За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 85

• 24 195
  • 747
  •   1
Отговори
# 270
Ох, На моето ДМ био не му понесе. Яко се запече и като имаше изхождане, беше като тухла с променен аромат.

# 271
Кое е по-добре? Лактана био или ДМ био?
Не съм ползвала Лактана,от ДМ съм доволна,яде го малко по-охотно от Аптамила,не е имала запек или разстройство,качва си колкото и на Аптамил,малко демек.Не е от най-ящните моето дете,това е разликата,малко повече го хапва.

# 272
На нас Лактана Био ни я препоръча акушерката, след като HIPP освен, че не го наяждаше, в един момент го и запече.
За ДМ също съм чувала хубави отзиви и като бонус майче е по-бюджетен вариант.

Беб в момента на Лактана хапва по 5 пъти на ден, наддава добре и е заситен. Има 3.5-4 часа между храненията. Доволна съм.
Виж, за захранването, смятам да го започнем с пюретата на HIPP. Надявам се с тях да се разберем по-добре от колкото с адаптираното им мляко. Simple Smile

# 273
Аз за захранване съм взела на Гербер,дано яде повече от АМ.Сега прави големи паузи,днес е яла в 5,в 13 и в 18 и я чакам да огладнее скоро .Това й е храненето.

# 274
Bobchita, тя защото е госпожица и е по-скромна с хапването! Grinning
Ние ядем горе долу така: 6, 10, 14, 17, 20
Следобяд съкращава паузата между храненията, но и аз искам поне 5 пъти да хапва.

Ще видим сега как ще изкараме 4ти месец.
При вас има ли някаква промяна в съня?

# 275
Bobchita, тя защото е госпожица и е по-скромна с хапването! Grinning
Ние ядем горе долу така: 6, 10, 14, 17, 20
Следобяд съкращава паузата между храненията, но и аз искам поне 5 пъти да хапва.

Ще видим сега как ще изкараме 4ти месец.
При вас има ли някаква промяна в съня?
Намали нощния сън с един час,но й смених постепенно режима,вече заспива в 20,за да ставаме в 8 сутринта,през деня има три или четири дрямки.Промени си заспиването, от един месец заспива в кошарата си сама,не ще на ръце,не ще и при нас да спи ,а преди само така спеше през деня .Сега си иска дондуркане през деня,но вече спи само в своето легло.Регресия не съм разбрала,вечер спи много дълбоко,през деня много леко.

# 276
Здравейте пак. Да ви питам по въпроса за отоплението на стаята в която ще спи бебето (то е нашата стая сега). Там няма климатик и се чудя каква печка да взема за зимата, конвектор или маслен радиатор? А ако имате и други идеи ще се радвам малко да ме светнете по въпроса. Благодаря много!

# 277
Здравейте пак. Да ви питам по въпроса за отоплението на стаята в която ще спи бебето (то е нашата стая сега). Там няма климатик и се чудя каква печка да взема за зимата, конвектор или маслен радиатор? А ако имате и други идеи ще се радвам малко да ме светнете по въпроса. Благодаря много!
Ние сме с конвекторни радиатори Адакс. Много съм доволна. Безшумни, икономични и не съм забелязала да изсушават въдуха.
Като се роди бебето, купихме овлажнител за въздух и ще го използваме през зимата, така или иначе.

# 278
Bobchita, и ние заспиваме към 20:00-20:30, но пак се буди за първо ядене в 6. Явно при вас има по-стабилен сън.
А не мога да му изместя времето за лягане, защото е голяма драма. Grinning

Ели, бях пуснала тема точно за отоплението. Може да погледнеш и там какво сме коментирали. Трудно ми е сега да извадя линк от телефона. Много от момичетата препоръчаха точно конвектор Адакс.
При нас разликата е, че в стаята на бебо вече има климатик.
В крайна сметка рвшихме да видим как ще е с него. Ако нещо не ни допадне ще обмисляме конвектора.

# 279
Инфрачервен конвектор

# 280
Рокет,тя си лягаше по едно време и в 18.40 ,почнах с по десет минути да увеличавам,след няколко дни още 10-15 и така постепенно.С песнички,гледане на огледалото и маймунджълъци успях.

# 281
Момичета, а пиете ли някакви витамини след раждането и ако да, какви?
Аз тези дни съм направо без сили. От времето ли, от какво ли, не знам.
По цял ден съм с малкия навън, че не иска да спи в къщи и това ме доизцежда зверски. Бабата не може да помага сега, а таткото кара нощни смени и през деня гледаме да почива максимално. С две думи, много са ми паднали батериите.
Чудех се, дали да не пробвам нещо за енергия.
Ако имате опит, споделете! Simple Smile

# 282
Говори ми ,сама съм доста често.Мъжът ми работи много,включително и нощни,но вчера беше в нас и ме смени да поспя,като почива отделя много време но то кога е.Всеки ден сме навън по четири часа,там ми е почивката ,докато се разхождаме разпускам.
Цялата къща е на гърба ми,баби няма наоколо.Пия кафета,между тях спирулина,май наистина помага и дава тонус.

# 283
Може да пробваш бирена мая, иначе има и разни от типа на саржинор, в аптеката ще ти покажат.
Аз пиех комбинирани витамини, допълнително и витД и Б12.Има ефект за много неща,организмът има нужда след раждане,при кърмене, при смяна на сезони.Сега си правя почивка малко.Идеално се отразяват и на косопада,сега падат по 5 косъма дневно, а нищо др.не съм правила, явно и каквоо имаше падна.

# 284
Здравейте! Извинявам се,ако въпроса ми не е за тук,но не намерих подходяща тема. Някоя мама да е ползвала и знае как се използва това? Води се стерилизатор за микровълнова и студена стерилизация,но съм си изхвърлила кутията преди години и сега не знам как точно се използва.
Здравейте, намерих това в интернет.

Само сложете шишето в стерилизатора и го пъхнете в микровълновата фурна и за нула време имате готово за употреба шишенце.

А когато сте навън или в движение, имате нужда от студена вода и стерилизираща таблетка.

Аз, лично никога не съм използвала стерилизатор, а директно в тенджерата на котлона.

Трябва да се добави вода преди да се сложи в микровълновата.

Общи условия

Активация на акаунт