За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 85

• 24 161
  • 747
  •   1
Отговори
# 180
Бих предпочела мек пъзел пред мокет.
Аз вече извадих нашия и пак ще го редя да слагам там бебо

# 181
Пийк,малко тъпо,но каква е точно ролята му ?Ако е само да е меко,не ми е нужен,да се заривам с вещи.Децата проявят ли интерес,това ми е важно.Иначе в момента сме й осигурили място да се търкаля и върти,топло е и меко,обезопасено е от всякъде около нея и нейния кът за игра.

# 182
Ние сме й направили цяла стая само за игра.Като детски център е-има дебел килим,около него и пъзел съм наредила,уж да не стои на ламината.Всичките й играчки са там наредени.Еми откакто се научи да пълзи, стои навсякъде другаде,но не и в нейната стая,и в никакъв случай на килима или пъзела.Най-голям кеф й прави да се тръшне в коридора по очи и да наднича в хола,за да прави “дзаак” 😁Килими никъде нямаме по другите стаи,тоест си лежи директно на пода.

# 183
Ние имаме един от амазон и сме много доволни. Важното е да е тая технология EVA ли беше... от безопасен материал. Също ние взехме възможно най-големите парчета, че повечето са 30х30 см, които са си верно пъзел...

Ето това е нашия:
https://www.amazon.co.uk/gp/aw/d/B07PHLPRKL/ref=sspa_mw_detail_0 … ie=UTF8&psc=1
Купихме 3 пакета и направихме целия й под в нейната стая.

Основното предимство пред килима е много по-лесното почистване. Понеже в дневната стои на килим и определено, повръщане, храна, ако разнася и цапа и после и с отучването от памперс, тази настилка е по-лесна за почистване.

# 184
Аз не го чиста много по- лесно, но децата на равна , твърда повърхност се чувстват по- уверени. Аз колко мъчих синът ми да пълзи на леглото именно, за да е на меко и топло.. сложих го на земята и "си плю на петите"

# 185
  • София
Ние бяхме с ламинат почти навсякъде и малкият си пълзеше по него само,не съм слагала нито килими,нито пъзели,а е мартенско бебе и активно започна да пълзи някъде ноември месец.
До навършване на година и три месеца (тогава проходи),разбирайте до Юни следващата година, той прекарваше времето си на пода.
В апартамента беше топло и не съм се притеснявала от това че е на земята.
За ужас на баби и дядовци дори 😂

# 186
Ние бяхме с плочки в коридора и той точно там искаше да стои. А и вратата не изолираше добре. Сега върху плочките сложихме ламинат и е по- топло. Но все пак ще редя и мекия пъзел

# 187
  • София
Плочки навсякъде вкъщи,само спалните ламинат.Не съм слагала нищо,директно на тях и двамата.
Ходят боси или по чорапи и до днес.

# 188
Мами, коя е най-подходящата шейна за дете на 1 - 1.5 г? Изобщо, най-подходяща първа шейна. Благодаря.

# 189
Относно чувалчетата , моето момче е на 10м и е с чувалчета без крачета. Върти се, лази, изправя се и върви с него без никакъв проблем. Надолу на краката му е свободно, защото е по-дълго. Сега за зимата мисля с крачета да взема.
На земята сме му сложили килимче. Но той обикаля целия апартамент, кофтито е че сега с дълги панталони понякога се плъзга на плочките и паркета. Но за мен си е най-добре да има килимче за игра и от 4,5м децата да са само на земята, за да се развиват по-естствено.

# 190
И аз много се чудих за тези пъзели,когато пролази но в крайна сметка му сложих топ матрака на земята и така си изкарахме цяла зима.Идеята с отделна стая е супер само да има възможност и пак като проходят вече цялата къща е тяхна.

# 191
Пъзел и ние имаме. Многооо обичаше да го разглобява, направо му разказа играта. Като започна да се опитва да ходи го прибрах, защото се спъваше в него. Сега вече ходи стабилно, обаче не се застоява на едно място седнала и не съм го наредила. Предполагам, че като порасне повече и се занимава с нещо седнала ще го наредя пак.
Аз я оставях от много малка на земята, смятам че там е най- редно за едно бебе. Има място да се учи да пълзи, да се обръща, да разглежда стаята и да вижда какво правя. Разбира се, бях и наредила пъзела и отделно активна гимнастика, за да не и е студено. Много време прекарваше и беше спокойна. Много бързо се научи да пълзи и след това да се изправя и ходи около мебелите. Максимално бях обезопасила, за да не се ударя в ръбовете и да няма неща, които да събори върху себе си.
Шезлонг използвах много малко, около 2 месеца, стояла е по 10-20 Мин на ден. Колкото  ако мрънка и съм гладна да я люлея с единия крак Grinning Понякога е и заспивала в него, но много рядко. Към края на 2 месец вече любимото и място беше активната гимнастика.

# 192
Откога започнахте да ги оставяте на пода?

# 193
От средата на 2 месец. Отначалото нямахме мека настилка и постилах одеало върху килима.

# 194
Мами, коя е най-подходящата шейна за дете на 1 - 1.5 г? Изобщо, най-подходяща първа шейна. Благодаря.
https://www.sportdepot.bg/product/ab_fit_detska_sheina_bimbo-N_A … 44-RED-basic.html
Ние имаме такава, лесно се тегли и е удобна и лека.

Общи условия

Активация на акаунт