За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 85

• 24 184
  • 747
  •   1
Отговори
# 240
  • Германия
Сменям на задната седалка, но ми е страшно неудобно да махна поне едното кошче, за да има място къде да легнат, за да ги преоблека. И през ум не ми беше минавало за багажника или капака 😄 Май ще пробвам следващия път.

Аз вече нямам място на задната седалка и ако нямам възможност да използвам багажника, преобувам на предната седалка.
Иначе в колата ви аго всичко си имам - памперси, кърпички, подложка, торбички за меъсните памперси...

# 241
Аз като сменям в колата памперс, обикновено сме на дълъг път и багажника е пълен - та се мъча на задната седалка. Ако е някъде навън - в количката, пейка, одеялото ако сме разпънали на полянката. Един път я хвана зор в ресторант. Тичахме до тоалетната и я придържах да си свърши работата и ММ и слага памперса , докато я държах права в мен. Joy Смяната съм и докато е в мен полу-легнала на една пейка, щото нямаше какво да постеля. Сега зимата мисля преди разходка и после като се приберем да сменям.

# 242
  • Германия
Откакто е с хрема, малката не е пила мляко. Още като види шишето, пищи. Два дена не можеше да пие, защото и беше запушен носа, но сега не е. Мисря, че повече няма да иска да пие. Дайте идеи моля ви, как така на 1г. няма да пие мляко.

# 243
Meliii, синът на моя приятелка е на 7м.
Вече има 3 заместени хранения и АМ пие само сутрин и вечер.
До годинката, сигурно ще му остане само това за "Лека нощ".

# 244
  • Германия
Meliii, синът на моя приятелка е на 7м.
Вече има 3 заместени хранения и АМ пие само сутрин и вечер.
До годинката, сигурно ще му остане само това за "Лека нощ".
Да, но не се е отказала сама. В смисъл тя си го пиеше, но заради запушения нос и беше трудно и не искаше. Сега се е оправила, но плаче и бута шишето. Май я е страх, че ще се задави.

# 245
Meliii,  а тя колко хранения има с АМ на ден?
И има ли заместени хранения само с пюре?

# 246
  • Германия
Meliii,  а тя колко хранения има с АМ на ден?
И има ли заместени хранения само с пюре?
О има да. Рано сутрин около 6ч. и вечер преди да заспи пиеше, поняко се събуждаше и през нощта. Пак се буди, но не иска мляко. Пие водичка и заспива. Притеснява ме, че не приема достатъчно течности, ако не пие мляко. 200/250мл вода на ден пие, но памперсите не са така пълни, както преди.

# 247
Meliii, щом вече е на годинка и си хапва пюренца я пробвай да пийва повече водичка, чайчета, подходящи сокчета.

С майките около мен нещата стоят така: Тези, които кърмят (2 на брой), изобщо не бързат да отбиват и смятат да продължават до над годинката. Също така, захранването при тях върви с по-бавен темп. Самите дечица предпочитат да сучат пред това да хапват пюретата.
Тези, които са на АМ, доста бързо заместиха хранене,след като започнаха да дават пюрета. Около мен са 3 тези майки и едното детенце на 11 месеца, вече стабилно си е на детска кухня. Мляко само вечер за заспиване. За другото на 7м. вече ти писах по-горе.

Вие доколкото знам, имате и малко приблем с килограмите, така че виж дали не можеш да използваш случая с отказаното мляко, за да регулирате храната. Simple Smile

# 248
  • Германия
Meliii, щом вече е на годинка и си хапва пюренца я пробвай да пийва повече водичка, чайчета, подходящи сокчета.

С майките около мен нещата стоят така: Тези, които кърмят (2 на брой), изобщо не бързат да отбиват и смятат да продължават до над годинката. Също така, захранването при тях върви с по-бавен темп. Самите дечица предпочитат да сучат пред това да хапват пюретата.
Тези, които са на АМ, доста бързо заместиха хранене,след като започнаха да дават пюрета. Около мен са 3 тези майки и едното детенце на 11 месеца, вече стабилно си е на детска кухня. Мляко само вечер за заспиване. За другото на 7м. вече ти писах по-горе.

Вие доколкото знам, имате и малко приблем с килограмите, така че виж дали не можеш да използваш случая с отказаното мляко, за да регулирате храната. Simple Smile
Даже миналата седмица педиатър ми каза да спираме млякото, защото наддава по много всеки месец. Явно няма да пие вече. Все пак ще пробвам да и давам от време на време. Благодаря ти,Rocket

# 249
Пробвай от обикновена чаша или с твърд накрайник, сламка.

# 250
  • Германия
Не мисля че е подходящо да спреш всякакво мляко на толкова малко дете. И аз щях да предложа да ѝ даваш млякото в чаша с твърд накрайник. Давай кисело мляко и някакви други източници на калций.
Аз не съм критерий, нито децата ми, но кърмената ми дъщеря (до почти 2 години) си пиеше по малко краве мляко на 10 месеца от чаша с накрайник. Отделно си сучеше много и често. Прави айрян, може да се хареса. Или смени млякото с Kindermilch или както се води АМ за по-големи дечица...

# 251
  • Германия
Ще пробвам с чашка!.

# 252
Здравейте, възможно ли е малкия да има запек от капките Абоколикен? На 24 дни е. Благодаря предварително!

# 253
Да, възможно е. Повечето лекарства против колики действат запичащо. Въпросът обаче е на кърма или на адаптирано мляко е детето и от колко време не е акало. Защото много майки (та и аз в това число) се шашкат и викат ЗАПЕК, а детето просто разрежда броя Алания.

# 254
Да, възможно е. Повечето лекарства против колики действат запичащо. Въпросът обаче е на кърма или на адаптирано мляко е детето и от колко време не е акало. Защото много майки (та и аз в това число) се шашкат и викат ЗАПЕК, а детето просто разрежда броя Алания.
Само на кърма е. Днес щеше да му е трети ден, но педиатърката каза да му направим клизма. Веднага се изака.. Обаче не искам на всеки втори/трети ден да му правим. Предпочитам да спра капките, но те и те постепенно трябва да се спират Neutral Face

Общи условия

Активация на акаунт