За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 85

• 24 355
  • 747
  •   1
Отговори
# 540
  • София
Малката мишонка,да го смачкам само.
Аз бих спряла киселото мляко,като виден непукист след годинка го въведох.

# 541
Здравейте
И моят юнак вече от четвъртия месец започна да се обръща от корем по гръб
седи като го подпра с възгланички от двете страни
Много слюнки има и мисля че ще имаме зъбче

# 542
Момичета, някоя от вас ползвала ли е спален чувал за бебето тип гащеризон, с ръкави и крачета. Имам такъв тог 2,5 и се страхувам да не я претопля...Не се свалят ръкавите.

# 543
Ema, виж тази схема и прецени според температурата. Simple Smile
На мен ми ср струва, че такова чувалче с ръкавки ще е за под 20-19 градуса.

# 544
Рокит, благодаря. Лошото е, че доста такива схеми гледах и градусите варират, не са еднакви. Сега малката е с летен чувал и гащеризон (пижама) + боди с къс ръкав тип „прегърни ме” (т.е. двупластово оторед), 22-23 градуса е в стаята, уж вратлето е топло...но нз дали й е добре. Върти се в кръг нощем и не мога да ползвам одеяло.

# 545
А някой знае ли, този в лидъл, който продават в момента, за каква температура е?
Аз като ви чета и направо се потресох от собственото си невежество. Като застудя, купих този уж зимен на лидъл и смятах въпроса за приключен...

# 546
Здравейте, някой има ли представа какви са тези петна и с какво да ги мажа? Появиха се на гърба само, не го сърби, не сме вкарвали нито нова храна, нито ваксини. Единствено растат зъбки в момента. Педиатърката не вдига и сигурно чак в понеделник ще се свържа с нея.
Скрит текст:

# 547
Мами, беба се подсече, възможно ли е да е от ваксината за морбили, досега никога не се е случвало?

# 548
Tonid, някъде по чувалчето не пише ли 1тог или 2.5тог.
Попринцип, зимните са 2.5.
Нашето на пипане е като олекотено юрганче, ако това ще помогне. Simple Smile

# 549
Здравейте. В пъпчето на бебето (7м.) е попаднало малко ако и е леко зачервено. Изчистих с физиологичен разтвор и след това минах с малко спирт. Педиатърката не ми отговаря, а в интернет нищо не намирам. На някой да се е случвало? Как се процедира в такава ситуация?

# 550
Пъпчето отдавна е паднало и зараснало, няма какво да се случи. Просто изпражнението е раздразнило кожата. Намажете с крем против подсичане, според мен.

# 551
  • Пловдив
Според мен това с чувалчетата пак е индивидуално, моя спи с такъв тип памучна нощница и чорапки, отгоре с пелена и одеало. Като застуди ще му сложа олекотеното и махам пелената с одеалото.

# 552
Такава нощница за пръв път виждам.От къде е,не мога да зумна етикета.

# 553
Аз май ще оставя малкото само с чувалчето, че с това деало като го намери и се заиграва и разбужда

# 554
  • Пловдив
Bobchita, моята е на Gerber /надолу в страницата се виждат/
https://www.kidsmall.bg/search.html?search=Gerber

Постнатата тук е от мерино
https://egosbaby.com/produkt/bebeshka-noshtnica-s-rakavi-ot-merino-valna-woolino/

Общи условия

Активация на акаунт