За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 85

• 24 166
  • 747
  •   1
Отговори
# 195
И аз някъде от средата на 2 месец, като в началото бързо и омръзваше(5-10мин). После като започна да се заглежда в играчките на активната гимнастика изкарваше по 30-40мин, понякога дори и час. Особено като започна и да рита с крака и мърдаше играчките с глас им се смееше Grinning

# 196
  • Германия
Здравейте. Вече трети ден дъщеря ми е с хрема, секретът се е сгъстил и много трудно се почиства. Не може да си пие млякото през нощта, а като е гладна не може да заспи. Слагам капки отривин, пръскам със стеримар. Ще съм благодарна, ако предложите нещо за по-лесно почистване. Забравих да кажа, че няма температура и кашлица.

# 197
Здравейте. Вече трети ден дъщеря ми е с хрема, секретът се е сгъстил и много трудно се почиства. Не може да си пие млякото през нощта, а като е гладна не може да заспи. Слагам капки отривин, пръскам със стеримар. Ще съм благодарна, ако предложите нещо за по-лесно почистване. Забравих да кажа, че няма температура и кашлица.
Отидете и пуснете носен секрет.Може да има бактерия.

# 198
  • Германия
Ние вече бяхме на лекар, не са взели секрет. Преслушаха я. Ще се опитам, но незнам дали тук мога на своя глава да пусна изследвания.

# 199
Ние вече бяхме на лекар, не са взели секрет. Преслушаха я. Ще се опитам, но незнам дали тук мога на своя глава да пусна изследвания.
Аз така заведох нашата госпожица в болницата и си ги платих.Взеха й секрет,направиха и антибиограма.Оказа се ,че има бактерия и с готовите изследвания отидох при педиатърката.Може би си в чужбина и не знам там дали може така.

# 200
  • Германия
Аз така заведох нашата госпожица в болницата и си ги платих.Взеха й секрет,направиха и антибиограма.Оказа се ,че има бактерия и с готовите изследвания отидох при педиатърката.Може би си в чужбина и не знам там дали може така.
Да, в Германия съм, но ако не мога без направление, ще си поискам. Много са ми странни лекарите тук. Хубаво, не тъпчели децата с лекарства, нямало нужда от бъркания в устата и носа... Ама всичко си има граници. От къде да знам, какво му има на детето, какво лекуваме...

# 201
Да, в Германия съм, но ако не мога без направление, ще си поискам. Много са ми странни лекарите тук. Хубаво, не тъпчели децата с лекарства, нямало нужда от бъркания в устата и носа... Ама всичко си има граници. От къде да знам, какво му има на детето, какво лекуваме...
С аспираторче за нос не става ли?

# 202
  • Германия

С аспираторче за нос не става ли?
[/quote]
Ставаше до вчера, но секретът се е сгъстил и не може да се дърпа. Притеснявам се да не се стича надолу, по дробовете. Откакто е родена само веднъж е била с хрема и незнам какво да правя.

# 203
Колко е голямо детето? Тридневна хрема, ако няма и друго притеснително към нея, просто чакайте да мине, колкото и да е неприятно. Може да слагате NaCl в нослето, да втечни малко секретите и да опитате да аспирирате.

Свиквайте с немската система. На тридневен сопол тук никой не се впряга 😅 С добро ви го казвам, ще видите по-натам в детските градини.

# 204
С инхалатор и физиологичен разтвор дали няма да се втечнят? Аз взех такъв, че за в бъдеще май ще се ползва доста, особено като тръгне на ДЯ/ДГ.
Може първо в банята - с гореща вода да стане пара в помещението. После по-дълго къпане и след банята на инхалатора.

# 205
  • Германия
На 1г 1м. е детето. Няма други симптоми, даже през деня хапва доста стабилно. Да се учуди човек, от къде изскочиха тези сополи.

# 206
Може да е от зъбите - да е паднал имунитета и да са тръгнали сополи. При нас за трети път става, ама тоя път мина леко и бързо. Сега в едната ноздра виждам, че има засъхнал сопол и не мога да го извадя, щото е по навътре. От другата преди дни успях да издърпам - беше доста лепкав и едва го извадих.

# 207
  • Германия
Може да е от зъбите - да е паднал имунитета и да са тръгнали сополи. При нас за трети път става, ама тоя път мина леко и бързо. Сега в едната ноздра виждам, че има засъхнал сопол и не мога да го извадя, щото е по навътре. От другата преди дни успях да издърпам - беше доста лепкав и едва го извадих.
Може да. Сутринта успях да издърпам малко, добре че е по-голяма вече и може да диша през устата. В четвъртак миналата седмица и сложиха ваксини. Дали не е страничен ефект?🤨

# 208
  • София
Паднал е имунитета според мен и в комбинация с променливото време ... тръгват сополи.Питай педиатърката дали може Калций да даваш и колко,да отбъбне малко лигавицата.И може да промивал нослето с визиологичен разтвор преди ядене и да теглиш тогава секретите.

# 209
Моята лична казваше, че щом секрета се сгъстява значи започва да минава. И по принцип при мен това наистина е така, след 2-3 дни спираше.
Ама и друго го има хремата с лекарства минава за 7 дни, без лекарства за една седмица Grinning
Не е приятно, но няма особено много какво да се направи.

Общи условия

Активация на акаунт