова инвестиционното злато е най-добре или ваучери.

# 82
  • Германия
На дъщеря ми за първия рожден ден ѝ подарихме детската кухня от ИКЕА. Дават я от 3г, но тя се заиграваше с нея от съвсем малка, имаше си няколко тенджерики и черпачета, някакви плодове и зеленчуци от плат и падаше голяма игра. Сега е на три и половина и още си играе там, така че беше добра инвестиция 😉

# 83
  • София
На 7 м пробихме ушите,не е имало проблем.

# 84
Ние ги пробихме в деня на 8 месец.Щях по-рано,но заради епидемията не успяхме.

# 85
И аз много гуша, милвам, говоря, занимавам. Все е в нечии ръце, но пак си поплаква и помрънква. Трябва да се има предвид и темперамента. А и цял ден, като помрънква, няма чисто физическата възможност родителят да носи на ръце. Не се оправихме със слинга, и ме е яд, че не взех някоя носилка тип Caboo.

Не бих пробила уши на малко бебе, моите ги пробих на 16, като аз самата изявих желание.

# 86
  • София
Здравейте, синът ми е на 2г и 8м. Преди 3-4 месеца разбрахме, че има кариеси на 4 кътника - предпоследните зъбчета и горе и долу и от двете страни. Казаха ни, че ако в момента не правят проблеми, да опитаме да порастне още малко преди да лекуваме, защото лечението предполага пълна упойка за толкова малко дете. В София живеем, по принцип нашата зъболекарка е и детска зъболекарка, но най-вероятно ще я сменим с някой друг.
Въпросът ми е на някой от вас да се е налагало да оправя зъбчета с пълна упойка на толкова малко дете? В коя болница бяхте, как избрахте зъболекар/екип/анестезиолог?
Питам, защото едното зъбче е наистина зле, той вре постоянно някакви неща в устата и е успял да отчупи малко от него, а дупката в зъба е наистина огромна. Силно се надявам да успеем да избутаме още малко време, но искам да съм готова, ако направи проблеми.

# 87
Племенникът ми го водиха на зъболекар, нямаше и 4г. Пълна упойка, много кариеси - събуди се 1-2 часа след като бяха приключили със зъбите. Но се намира в Русе - детето го преместиха после в една детска стая - 2 легла на ъгъла и много играчки - много приятно изглеждаше. Според мен и там малко с натрупване бяха причините за толкова кариеси. Сестра ми й биха кортикостероиди, докато беше бременна с бронхит. После той много джънк /сладко/ яде, отделно ген и възраст на майката - второ дете е.

Аз малко след годинката взех разни дървени сортери от Лидл - случва се да се заиграя от време на време. Иначе се кефи на книжки - голяма говореща книжка за фермата с 50 звука. И една малка за зъбките взехме на изд.Фют с отварящи капачета - също й е интересна. Повече да отваря капачетата, де.. Но я четем заедно и внимавам да не ги скъса Joy Инвестиционно злато е също много добра идея за подарък - било на вашето или чуждо дете/ако са вкл и др.родители/

# 88
Някой има ли впечатление от столчето за хранене Moni Chocolate?
Виждам, че има и полуседнало положение, евентуално за захранването.

# 89
Нашето столче е такова. Аз не съм използвала полуседналото положение. Струва ми се неудобно за хранене в такава поза. Захраних на 5 месеца, но я оставях седнала. Активно започнах да го ползвам в средата на 6 месец, може би даже 7. В началото за по 2-3 лъжички ми беше по- лесно да я държа в себе си. Чак към 7 месец започна да хапва завидните 50-60г и тогава я слагах.
Иначе от столчето съм доволна. Масичката е от 2 части и е лесно само да махнеш горната, за да я измиеш, на което аз държах. Тапицерията също лесно се чисти. В коша от долу държа някои игрички. Отпред е с колца и лесно го придвижвам от стая в стая, могат да се застопоряват.

Общи условия

Активация на акаунт