За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 85

• 24 332
  • 747
  •   1
Отговори
# 615
Как спряхте да давате капки Абоколикен на бебетата, тъй като пише, че трябва постепенно да се спрат.. някой да ги е спирал изведнъж?

# 616
Отначало бяхме на тези капки и когато реших да ги сменям просто си ги спрях без да намалям без нищо .Преминах на други де но и тях спрях изведнъж .Разлика не съм видяла .Честно казано не съм прочела че се спират постепенно🤔

# 617
И аз давах абоколикен, капех във всяко хранене до към 2,5 месеца. Спрях ги изведнъж, свърши опаковката и реших повече да не взимам.

# 618
А чаят от копър, джоджен или анасон запичат ли?

# 619
Не би трябвало аз съм давала копър не ни е запичал но и подразни стомахчето и го спрях .Попринцип капките за колики запичат някой бебенца .Ползвала съм доста видове и най ни е запичал еспумизан.

# 620
Моля за съвет за някакво мазило ...по дупето на бебето освен че е подсечено има ситни пъпчици с бял връх...ще звънна утре на док...но ако на някой му се е случвало...😕

# 621
Моля за съвет за някакво мазило ...по дупето на бебето освен че е подсечено има ситни пъпчици с бял връх...ще звънна утре на док...но ако на някой му се е случвало...😕
Аз съм мазала с лайка концентрат. Слагаш по-голямо количество насипна лайка в по-малко вода и вариш няколко минути. После с тампонче забърсваш и оставяш известно време без памперс. Като цяло оставяй кожата да диша при всяка смяна на памперса, за да не се дразни кожата толкова.
Знам, че може и смрадлика вместо лайка. Пак по същия начин се приготвя.

# 622
Аз за раздразнено дупе използвам Павловича мас с лайка.
Но при нас досега не е било сериозно подсечено, само леко.

# 623
Аз имам бънджи със стойка. От кога ги слагате в бънджи?

# 624
Моето момиченце го изписаха с две ранички на дупето .Оставяйте да диша кожата .Не мийте със съпун ,избягвайте мокрите кърпички.Не бързайте с кремовете защото те създават допълнителен слой който пречи на кожата да диша.както са казали лайката много помага .В краен случей крем с цинк или Преварен зехтин със невен .Иначе си я мажа с шудокрем

# 625
Нашата девойка беше на 5 месеца и половина.Много й харесваше.Голямо скачане падаше.По принцип казват,че е за след 6 месеца,но ние подранихме.Ползвахме го до към 8 месеца.След това й стана безинтересно.

# 626
Абсолютно същите пъпчици са и при нас. Не ми изглежда да го боли, но не му минават от обикновения крем за подсичане, който ползвам.

# 627
Моето момиченце го изписаха с две ранички на дупето .Оставяйте да диша кожата .Не мийте със съпун ,избягвайте мокрите кърпички.Не бързайте с кремовете защото те създават допълнителен слой който пречи на кожата да диша.както са казали лайката много помага .В краен случей крем с цинк или Преварен зехтин със невен .Иначе си я мажа с шудокрем
Ако имате предвид судокрем, той е с цинк и то доста в него. Само да знаете 🙂

# 628
Нашата девойка беше на 5 месеца и половина.Много й харесваше.Голямо скачане падаше.По принцип казват,че е за след 6 месеца,но ние подранихме.Ползвахме го до към 8 месеца.След това й стана безинтересно.
Ние тогава го купихме и явно за това не му беше интересно.

# 629
Когато ни изписаха от родилното, бебето беше с много зачервено дупе, ужасно посечен. Кремовете не помогнаха, ами помогна един сапун, бебешки за подсичане. Продава се в аптеките, но не мога да си спомня името на марката. Но ние нямахме пъпчици.

Общи условия

Активация на акаунт