Фермата сезон 6 Тема 4 /28.09-04.10/

• 52 310
  • 1 544
  •   1
Отговори
# 645
  • Sunshine state
Ами страхливци, какво да ти кажа.Не може всички да са на едно мнение, няма как. Ето, че и Даяна недоумява защо така изведнъж всички се обърнаха срещу нея. А някои търсят под вила теле, имало причина. Има, да, ама всички изведнъж??  Нина, а какво са? То не са подигравки, гаври и тям подобни. Доста грозна картинка.

# 646
Значи ,ако мнението ти съвпада с това на всички ,няма проблем да го изразяваш , в случая налагаш ,обаче ... Ако е различно си аутсайдер.

# 647
Според мен, липсват индивидуалности.
Не знам ,дали страхът ги повлича, дали не им се занимава,  дали нямат мнение и позиция, дали просто се вливат в масовката....не знам.

След като един,се формира като дразнител и лавината тръгва.Подбудите на всички, може да са различни, но се получава ефекта на хомогенизацията. "Що да се разправям, като мога да се притура към тези,които вече са вдигнали пръст и са посочили някого?!"
А може просто да са безхаберни и индиферентни.
Няма личностно отстояване на позиции, няма индивидуалности.Това е.
А, дали е страх,безразличие или  незаинтересованост, това е друга тема.

# 648
  • Sunshine state
Значи ,ако мнението ти съвпада с това на всички ,няма проблем да го изразяваш , в случая налагаш ,обаче ... Ако е различно си аутсайдер.
Антония не е с такова мнение, ама и тя приглася в общия хор от страх. И Йордан не видях да плюе срещу Милена, нито Стоян.. Абе има доста в сивата зона, които просто безмълвно вървят с тълпата, за да не бъдат нарочени.

# 649
Моето лично мнение е, че до тук се стигна малко по малко, след изключително успешните кампании на Надя и Ангел. Едната си имаше нейни планове, с които Милена имаше "нахалството" да не се съобрази, а другия не можеше да си развява коня и да си прави каквото си искa, че и трябваше да го командва жена на всичкото отгоре. Надя ходеше и  говореше на всеки срещу Милена и нямаше човек пред когото да не я е "оплюла". Ангел пък с подигравки, с прякори, с "подаръци" и т.н. ѝ подриваше авторитета и имиджа ѝ като цяло. Лесно се забравя, че говориш за човек, когато започнеш да говориш за "шефката Ф".  Неслучайно хората са казали, че "то да тръгне слух, че сестра ти е к**ва, а ти върви доказвай, че нямаш сестра".
Да, Милена не е безгрешна и си има своите недостатъци, но чак такова отношение и омраза не мисля, че е заслужила. Освен това, може да не си изразява мнението по най-деликатния начин, но беше права за всичко - И когато се разбунтува, че Кустев пренебрегна мнозинството, и когато каза, че предаването се е намесило нечестно, като свали цените за следващия фермер (и обидата не беше срещу Боби, а срещу продукцията, която се намесва по този начин и манипулира) и когато си търсеше правата за намалените им дажби. И колкото и да ми беше изкуствен смеха ѝ и фалшивееше радостта ѝ от ратайството, много повече ме отврати как изведнъж всички станаха такива "чорбаджии" - то не бяха закани, не беше гонене, не бяха мнения, че ратаите трябва да бъдат като роби, да нямат глас, да стоят гладни и какво ли още не.  И още нещо, което хората правилно са казали - "Пази, Боже, сляпо да прогледа"

# 650
  • София
Очакван избор на Калоян. Никаква изненада. Очаквам и Милена да избере Антония, за да си го върне на Калоян, от там и това, което казаха И+А че щяло да стане взривоопасно.
Калоян ми хареса как отстоя този път думите си, първо защити ратаите, после каза и на самата Милена истината в очите. Да, тя се опита да разедини Фермата, следвайки собствения си егоизъм и стратегия (защото Милена в името на крайната победа и през трупове ще мине, такъв тип човек е), но не успя, защото подходи изключително глупаво и в резултат обедини всички срещу себе си. Тя обаче никога няма да го осъзнае, защото както каза и на Даяна, ''Аз се възхищавам от себе си'' Просто този човек определено живее в някакъв измислен свят в който всичко се върти около нейната особа. Та на думите на Калоян, Милена не отговори нищо смислено, а пак както винаги заучени предварително фрази. Тази жена изобщо не може да импровизира. Когато не знае какво да каже или сменя темата, или казва, че няма да коментира това сега. Е, то така е много лесно.
-
Антония и Поли когато и да отпаднат все ще е късно, но Антония лично мен ме дразни от ден 1 и просто не я трая. Та се надявам да е тя на дуела и да си заминава да си живурка с другата половина от общия мозък. За нищо не става, много лош избор за член на Фермата. Ако не е Тони, кой да е. Поли. Според мен няма да избере Дана, защото Милена сама няма да иска да се конфронтира още повече с Надя и Мария. А и Дана се харесва на Илиан, Стоян, Митко, Ангел. Все хора с които Милена според мен ще се опита на даден етап от играта да си възвърне някакви що годе приемливи отношения (хайде така да го кажем).
-
Според мен има взаимен респект между трите най-силни участнички (поне на базата от видяното до тук), Надя, Мария и Милена. Едно говорят, но друго мислят. Не вярвам Милена да бе избрала Надя. Абсурд, не и толкова рано. Всяка от трите усеща, че превъзхожда останалите и ще се опитат да стигнат до финалните битки, пък там вече каквото сабя покаже.
-
Браво на Надето за убедителната победа. Скъса ги и на бягане, което ме изненада. За белтъка вече бе ясно. До тук втора игра в която се представя добре. А тук и победител взе, че стана. Естествено, че ще си запази имунитета. Тя да не е някой подготвен спортист, че да раздава имунитети. На дуел абсолютно всеки един човек, колкото и добре да е подготвен може да отпадне. Това важи за всеки един формат. Винаги има риск. В спорта и в живота е така. Ден с ден не си приличат. Убеден съм, че както на Милена не и се иска да ходи на дуел с Надя, така и на Надя не и се иска (или то може да и се иска ама да не смее, както и за Милена същото) да ходи на дуел с нея. Останалото са психоатаки. ''Във войната всичко е позволено.'' Wink
-
И последно искам да напиша нещо за ''голямата'' актриса Даяна, която толкова много ви е трогнала. Първо никога не забравяйте две основни неща за нея. Тя е там с хонорар, такива не стигат до края и следват сляпо предварителен сценарий. И второ, тя е там, за да се хареса на всички. На малки и големи, на престъпници и свещеници... И сега идва цялата тази сценка, която просто крещи на ужасно зле скалъпен И+А сценарий. Първо Милена казва, че не иска точно актрисата с хонорар да не вземе имунитета. Сериозно? Вижте как Даяна се стъписа, шах с пешката. И изведнъж сменя курса. Значи това не е първата изцепка на Надя по адрес на Милена. Защо преди не се опита да е парламентьор, а точно сега когато положението на Милена стана нетърпимо и И+А ще се опитат да и изгладят малко имиджа. Когато отиде да говори с Милена, обърнете внимание как се подхилкваше и хвърляше погледи към камерите. Много лоша игра, много. После се чуди, защото никъде не я търсят. Сега мога и да бъркам и всичко това да не е сценарий. Ами ако не е сценарий, значи е страх и лицемерие. Защото Даяна как само се задейства да адвокатства на Милена, че и при нея ходи. И всичко това идва след изказването на Милена, че не иска Даяна да вземе имунитет, с което все едно и сложи мишена на гърба.
-
Кой ще е в отбора на Милена? Нека първо видим противника и тогава ще бъда по-категоричен, но на този етап само трима. Асен, Данчо и Даяна. Никой по своя воля. Асен от немай къде, Даяна по чужда заръка или защото вече пое по пътя, а Данчо за подкрепа на Даяна.

Последна редакция: пт, 02 окт 2020, 08:11 от Diavolo

# 651
Diavolo , абсолютно.
"Фукането" явно работи, защото аз се заблудих , че Милена е умна, хитра и стратег.
Днес се разколебах, тя изглеждаше сякаш главата й е празна докато Калоян я предизвикваше . И само му благодареше в тиха паника...
Когато Даяна се яви при нея, да й засвидетелства симпатия , Милена говореше за изгрева и залеза ...И за овцата.
 Даяна се чудех накъде ще се развие, доста на кухо започна да дрънка. Явно не й се върза никой на сценката, сигурно знаят , че е по сценарий и й гледат сеира. Мария и Дана поддадоха , но за кратко.

Липсват ми Митко IT, Бети, Краси, Сами, Силвето:)

# 652
Явно много ключови неща не се излъчват. Като пример давам разговора между Петър и Калоян относно мърморенето на Поли. Факт е, че ние такова нещо може би веднъж сме видели.

Смятам, че за да са всички срещу Милена има причина и не ми е ясно как до вчера беше манипулатор, а днес вече е "жертвата"? И защо наричаме "стадо" хора, които са против тези действия. Всеки отговаря персонално за себе си.
В няколко ситуации се каза, че тя е минавала през всички, говорила им е мили думи, манипулативно, а после са чували думи срещу себе си. Това, че Чак не са ни го излъчили си има причина.
Продукцията решава кога и кой да дава, по какъв начин и колко често. Отделно, че на определени лица наблягат умишлено за да може да има хейт, а от хейта идва гледаемост и така нататък, това е друга тема.
За мен не може да говориш на някого озорпиращо, с мили думи, да си мислиш, че той е по - нисщ от теб и да го въртиш и след това да говориш зад гърба му и накрая да застанеш зад думата "стратегия". Нима грозното поведение вече наричаме стратегия и драги не само обидите са "грозното".

А Дая и с Жана беше така, обижда я после ходи да се прави на миротворец и масажи . Тя е актриса и знае кога, какво и къде да го говори. И как симпатизирате на жена, която двеста пъти и се каза, че човекът има годеница и тя така и не се отдръпна? Естествено, че не е само в нея вината, но всеки отговаря за себе си.
Никой не мисли за годеницата.

В днешно време всички усмивки дали фалшиви или не ги смятаме за "правилното поведение", а директността дали груба или не за отрицание.

Последна редакция: пт, 02 окт 2020, 07:24 от lolina33

# 653
  • при късмета
Ето, Даяна съвсем открито изрази позиция, обратна на всички останали. Дали по сценарий, дали собствена, все едно. Защо към нея реакцията не е същата като към Милена? Дори скандалджийката Мария, води с нея нормален разговор по темата.

# 654
Дали някои хора не приемат твърде буквално някои неща?
Дали Милена не се пошегува, че не иска Даяна да вземе имунитета, като Точно с Дая, доколкото съм видяла, си имат приказка. И е нормално точно с нея да има общ език, защото другите са или твърде елементарни за Милена, или - друго.
Пък и как някой ще си позволява да пита как така ще симпатизираме на някого, щото еди-кво си?!  Що за въпроси?
Все едно аз да попитам как е възможно някой да симпатизира на Надя, защото на мене ми се струва невъзможно да харесваш нещо у толкова семпъл и злобен човечец като нея.
Процесът е двустранен, Данчо търси компанията на Дая, не само тя него.
И, както казах и преди, Нормално е точно с Данчо да иска да общува Даяна, другите да твърде примитивни за нея.

И ако постоянно си говорим как всичко е по сценарий, няма никакъв смисъл да гледаме този сериал.
 Не че наивно вярвам, че няма режисьорска намеса тук-там.

А Дая няма как да предизвика същите реакции като Милена. Дая все още с никого не се е конфронтирала, затова.

Последна редакция: пт, 02 окт 2020, 08:51 от Ензим

# 655
Просто понякога е твърде очевидно. Опосумите ( и екип ) често подценяват зрителя. Създават неубедителни, бутафорни ситуации. Според мен.

Знам, "като не ми харесва, да не гледам" , но все чакам да стане интересно. И темата тук ми харесва.

И аз си помислих, че Милена на шега спомена Даяна, защото тя спечели миналия път, да не й става навик.Но пък реакцията на Даяна, неприятната изненада която ми се стори, че видях, сякаш говореше, че не е шега.

Последна редакция: пт, 02 окт 2020, 08:56 от dany_nik

# 656
Ами, тя затова погледна Милена, да види дали се шегува. Разбира се, че беше шега. Мисля, че и Дая разбра.

Значи - това, което направи Дая, е по сценарий, онова с откраднатите бири - не? Защо?
Дайте да приемем, че всичко е по сценарий и режисьорът постоянно ги напътства какво и как да кажат.

Последна редакция: пт, 02 окт 2020, 09:11 от Ензим

# 657
  • На морето!
Надя ми е пораснала и поочукана от живота Дана. От време на време /като вчера след битката за имунитет/ си показва глупостта.
За мен Милена се превърна в жертва в момента, в който Ангел я изгони от играта на зъбчета и всички стояха и гледаха безучастно. Тя стана и си отиде, а те започнаха да играят. Тя със сигурност има много трески за дялане, но в нейните очи вероятно е голяма обида да бъде изгонена от един завършен простак и никой да не реагира.

И аз мисля, че Антония трябва да си ходи, след това Ангел и Надя и след тях Милена. Те са основните, които превръщат групата в кокошарник. Не ми харесват настроенията, разговорите, тенденциите във фермата тази година. Всички влязоха като енергични, усмихнати и успели млади хора, а в момента виждам дребнави реваншисти, някои откровено глупави, които могат да бъдат обединени единствено от омраза.

# 658
  • София
Ок, да приемем, че не е сценарий, да приемем дори, че е шега.
Но изведнъж само няколко часа по-късно Даяна се тръшка, ходи при Милена, шушу мушу, ама защо така я нападате. А кАде, Даянче беше допреди шегата на Милена? Защото всичките тези нападки над Милена не са от днес.

# 659
Дяволо, и по-назад го казах, но ще повторя - не е лесно да се опълчиш на стадото, трябва си доза смелост, а това може да отнеме време - особено при човек, който иска да се хареса на всички. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт